Strepsils v tehotenstve

8. aug 2021

ahojte kočky… cítim sa dnes fakt na nič… bolí ma aj hrdlo.. môžem stepsils? V príbalovom je napísane, že je dobré to prekonzultovať s lekárom, alebo lekárnikom, nie že je to zakázané, ale predsa len neviem… Brali ste ho na bolesť hrdla v tehu? som 10tt

patusikk
8. aug 2021

Radšej nie... tento liek v tehotenstve nemôžte používať. Skúste na hrdlo nejaký domáci recept prípadne niečo iné. Najlepšie sa spýtať lekárnika

nevenka
8. aug 2021

Vies co, mne povedal dr., ze radsej tieto lokalne, ako potom celkove antibiotika, ze sa nic nestane. Skoda, ze nevyrabaju alebo nedovazaju Septilen, to bolo super pre tehotne. Ale najprv vyskusaj nieco prirodne alebo bylinkove, ak by to nezaberalo, tak potom sa popytaj aj svojho gynekologa.

lienka.7
8. aug 2021

Mne povolil doktor ked bolo najhorsie doritricin. Max.2 tabl.ale denne. Inak som potom kloktala solou. Strepsils mi zakazal.

nevenka
9. aug 2021

@lienka.7 a doritricin je antibiotikum a mne vobec nezabera, ba este horsie spravi. Hoc aj lokalne, ale antibiotikum. Tak tu sa riesi, ci mozeme cmulacky, ale ockovanie proti covidu je uplne v pohode 🙄
Clovek uz nevie, ci sa smiat ci plakat...☹
Akoze, toto nebolo myslene tak, ze utocim na Teba, v ziadnom pripade, len vseobecne, musela som. Lebo tu rozmyslame, co mozeme a nemozeme cmulat a davat si do nosa a ockovanie, taky velky zasah do imunity, je ok. Paradox a velky...☹

luci_ba
9. aug 2021

skús kloktat slanu vodu, mne to kedysi pomahalo a to som mala tazke anginove stavy sbielymi flakmi na hrdle

autor
9. aug 2021

@nevenka inak s tymto tvojim prispevkom velmi suhlasim… ozaj, aj do nosa si striekam len morsku sol, aby som malemu nahodou neublizila a ked citam ako sa ine maminky hrnu s bruskami do experimentalneho ockovania.. cele zle

autor
9. aug 2021

@luci_ba dakujem.. zabrala ta slana voda. Spomenula som si, ze mam od starkeho este jazveciu mast, tak som si ju dala na krk a ozaj 👌

katkakovac
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienka.7
9. aug 2021

@nevenka kazdemu pomaha ine... ja som vtedy bola na tom naozaj zle. Nemohla som prehltat ani nic. Strepsils mi vyslovene zakazal, aj toto som mala povolene len vo veeelmi obmedzenom mnozstve. V podstate len aby najhorsie preslo.. potom mi uz pomohla aj slana voda.
Do nosa som nemohla absolutne nic, len naparovanie a obklady. Myslela som ze mi hlavu rozhodi od bolesti 😔😔
Neberiem to ako utok v ziadnom pripade 😉
So zvyskom plne suhlasim 👌

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre