Streptokok ag

cejara
12. jan 2014

Mamičky, ktorým zistili pred pôrodom streptokok ag, podali Vám včas antibiotiká? Liečili sa aj Vaše bábätká na streptokoka ag po pôrode. Mal streptokok ag aj nejaké následky na bábätku. Pýtam sa kvôli tomu, že vo februári rodím, zistili mi streptokoka ag a hrozne sa bojím, aby sa to neprenieslo na malinkého a nemal trvalé následky. Ďakujem za všetky odpovede.

magdalenkami
12. jan 2014

gynekolog mi predpisal antibiotika,ale porodnik mi odporucil nebrat ich,ze ich podavaju pri porode-mala som sekciu.upozorni na to porodnika,teraz to sleduju lepsie ako pred 10rokmi-vtedy som mala tiez ag ,ale zistili to az po porode

e_z
27. feb 2014

Ahojte, vo Wiki je článok o streptokovi v tehotenstve: https://www.modrykonik.sk/streptokok-v-tehotens...
@magdalenkami budem rada, ak napíšeš ako to bolo u teba pri pôrodoch oboch deťoch. Budeme mať ostatné maminy na porovnanie🙂

@cejara budem rada, ak napíšeš svoju skúsenosť aj ty, keď sa drobček narodí. Držím palčeky, aby ste bolo obaja zdravučkí.

werka_t
27. feb 2014

@cejara pri prvom tehotenstve som od gynekologicky na streptokoka dostalaATB - penicilin, a k tomu mi po prichode do porodnice dali ATB infuzkou tieklo mi to cca pol hodku. Pri druhom tehotenstve som mala streptokoka tiez, to mi uz doktorka penicilin nedala. Povedala,ze je to zbytocne, kedze ho mam zas-vraj niektore zeny to maju cely zivot. Asi som ten pripad. Takze som pred porodom zase dostala infuzku. Babo liecit netreba, iba ze by ti nestihli dat tie ATB pred porodom, co je dost nepravdepodobhe, takze ziadny stres 🙂

petrahankova
28. feb 2014

Ahojte.Pri prvom bábatku som ho nemala,no pri druhom ano,gynekolog mi predpisal nejaké tabletky na vkladanie do pošvy a povedal,že pôrod prebehne pod antibakteriálnou clonou.To znamenalo,že mi pre pôrodom v ifuzii podali ATB.Akurát mi ešte pôrodník povedal,že mi nebudú skorej púšťať plodovú vodu pre urychlenie pôrodu,aby sa nenakazilo bábatko.Babatko sa narodilo zdravé.Teraz čakám tretie a zase sa toho trošku obávam.

magdalenkami
28. feb 2014

pri 1.tehotenstve mi ho nezistili-por.bolesti mi zacali v 38.tyzdni den pred plan.testami-hypotroficky plod,1,80kg ,zelena plod.voda,inkubator a 1mesiac v nemocnici a pri 4.porode streptokoka uz zistili,sledovali,ale preliecili antibiotikami priamo pri porode-sekciou-vsetko v poriadku

petrahankova
1. mar 2014

@magdalenkami Ked ti ho pri 1. zistili,ako to bolo pri 2. a 3. ?

magdalenkami
1. mar 2014

pri 1.zistili az po porode a 2. a3.bolo v poriadku bez streptokoka

nefertiti7
2. mar 2014

ja som pri prvom mala, počas pôrodu mi pichli ATB , nakoniec som mala sekciu, pre nepostupujúci pôrod, zelená voda, tú mi pustili oni, teraz ma čaká odber vo štvrtok tak uvidím, či tam zas potvora bude ☹

siskatan
2. mar 2014

ja som mala pri oboch deťoch a dali mi počas pôrodu infúzku s antibiotikami, obe deti boli v pohode a zdravé, bez akýchkoľvek problémov 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre