Štítna žľaza - protilátky v tehotenstve

22. jún 2022

Ahojte mamičky, ako ste riešili zvýšené protilátky štítnej žľazy v tehotenstve? Volal mi gynekológ, že po prvej poradni sú všetky odbery v poriadku , len mám zvýšené protilátky a že mám o tom informovať endokrinológa. V minulosti som sa liečila na ŠŽ, tak som poslala do ambulancie výsledky a doktorka sa mi ozvala, že to je v poriadku a lieky netreba. Gynekológ však tvrdil, že mi určite nasadia lieky. Ostatné hodnoty sú v rámci normy. Mám byť pokojná alebo žiadať konzultáciu?

ema22270
22. jún 2022

Ahoj, aj mne tak vyšli trošku vyššie protilátky, v 12tt z odberov, objednala som sa hneď na vyšetrenie, podľa hodnôt bolo všetko v poriadku ale na ultrazvuku už bolo vidieť zmeny na štítnej žlaze a zápal, lieky som nedostala uživala som cca do 6mes len 100 selén. Chodila som každých 6tt na kontrolné odbery a užívam každé rano 50 eutyrox od toho 6mes., aj mi to pomáha, cítim sa dobre už som to sama po priberaní cítila, že som bola dosť unavená, a mala som aj vyšší pulz napríklad.

aaadkaaa
22. jún 2022

Aj mne vysli zvysene protilatky, o 2 mesiace uz boli v norme, ale mam cysty na sz, takze chodim na kontroly, akurat zajtra idem zase a potom az po porode. Lieky mi zatial nedala ziande

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre