Dievcata, tie ktore ste mali streptokoka, prosim vas zaujima ma zopar otazok 🙂
1. Ked vam vpichnu infuzky s antibiotikami, musite lezat na sale alebo mozte sa prechadzat a byt pri manzelovi na chodbe?
2. Budem moct dostat aj epiduralku? ci sa to nevylucuje s tymi antibiotikami.
3. Hrozi kvoli tomu predcasny porod?
Dakujem za akukolvek radu 🙂
@sisaka dakujem velmi pekne, som sa upokojila 🙂
Predčasný pôrod to môže spôsobiť. Ja som dostala v tehotenstve streptokoka a v 32tt. mi vyvolal predčasný pôrod, narodila sa nám chvalabohu zdravá dcérka, ale plodová voda bola nakazená streptokokom skupiny B. Je to veľmi nebezpečné pre dieťa, nakoľko môže dostať zápal mozgových blán, zápal pľúc a pod. Ale samozrejme sú ženy, ktoré majú streptokoka a dopadne to dobre, tak držím palce...ale určite to nepodceňuj.
@sazumak je nieco prosim ta co mozem robit a nepodcenit to?
JA som mala streptokoka, ale lekárka mi ho počas tehotenstva preliečila, nakolko mám za sebou predčasný pôrod a ten môže spôsobiť aj streptokok ... na prvé dve otázky ti odpovedať neviem,
@permanentka No ja som ho mala už v 3 mesiaci a doktorka ma mala preliečiť antibiotikami. Ako prvorodička som o tom nevedela a v 32 tt. som dostala kontrakcie, pôrod sa mi usilovali zastaviť, ale nedalo sa...keď robili malej ster po pôrode z uška, tak zistili, že v plodovej vode bol streptokok skupiny B. Tvoja doktorka by určite mala vedieť, čo robiť v prípade, že máš streptokoka....mne to bohužiaľ podcenili :(
@sazumak kokso...to je sila fakt ☹ no, len dnes mi sestricka poslala vysledky tak uvidim co povie moj doktor o 2 tyzdne (mam poradnu a budem v 36tt) tak uvidime..dakujem moc za rady
@permanentka No ja som rada, že hlavne malá je úplne v poriadku, ale mohlo to skončiť aj zle. No a sestrička Ti k tomu nič nepovedala? Skús si zavolať radšej doktorovi, že Ti vyšiel streptokok a či nemáš prísť skôr do poradne...
@sazumak sestricka len poslala v maili so slovami "posielam vysledky" cize som si sama nastudovala a bolo tam ze nalez: streptokok, tak asi to teda tam je. Doktor mi povedal ked mi robil vyter ze ak zistia ze mam streptokoka tak mi daju antibiotika, tak uvidim co mi povie na tej poradni, nechcem ho asi nahanat skor lebo vraj az pri porode mi ich mozu dat 😒
a super ze tvoja malinka je v poriadku, to je zaklad! joj, a tie chudatka za nic nemozu a take riziko ☹
@permanentka No však hlavne nech Ti to dobre dopadne 🙂 Potom napíš, či ste v poriadku 🙂
@permanentka Mne zistili streptokoka nejako v posledných týždňoch tehu a už s tým nič nerobili. Keď mi odtiekla voda, išla som do pôrodnice a tam mi potom nechali stiecť nejaké antibiotiká, ale malá sa aj tak nakazila a museli sme si o tri dni predĺžiť pobyt aby preliečili antibiotikami aj ju ☹
Tak to som fakt nevedela, ze môže spôsobiť predčasný pôrod, doktorka vravela, ze pohoda, ma to veľa žien ... asi záleží nakoľko je premnozeny .... Mne ho vôbec neliečili dali len ATB počas pôrodu
@permanentka áno, ak máš streptokoka, robia bábätku potom stery z nošteka, uška a pusinky a ak ho má aj ono, musia ho tiež preliečiť a zas opakovať stery.
@permanentka Aj ja som mala pri chlapcovi. Pred pôrodom mi dali dve dávky penicilínu, ale dostal ho aj tak. Museli sme byť v nemocnici týždeň kvôli antibiotikám, ktoré mu pichali do päty. Je odvety už osem rokov a pamätám si ten strach až doteraz. Držím palce, nech to dobre dopadne.
V pondelok mi prisli v 36. Tyzdni pozitivne vysledky, p 2 dni som rodila, nastastie vsetko v poriadku
@permanentka mala som streptokoka. Mala som aj epiduralku. Ked mas epi, tak pochodovat aj tak nemozes. ja som pri epi uz mala infuzku solneho roztoku, aby mi neklesal tlak, takze mi len kazde 4 hodiny pichli atb. Rodila som presne na termin. drzim palce, vsetko bude OK🙂
@lubi40 to fakt s epi nemozes chodit? joooj tak moje nadaje uplne padli 😀
no epi sposobi, ze si necitis spodnu cast tela, takze chodit rozhodne nie je dobry napad 🙂
Teda ja som rodila v zahranici, neviem ako to je na svk, ale v momente ako mi dali epi, tak mi pripli sondy a merali ozvy babatka
Ja som mala streptokoka a rodila som predcasne (dvojicky) - povedali mi, ze predcasne puknutie plodoveho obalu bolo pravdepodobne sposobene tym... stiekli mi aj dve infuzky, ale napriek tomu mala jedna dcera vrodeny zapal pluc a druhej neskor tiez zistili streptokoka v zadocku...cize obidve mali tazsi start a antibioticku liecbu. Idealne by to bolo podchytit este skor podla mna, viem, ze sa zvykne nejaka liecba nasadit, ale nie vzdy. Vacsinou to nechaju az na infuzku v porodnici.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
1. Chodiť sa môže
2 s epiduralkou sa to nevylučuje
3. Predčasný pôrod to nespôsobuje