ahojte, dnes mi na kontrole v 14.t. zistili TSH 4,64, pricom pred 3,5 tyzdnom som u gyn. mala 2,63. Endokrinologicka mi dala Euthyrox 25, mam brat 1 tbl rano a dalsia kontrola o 2 mes. Nie je to neskoro? Predsa len, mam uz 44 rokov, aj som jej to zdoraznila, ale vraj podla nej staci. Na nete som sa docitala, ze prejavit ucinok tbl by sa mal za 4-6 tyzdnov a vtedy by mala byt aj kontrola, ci postacuje davkovanie a ze vacsinou sa zacina na davke euthyroxu 50.
Tak ja neviem, len sa obavam, aby sa nahodou nieco nezanedbalo, ked sa mi to za 3,5 tyzdna tak rapidne zvysilo.
FT4 mam v norme 11,1, aj aTPO 12,4 a aTG 15,3.
Ako ste to mali vy?
@katariiinkaa ved presne to som jej povedala, ze keby aspon po mesiaci kontrola a nie az o 2 mes a ona na mna pozerala ako puk, vraj doteraz som o nicom nevedela a dobre bolo... to je uz len co za argument. Vraj hormony sa nemenia zo dna na den, tak jej vravim, ze preto hovorim mesiac. Asi skusim inu endo, ked tato to berie na lahku vahu...
Ja som tehotná a chodím každých 10tyzdnov na odber.
@terkaatomas ale asi mate pomerne dobre vysledky, ci?
@sofiasuf aktuálne áno. Ale liečim sa už 8rokov na štítnu žľazu, tri tehotenstva. Porucha štítnej tak , že mám aj zvýšenú funkciu , aj zníženú , nakoľko mám v tele protilátky aj proti zvýšenej aj proti zníženej funkcii.
Čiže veľmi vysoké ATPO a aj TRAK protilátky. Samozrejme nie sucasne. Ale raz treba mi tyrozol na zníženie , potom euthyrox na zvýšenie.
Čiže som sledovaná aj mimo tehotenstva pomerne často . Pri nasadzani liekov aj každé tri mesiace , potom každý polrok.
Ahoj, od detstva som na liečbe, mám za sebou kadečo. Pri obidvoch tehotenstvach som mala zvýšenú dávku tabletiek, keďže štítnu de facto nemám . V tomto tehu som mala tiež zvýšené hodnoty TAH, úpravou dávky už sú výsledky dobré. A čo sa týka kontroly, je to individuálne, každý doktor inak. Ja chodím každý mesiac, už som tam varená pečená ale zase kľudnejšia. Už sa "teším" na obdobie po pôrode,ako sa zas hodnoty budú meniť 🙈 A mám 41r
@petradenis super, ze mate kontroly kazdy mesiac, aspon ste kludnejsia a ja aspon viem, ze som nestrelila vedla, hoci na mna dr. pozerala divne, ze co by som chcela...
@katariiinkaa ahoj, pls ake mas teraz hodnoty TSH a aku davku beries?
Mne po 2 mesiacoch brania euthyroxu 25 zliezlo TSH 4.64 na 3.54, tak kazala brat po-pi 25 a so-ne 50 a vraj uz nemam chodit, az 3 mes po porode, pricom po porode mam vysadit 🤷♀️🤦♀️
Pritom vsade citam, ze v 2.a 3.trimestri ma byt max 3 a ona nema ani v pate mi to po 4 - 6 tyzdnoch skontrolovat 🥴
Uvazujem, ze zacnem brat kazdy den euthyrox 5o, dpytam sa vyse tyzdna gyn, ci mi on nemoze urobit kontrolny odber o 1-2 mes.a ked nie, tak si dam ako samoplatca
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sofiasuf Ahoj, tiež som tehu (15tt) a beriem euthyrox 25. U mňa sa začalo na polovici 25ky, potom sme prešli na celú. Tú hodnotu nemáš takú vysokú aby bolo treba 50tku 🙂 Norma je tuším do 4,3. Ja chodím na kontroly každé 4 týždne - podľa lekárky takto objednáva preventívne každú tehotnú. Ešte ti viem aj povedať že napr. úplne iné hodnoty na TSH mi vychádzali u gyn a úplne iné u nich na endo. Odstup bol pár dní, takže zrejme veľa robí aj to v akom labaku sa vzorka vyšetruje. Neboj, všetko bude v poriadku 🙂