Streptokok Beta na začiatku tehotenstva

30tnicka
20. máj 2014

Ahojte. Konci mi 3. mesiac a zistili mi streptokoka. K lekarke este len pojdem. Ma s tym niektora skusenost?

daniela1983
20. máj 2014

@30tnicka myslis v posve zrejme . no mala som to. snadartne sa pri porode davaju anitbiotika do infuzky. ale ja som ich odmietla.

30tnicka
autor
20. máj 2014

@daniela1983 no zistili mi ho z vyteru z krku, z vyteru z posvy este nemam vysledky. tak uvidim... A kedze si odmietla, bolo babo v poriadku?

daniela1983
20. máj 2014

@30tnicka jaj tak to bude iny typ 🙂 sa neboj. ano bolo poriadku samozrejme. skratka mi prislo nezmyslene dat ho narvat anibiotikami preventivne.ak by sa nakazilo dali by mu ich potom.

55alexandra55
28. máj 2014

@daniela1983 prečo si odmietla tu infúziu ATB, nebála si sa, že malé by sa nakazilo????

daniela1983
28. máj 2014

@55alexandra55 pretoze neexistuje ziadna oficialna studia pokial viem o priamej suvislosti medzi gbs pozitivitou a novorodeneckou sepsou. zdalo sa mi rovnako nelogicke narvat do novorodenca preventivne antibiotika ako keby som mala anginu, alebo nieco podobne a ziadala doktorku aby dietatu dala atb preventivne aby sa odomna nenakazilo. ked to nerobime v takych pripadoch ked mame nejaku inu chorobu nakazlivu s ktrou sa liecime atb tak preco v tomto pripade. navyse som vedela, ze ak ich nedam, tak budu dieta sledovat prve dva dni a merat mu pravidelne teplotu a keby zacala stupat tak sa samozrejme atb nebudem branit. ale dat ich preventivne sa mi javilo ako nelogicka blbost. a ci som sa nebala. no bala. a a rovnako by som sa bala keby som mala anginu, alebo ja neviem co. ale ako som povedala aj keby som sa bala nesla by som prosti doktorku aby dala dietatu atb preventivne

daniela1983
30. máj 2014

@55alexandra55 napr v dansku sa vobec na streptokoka netestuje takze logicky ked ho nevysetruju tak sa ani ziadne atb nedavaju. a nemyslim ze by taka krjina ako dansko nevedela co robia

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre