Strach zo sona v tehotenstve

20. máj 2021

Mate strach chodiť v tehotenstve na kontroly sono, na ultrazvuk?

annamaria_65
20. máj 2021

Nie.. ty máš strach? Ako je to určitý zásah a nieje to asi najzdravšie ale ako inak by lekár zistil ,že je všetko v poriadku? Treba to podstúpiť

ivka21
20. máj 2021

Nemáš dôvod sa báť

sirka9
20. máj 2021

nie, som rada ked mi na kontrole povie, ze je vsetko v poriadku a nemusim sa strachovat 🙂

janinah
20. máj 2021

@annamaria_65 na ultrazvuku nič nezdravé nie je..
autorka,ešte ťa čakajú oveľa nepríjemnejšie veci ako sono,kým porodíš,tak sa skús nastaviť v hlave pozitívne,pomôže ti to

mondolina
20. máj 2021

bojíš sa výsledku?
hej tiež som to mala keď som mala bezplodové tehotenstvo...keď človek ráta, že nemusí byť všetko ok.

siska53
20. máj 2021

Nie. V tehotenstve by som sa jedine nedala zaockovat.

gertrudka222
20. máj 2021

A dovod strachu je aky? Ze ti povie, ze nieco nie je v poriadku?

simca06022011
20. máj 2021

Nie :D preco? coho? cokolvek co sa mozes zle dozvediet, je lepsie vediet skor ako neskoro. A ak sa bojis nejakych rizik spojenych so sonom, tak ja som na sono vsetkeho mozneho bola hadam 100x a teda este chodim,zijem.. cize tiez sa nemas coho 🙂

kikaaa444
20. máj 2021

Áno mala som strach vždy . Keď už bolo väčšie a kopalo ma tak už nie taký ale predtým som sa bala vždy či je všetko ok . Či srdiečko bije a tak . Myslím že tento strach je prirodzeny najmä ak žena predtým mala potrat alebo niečo podobne .

kiki68
20. máj 2021

Nie, je to radost pozerat na to male vnutri. Vediet, ze je v poriadku a je mu dobre

miska992
20. máj 2021

Ano, mam. Hlavne ci je vsetko v poriadku aj ked napriklad.priznajy vymiznu

jaruska_12
20. máj 2021

Ja mám strach som po dvoch potratoch znova tehotná každá poradňa bude pre mňa strach či je všetko v poriadku 😪 prvé sono nebolo nič vidieť druhé sono už bol gestacny vak s bodkou a ďalšie sono až 15.6 šetrím sa beriem medrol duphaston a clexan pevne verím že už teraz bude všetko ok

martinka13
20. máj 2021

Pri prvom tehotenstve som sa vždy tešila. Pri treťom, ktoré bolo po druhom, ktoré zle skončilo, to bola pre mňa nočná mora....

kkovacovak
20. máj 2021

Nie. Vždy sa teším kedy ho konečne uvidím. Na čo samu seba stresovať tým že tam nemusí byť niečo dobré? Zbytočné ubližovanie bábätku

jaskolka
20. máj 2021

Po prvom tehotenstve, ktoré skončilo MA, som sa bála len toho, či bude všetko v poriadku, či bude srdiečko, či malé bude prosperovať. Potom, keď som už cítila pohyby, bolo to lepšie aj keď stále som cítila také mierne napätie aký bude výsledok, ale inak to bolo krásne sledovať to drobca vnútri, ako tam sa hýbe, ako rastie a občas sme sa smiali, že nám kyve😆😆, lebo tak dvíhalo rúčky, to práve manžel bol so mnou sa pozrieť, tak doktorka vraví, že aha pozdravil vás ☺️

kristina0103
20. máj 2021

ja sa bojím stále. Mám jeden MA za sebou, druhé tehotenstvo od začiatku v poriadku. ale tie poradne každé 4 týždne mi prídu ako večnosť....teraz ma čaká morfologické vyšetrenie a modlím sa každý deň za dobré výsledky. Takže za mňa áno, strach je stále.

selest
20. máj 2021

Neviem.koli comu mas strach, ci z vysledku alebo ze mu to sono ublizi? Ja som mals strach vzdy z vysledku, hlavne kym nebolo citit pohyby, bala som.sa aby mi nepovedali ze dieta nieje ok, kedze som to zaxila raz pri velkom sone a bol to velky sok.

miska992
20. máj 2021

@jaruska_12 drzim palce silno. Aj ja tak medrol, utrogestan,fraxiparin a kazdy den len trpnem kedy zas zacnem.krvacat uz bolo 3x a dnes jednorazove spinenie, raz ma bolia prsia potom nie a ked nebolia tak stresujem.ze daco nie je v poriadku🥶

jaruska_12
20. máj 2021

@miska992 ďakujem napadobne silno držím palce ✊✊✊ja nekrvacam nespinim a nemám žiadne ťažkosti nevoľnosti minimálne ale veľká únava tiež sa bojím na ďalšie sono kde by už malo byť bábätko väčšie a byť srdiečko ❤️tak sa snažím šetriť som na Pn mňa prsia len málinko bolia nemám ani ich žiadne tehotenské príznaky . Verím že v tvojom aj mojom prípade to dopadne na jednotku ❤️✊v ktorom si tt? Kedy ti vychádza termín? 🙂

miska992
20. máj 2021

@jaruska_12 dakujem, som teraz 7tt+5 ale kedze mam uterus bicornis - dvojroha maternica tak len trpnem co bude, termin 1.1.2022 a co ty?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre