Ahojte som 24tt a pondelok idem na tehotenský test cukrovky .. mám panicky strach a rešpekt pred zvracaním aj keď som zvracala do 18tt stále bojím sa že mi príde strašne zle .. mate prosím niekto skúsenosti čo pomáha ?
@alzbeta12399 ja som zvracala tiež dlho,ale pri tomto mi nebolo zle vôbec. Ako áno,bolo to nechutne,ale dalo sa. Skús si do toho vytlačiť citrónu trošku.
@evica17 mne sestrička ani doktor nič take nepovedal a mám pocit že môj lekár to ani nedovolí jedine čo mi povedal že deň pred tým nemám jesť sladké a to neviem ako zvládnem keď sladké mi ide😂
Ak budes pit ten v lekarni kupeny hotovy napoj, tak si ho dobre vychlad, nebude to take strasne… ak ti daju pit u nich zarobeny napoj, tak pomoze citron 🙂 snad dovolia, robi sa to bezne, citron a niekde kludne aj lad 🙊
@alzbeta12399 citron pomoze, nie je to zle;)
@alzbeta12399 Môžeš jesť úplne normálne akurát pred testom sa 8-12h neje. Je zbytočné stravu meniť skôr,lebo ti môže výjsť falošne negat/pozit.výsledok. Ten nápoj už vôbec nie je až taký zlý ako sa o ňom vraví.
Vsak to je len riadne sladka voda. Co sa z roho robi take halooo. Citron zmierni tu sladkoat. Mne to dost zatazilo zaludok, naraz tolko vypit. Grgalo sa mi z toho, ale nic hrozne. Ja som prve 2 tehotenstva ficala na kakavku a bielej kave s vianockou na ranajky, este aj med. Ked Ti ide sladke, nemas sa coho bat.
Jest mas uplne normalne, ja som este aj o 22 vecer vyjedala sladkosti s muzom pri telke a rano o 8 mi nalacno brala krv, a potom o 2 hodiny po tej sladkej vode a vsetko okaaaa. Ked mas cukrovku, je dobre to vediet a aj to, ake mas hodnoty za normalnych okolnosti. A kedze normalne je pre Teba sladke, tak tak.
Véd tam nemusus ist. Už chcem vidieť osadnicky, ako chodia na tento test. 🤕
Kúp si glukomer ta 10€, nameraj nejaké výsledky a ukáž MUDr., ak budú v poho.(5,7 ráno, 7 po jedle). V ČR dali tehulke vypiť namiesto glu nejakú chémiu a do večera zomrela... Fatalny omyl, ktorá sa stane 1:1 000 000,ale môžeš sa odvolať naňho, ze máš strach.
@alzbeta12399 Lekar ta nemoze nutit do testu ak ho nechces. Nikto ta nemoze nutit. Vela zien odmieta test, lebo veria ze moze byt skodlivy pre nich alebo dieta. Ja som neodmietla.
Počas tehotenstva sú hladiny krvného cukru nalačno nižšie - môžete si namerať aj hodnoty 4 až 4,5 mmol/l, ale nemali by presiahnuť 5,5 mmol/l. Tie najdôležitejšie merania sú 1,5 hodiny po jedle s hornou hranicou 7 až 7,4 mmol/l.7. 10. 2015
V rámci tolerancie merania ôk. Známa mi hovorila, ze ma podozrenie😃ze domáce merací sú nakalibrovane o 2 mmol viac, paralelne si merala v nemocnici a vždy mala o 2 viac u seba.
Mne dala sestrička do glukózy citrón a bolo to dobré, ako limonáda, pokojne by som si dala ešte jeden pohár.
@thereisabear mne to chutilo aj bez citrona. Neviem co s tým tak strašia je to úplne v pohode 😉
@alzbeta12399 ja som tiež mala panický strach z toho, keď každý vravel, aké to je hnusné :D dali mi glukózu ochutenú malinou, ako prišlo mi z toho tak kus nevoľno, ale nič strašné a malá ma rozkopávala od radosti, že dostala toľko sladkého :D
Ja som mala skôr strach z tých opakovaných odberov, vždy ma dokaličia sestričky, nevedia mi zobrať krv z tých chabých akože žíl :D Ale tam som mala šťastie na super šikovnú. už staršiu sestričku, a tá mi tak zobrala krv, že dovidenia rešpekt. Tá voda sa dala v pohode vypiť, podľa diskusii som čakala niečo také, že do hodiny odpadnem a zobudím sa ako cukrová vata. Sú prípady, keď niekomu bolo zle, čiže nebagatelizujem, dokonca za čias našich mám sa ani nechyrovalo a takých testoch, čiže ako chceš. Ja som sa poisťovala tak, že bol so mnou manžel s už pripravenou bagetou a vodou na záver.
Mám si ho kúpiť v lekárni takze ho dám na noc do chladničky a tak pôjdem počula som už niekoľko krát že vychladeny chuti dobre🙂 ďakujem
@alzbeta12399 jo, ja jsem mela malinovy a byla to takova sladsi malinovka. Pokud mas rada sladke nebude to pro tebe zadny problem. Pokud myslis, ze ti prijde spatne z toho napoje, tak to spis nee 🙂
@alzbeta12399 mozes to odmietnut a alternativa je, ze pojdes nalacno k svojej gynekologicke a vezme ti krv, potom zjes niexo (napr rohlik s maslom a nieco) a po 2h ti zase zoberie krv 🙂.
Nie je to povinny test
@zapalkazapalkova baby, ja neverim ze niekomu realne tymto testom zistili tehotensku cukrovku, ci sa mylim? Ved ked kolise cukor tak to clovek na sebe citi ze sa citi nahovno, pokial by zena mala cukrovku tak by o tom davno vedela. Ja som glukozovy test pri druhom tehu odmietla, najprv mi gynekologicka robila bububu ze ci viem co podpisujem, ale ked som nepovolila tak nakoniec povedala toto co som pisala....ze "dobre robite, ak by ste mali cukrovku tak o tom davno viete..."
@zapalkazapalkova sorry som ta oznacila omylom.
Podľa mna to bolo chutné 😄😄😄
@nevenka Tak ja som sa z tej riadne sladkej vody vystrela na chodbe u doktora. Prvykrat v zivote som odpadla, zachytila ma sestricka.
@zooeynka to neni pravda. Ja jsem na sobe nepocitovala zadne priznaky a tehotenskou cukrovku jsem mela. Tady jde o to, ze dite svou slinivkou cukrovku kompenzuje a to je hlavni problem. Ty priznaky nemas zadne, ale dite trpi, proto je ten test dulezity, stejne jako dieta po zjisteni.
@alzbeta12399 neber to v zlom, ale co budes potom robit pocas porodu ? :D
@zooeynka prve tehu hodnoty ok, druhe vyssie, jedna tesne pod hranicou, tretie tehu hodnoty vyssie ako v druhom, jedna z troch hodnot bola prekrocena o nieco malo a uz dia ambulancia, kontroly kazde 2 tyzdne, po porode sa rovno kontroloval maly, aky ma cukor on... Po porode myslim hned po narodeni a potom vecer po nakojeni... A ja som este po porode musela 1 den pisat hodnoty cukru... Je to velmi dolezite vysetrenie, ktore je v zaujme zdravia dietata...
@alzbeta12399 este dodam, ze ten glukozovy test je velka zataz aj pre babatko (pocula som to z viac zdrojov +zahr literatura), takze nevidim v tom zmysel takto sa tomu vystavovat. Cukor sa da skontrolovat aj normalne (ved normalne pocas dna neprijmes tolko toho ako za chvilu v tom napoji) a vies si ho kontrolovat aj doma glukomerom ked potrebujes.
@guiseppinka musela si drzat nejaku dietu, alebo nieco? Alebo len cista statistika, zapisovala si si hodnoty? V konecnom dosledku si bola ty aj dieta v poriadku, nie?
@ahhola si to trochu prestuduj, ona sama sa chcela zabit a vymenila obsah flasticky. Nie sestra. Ale sama mamicka.chcela spachat samovrazdu.
Tak nehadz vinu na zdravotnika,ktory koli tomu ze to spravila prisiel o kludny zivot.
Aj rodit moze teda kludne doma, aby jej nahodou v porodnici niekto neublizil.
mala som malinovy a mne to celkom chutilo. na to ako sestricka strasila ze to je vyslovene hnusne sa dalo, akurat mi prislo zle na zaludok z toho mnozstva cukru
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ved to nie je nic hrozne. A inak, mozes aj cely glukozovy test odmietnut.