Streptokok v 35. týždni tehotenstva

21. sep 2022

Zdravím. Dnes mi lekárka oznámila že mi z vyteru vyšiel streptokok. Predpísala mi na to vaginálne tablety Fluomizin a vaginálne probiotiká Gynflor. Vysvetlila mi aj používanie, lenže mne väčšinou myšlienky behajú kade tade 🤦🤷 Spolahla som sa že si prečítam príbalový leták a bude. Alebo mi to rozpise pani v lekárni. V lekárni mi však povedala len že sa mám riadiť podľa rady lekára, tak to bolo aj v e recepte. Pri tom Fluomizine mi to je v podstate jasné, keďže je to 6 tabletové balenie, každý večer jednu zaviesť. Nie je mi však jasné ako to kombinovať s tými probiotikami, keďže ani orálne sa nezvyknú kombinovať antibiotiká a probiotiká naraz.... Balenie je 12 tabletové, kontrolný výter mám o týždeň. Používali ste niektorá tieto tablety súčasne? Ďakujem vopred za vaše skúsenosti. Ak nedostanem odpoveď tak samozrejme volám zajtra lekárke.

nevenka
22. sep 2022

Normalne si davaj 6 dni Fluomizin, a potom Gynoflor za tym, to budes mat na obnovenie a udrzanie flory, streptokok sa rad vracia a do porodu ho mozno budes znova mat a pri porode Ti daju infuziu s ATB. Ale radsej, nech daju, mne nestihli a malemu museli po porode davat antibiotika, stravili sme tam v nemocnici 11 dni. Chvala Bohu, bol zdravy, ale hrozila sepsa. Bezne to lekari ani nepreliecuju prave preto, ze sa to vracia, ale mna to stve, pretoze mne to stale sposobuje palenie, stipanie, bolesti pri styku, ci uz v tehotenstve alebo aj mimo neho. Ked pocujem slovo streptokok, jezia sa mi chlpy vsade na tele. U mna ani kvasinky toto nerobia, co tento...☹

autor
22. sep 2022

@nevenka ďakujem za odpoveď. Uvidím ešte či budem rodiť klasicky, ja by som radšej cisársky, nakoľko aj pri prvých dvoch deťoch som mala cisársky. Je to však už 8 rokov dozadu tak neviem ako sa k tomu lekár postaví a čo v prípade streptokoka a cisaraku. Dcéru som začala rodiť prirodzene a skončila som cisárskym. Zadnú vodu som mala totálne zelenú, lekári sa vyjadrili že takú ešte asi nevideli 😔 Museli ju kriesit, brala hneď ATB, bola v inkubátore aj keď mala váhu 3690, kvôli tým problémom. Našťastie všetko dobre dopadlo, dnes je z nej už veľká slečna

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre