Ahoj tehuľky.Potrbujem vaše rady a skusenosti.Prednedávnom mi zistili z výteru z pošvy, že mám streptokoka a brala som Macmiror a nepomohol.Teraz mi lekárka predpísala Polygynex.Sú to lokálne antibiotiká a v letáčiku sa píše,že tehotné by ich nemali užívať.Mali ste niektorá taky istý problém alebo ako vás liečili ak vás vôbec na to liečili.Lebo na nete som našla,že liečiť sa to nemusí len pred pôrodom sa dávajú antibiotiká do žily.Mám strach o drobčeka lebo také veci som sa dočítala,čo mu ten streptokok môže spôsobiť...Prosím o každú skúsenosť a radu.Ďakujem
@mija99 ja som mala streptokoka v obidvoch tehotenstvách, obvodný gynekológ ma vôbec neliečil, pred pôrodom na sále mi dali cez infúziu antibiotiká... nemusíš sa vôbec obávať... stačí ak ti to lekár výrazne vyznačí v tehotenskej knižke, aby si to personál na sále všimol... držím palce 🙂
Mne neliecili, dali mi na sale atb ale neskoro hoci som to mala jasne v tehotenskej knizke oznacene. Dostala som ich asi 3/4 hod.Pred samotnym tlacenim. Bola som nahnevana na sestry , ktore si to nevsimli hoci som bola len ja na sale. Vsimol si to az doktor a potom rychlo, rychlo....Ako naschval maly mal po porode vysoke crp tak predpokladali ze sa nakazil a nasadili dvojkombinaciu atb uz 1 den po narodeni ☹ . Nastastie to bolo nieco ine, takze nemusel vobec brat take silne atb... Ale je to moja chyba nemala som sa spoliehat nato ze personal je stopercentny a mala som si otvorit hubu a upozornit ich!!!
ahoj.ja som mala tiez streptokoka a lekarka mi nasadila antibiotika amoksiklav nemusis sa obavat
ako sa zisti,ze mam strepkokoka??len vyterom,alebo aj tym papierikom co namoci sestricka do mocu v poradni???to su aj niejake priznaky?bolesti?atd dik
Veď to,že som čítala,že sa to nelieči.Ale možno preto mi nasadila lieky lebo ma tak nepríjemne pichalo v pošve akoby každú chvíľu malo zo mňa niečo vyletieť. 😒 Lily14 neviem,či sa to dá zistiť aj tým papierikom čo sestrička namočí do moču ja som mala len taky nepríjemný pocit tam dole,tak mi doktorka zobrala vyter a pozrela,či sa neotváram.
ja som porodila pred dvomi mesiacmi,tiez mi zistili ,ze mam streptokoka,neliecili ma,ale tesne pred porodom,mi dali antibiotika,
@mija99 ja som ho mala tiez, mala som predpisane tie iste leky ako ty, ale nema to moc vyznam, ono sa to stale vracia...aj pred porodom a pocas neho mi dali antibiotikum do zily, aby to ochranilo babo, treba ist cim skor do nemocnice aby to stihli...ak odtecie plodova voda tak okamzite co najrychlejsie...ale nanestastie nasej malinkej potom zistila streptokoka v usku ☹ , museli jej davat hned od druheho dna antibiotika striekackou do pusy, boli sme dlhsie kvoli tomu v porodnici ale nastastie boli potom vysledky negativne 🙂 a sli sme domov. dr. nam povedala ze este dobre ze to mala v usku, to nie je take nebezpecne ako keby jej ho nasli v moci...takze tak, ani to atb do zily nie je 100%...ale vacsina znamych co poznam s tym nemali problem....tak ja som hadam vynimka 🙂
Ja mam streptokoka uz asi od 4mesiaca tehotenstva a dr. mi ho furt lieci raz macmiror potom fluomizin ☹ teraz mam 3 tyzdne pred porodom nasadil mi fluomizin a do karticky vyznacil ze mam mat pri porode tu infuziu. Nechapem naco mi dava furt lieky ktore nezaberaju ☹
Chcem sa spytat ta infuzia sa ako dlho musi dat pred porodom? A to sa dava normalne do ruky?
Ja som sa docitala, ze ked ma vraj zena streptokoka dak dietatko moze pri porode aj zomriet ☹
@adika232 to moze aj ked nema .. btw uz si porodila? ste zdravi? 🙂 ja tiez prenasam a mam streptokoka, ale mila starsia sestricka mi povedala ze tieto vysetrenia sa u nas nerobia vela rokov, dakedy sa to vobec neriesilo a deti zili, podla mna ked ma dakto zomriet tak to so streptokokom nic nema, nenechajte sa zeny zastrasit, pise sa vselico.
@mija99 Vemli zaujimave informacie nasiel moj manzel, kedze som tiez pozitivna: evidencebasedbirth.com/groupbstrep/
ahoj aj mne to dnes zistili a velmi sa bojim aby bol malicky v poriadku
@ivancek123 a malicky je v poriadku?
mne ho zistili v 8.mesiaci pri prvom dietatku a nic neriesili,len bolo treba prist hned ako zacnu kontrakcie resp.odtecie voda do nemocky,aby dali atb do zily a vsetko je v poriadku,
vraj az 70% zien ho v sebe ma,takze nic mimoriadne.
mne ho zistili tiež a tiež mi len zvýraznili v tehotenskej knižke, že ho mám. vraj dostanem hneď pri príchode do pôrodnice infúziu a všetko bude OK, len mám prísť hneď ako začnú kontrakcie, nie až keď budú tých každých 10min. a povedali mi, že to nie je nič neobvyklé a keď o tom vedia netreba mať strach. a vraj ak by mi infúzku nestihli dať, dostane ju drobec po pôrode
Kamoške zistili.. a musela brat atb.. mne to robili pred týždňom. . A našťastie ho nemám. .
ja som zo 4 tehu mala len pri poslednom hned ako odide voda alebo zacnu kontrakcie treba ist do nemocnice tam mi pichli hned atb v infuzke a to bolo vsetko 🙂 ja aj maly sme boli v poriadku 😉
Viem ze stara tema, no pre mna teraz aktualna.Ahojte,som v 18 tt a za toto tehotenstvo mam druhy krat streptokoka a v celej diskusii pisu zeny ze ho pocas tehotenstva neliecili,ale to vam nerobil problemy?Ved ked sa nelieci moze sposobit potrat/predcasny porod a nemali tie zeny vytok a bolesti v podbrusku?No ja teda mam riadny vytok a obcas taky ruzovy a bolelo ma brucho.Dr mi dala lieky na vkladanie a ono to preslo, to bol uzastny pocit ale mam ho zase aj vytok aj bolest v podbrusku.Koli tomu ruzovemu vytoku som bola na sone a vsetko ok ani krcok to nerobil a nakoniec mi dala tie lieky a preslo to.
Ahojte.Som v 38 tyzdni a zistili mi v posve streptokoka.Je to nebezpecne pre moje dieta a co mu hrozi??
Mne to príde zvláštne, že to gynekológovia neliečia. Môj to teda liečil v 1. trimestri ATB a teraz v 3. trimestri tiež. V ČR je jeden za najuznávanejších gynekológov. Je pravda, že sa mi to obnovilo, ale predtým som ho mala v moči, teraz mi to zistili zo steru. Síce asi aj pri pôrode sa už nezbavím nálepky "streptokok - pozitívna", ale aspoň mi dovtedy mesiace nebude streptokok spôsobovať problémy ako výtoky, niekedy bolesti podbruška, krížov, močového mechúra či časté tvrdnutie bruška. Streptokok môže v niektorých prípadoch spôsobiť aj zápal maternice, plodového vaku či predčasný pôrod. Pravdepodobne sú to ojedinelé prípady, ak to väčšina gynekológov nerieši, ale na čo riskovať? A ak niekto povie, že "veď sa nič nedeje, ak to bábätko dostane, tak ho preliečia ATB" - no to by som teda nechcela, aby prvý zážitok môjho dieťaťa po príchode na tento svet boli zápaly a ATB, kvôli mne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, ja som mala tiez streptokoka.neliecili sme to, pretoez do porodu sa vrati znova.jedine na co ma upozornil, aby som do porodnice prisla skor, aby mi stihli zaviest do zili antibiotika. po porode robili aj malemu odbery, ale bol v poriadku.