Stent v obličke v 22 tt, ale neznášam to dobre

marta1981
16. máj 2019

V 22 tt mi zaviedli stent z obličky do moč.mechúra pretože som mala týždeň obličkové koliky. Stent znášam veľmi zle najmä v noci, keď pre bolesť v obličke a močovom mechúri nespím celú noc a cez deň je to neustále nutkanie na močenie a rezanie v oblasti zavedenia hadičky. Chcem sa opýtať či niektorá s tým máte skúsenosť a či ste na vlastnú žiadosť požiadali a vytiahnutie stentu. Lekári ma strašia tým, že ak si stent nechám vytiahnúť, obličkové koliky sa vrátia. Teploty nemám, ani zápal, maternica mi jednoducho tlačila na kanálik od obličky, preto vznikli tie bolesti. Vopred ďakujem za Vaše rady a skúsenosti .

veriine
3. aug 2019

Ja som dostala koliky od januara tohto roku, kde mi az na 3-tom sone zistili, ze ide o kameň v obličke (6mm). Vtedy som stent odmietla, lebo mi nedával logiku, nakoľko ma mohli predsa hned hospitalizovať a kamienok predsa riesit vybraním= vyriesit problem, a nie oddialovat riešenie zavádzaním stentov (lebo po zavedení stentu sa vacsinou neponáhľajú s pacientom na operacku totizto). Takze som síce koliky mala, az ma odkladali tiez dovtedy, kým kameň nespadol so mocovodu uz a spriečil sa tam, a este aj to ma nechali doma 10dni v bolestiach, co som vlastne uz mohla dostat sepsu (neviem kto ma ochránil, ale prežila som to aj tie bolesti vtedy). Jasne, vznikol mega opuch obličky, takze uz ma hospitalizovali az v takom stave, operaciu riesili laserom (btw - do toho opuchu obličky vlastne strielali laserom😓), tam uz museli zaviesť stent operačné (kvoli opuchu celkovo) a pooperačne som im potom este 3dni kolabovala z takej bolesti, ze som si zelala radsej uz koniec, ked sa mam priznať, lebo to som bola permanentne uz 2t v kuse v bolestiach, analgetika uz nezaberali, pooperačne tlmili uz az mazocainom, tak silne. Potom som začala este na 5.den krvácať z moc.rury, a netušili preco 😂👌🏼 Tym ma pobavili najviac, lebo v takom stave ma vlastne prepustili domov z nemocnice. A po 3 dnoch doma, ked som sa uz mohla vobec mohla hýbať som isla k svojmu uro, kde sme sa mali dohodnut uz len na vybratie stentu (ktorý som celkovo stale cítila v sebe a tlačil ma!!) mi spravil kontrolný rtg obličky, a ono tam zostal este úlomok - cize mne tvrdili, ze vsetko vybrali a o tyzden sa dozvieš, ze sa objednáva dalsi termin na operáciu, lebo sa to musi dovyberat nakomplet 😭😭. Ten som mala mat cim skor, a sak uz sa riesili všade dovolenky, takze operáciu som mala az teraz utorok - takze po 2,5mes (prvá bola 10.maja). Stent som cítila nonstop, nonstop doma na novalgine, pálenie stipanie v moč.mechure presne ako pises, a tlak do obličky posledne asi 3t neustále. Pred operáciou teraz v utorok uz sama urolog, ze stent je pohnutý, a ze uz má isto musi tlačiť do stien obličky - no nie 🙈👀🙏🏼 to uz ma mega, a ked som mi to hovorila ihned po operácii, ignoroval to. Takze teraz naštastie operácia uz dopadla uplne dobre, vybrali zostatok, aj ten blby stent, a aj pooperacne ok, ale opuch mam stale 😞 Takze dufam, ze sa takéto uz nikdy nevráti. Z čoho kamienok vznikol sa uz nedozviem, nakoľko ho rozbíjali a ostal prach pri oboch operkach, a z čoho kamene vznikajú viac-menej lekari abstolutne netušia 🤷🏼‍♀️

marta1981
autor
3. aug 2019

@veriine Tak ste si teda prežili ....Prajem nech už je len dobre. Ja keďže som tehotná som žiadne analgetika nemohla a tak som sa rozhodla si dať stent na vlastnú žiadosť vybrať. Od vytiahnutia mám vyše dvoch mesiacov pokoj a bez bolesti....čiže som si konečne mohla tehotenstvo normálne prežiť. A verím, že takto vydržím až do pôrodu. Viem presne o akej bolesti píšete, ja k tomu som sa ešte veľmi bála v tej dobe o dieťatko .

veriine
3. aug 2019

@marta1981 ano chápem, tak este som len 4dni po tej druhej, uvidime ako sa to bude vyvíjať, este bude po 2t kontrola.
Pri prvej inak ležala so mnou presne kocka ako ste teraz Vy, ona ale ten stent mala aj teda počas pôrodu, až po pôrode jej ho museli vybrať, zaviedli nový a cakala dalej na operáciu. Tu mala teraz pred mesiacom a pisala mi, ze v jej prípade dopadla uplne bezbolestne tiez, stent tiez uz nemá a aj kamienok sa nejaky kus vybral tak, ze mohol ist na rozbor, takze mi da vediet, z coho ho mala 😉
Držím palce, ale urcite je ten stent podľa mna len riešienie hlavne pre lekarov, nie až tak pre pacientov, pretoze ich týmto len odkladajú zbytocne 😠 Stent nedoporucovala ani nefeologička, vraj by sa mal tiez riesit problém a to je proste ten kameň.
Dajte potom vediet, ako ste dopadla. Ps: kde to budete riesit?

tanaalexdenis
16. sep 2019

@veriine
@marta1981
Ahojte momentalne riesim to iste.Od soboty mam stent,ale robi sarapatu ako ste spominali.Dole vsetko stipe,pali,reze😤😤😤😭😭😭.Tiez rozmyslam,ze ho dam vybrat,ale bojim sa,ze by opet prisli bolesti.Som v 33 tt pri predstave,ze mam takto fungovat este 5 tyzdnov(budem rodit sekciou)je mi do placu.

veriine
1. nov 2019

@tanaalexdenis ahoj, tak ako to dopadlo? Ja som sa zo vsetkeho vyhrabala az minuly tyzden. Skor som ani nepisala, kedze som nemala ofiko na papieri, ze mam oblicku "cistu". Ale stale sa necitim tak ako pred prvou kolikou (co bolo 4.januara 2019,tam uz bol kamen).
A ako porod a malicke? Alebo este cakas.

tanaalexdenis
1. nov 2019

@veriine dnes sa maly narodil-sekcia🤗🤗🤗.Stent este mam dufam,ze ho pocas"pobytu"poriesim.Momentalne mam zavedenu cievku,takze ani neviem,ze curam😁 nic dole necitim co je parada.Ked mi zavadzali stent mohli rovno aj cievku so sackom😁.

tanaalexdenis
1. nov 2019

@veriine tak to mas super,ze uz to mas vonku a je vsetko o.k.viem si predstavit tvoju radost😉.

veriine
1. nov 2019

@tanaalexdenis jeeeeej 😇😍🙏 tak to ti GRATULUJEM !
Vidis, ja neverim na nahody, a dnes ma napadlo, ze mi tu niekto pisal, a ja som neodpisla, ze som neslusna. Tak to si ma potesila, ze mas taketo stasticko dnes 😇 dufam, ze je vsetko v poriadku

veriine
1. nov 2019

@tanaalexdenis no a co sa tyka stentu. Podla mna nie, preto som ti isla pisat. So mnou tam prvykrat lezala presne kocka mlada, ktorej zaviedli stent pred porodom, mala koliky a kamen. Kedze bola tehu, nemohli jej spravit rtg, a sono je slabe na diagnostiku mocovych ciest aj obliciek. Takze ona tiez odrodila, poslali domov, a potom musela klasicky ambulatne riesit dalej kamienok. Takze so mnou tam bola, lebo jej ho vlastne vyberali. Podrobnosti ti teraz nechcem pisat 🙂 ale normalne kojila, aj babatko tam muz doniesol, len som ich nestihla, lebo ja som bola stale na pooperacnej izbe, takze az potom co mi pisala spravu, lebo ju praveze este len operacia kamena cakala.

tanaalexdenis
1. nov 2019

@veriine dakujem.
Tak snad to nebude aj moj pripad.Stacilo,ze som musela chodit na kontroly.

veriine
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veriine
1. nov 2019

@tanaalexdenis jasne, a ano, mne zaviedli teiz ten kateter (sacok) az potom na pooperacke, skoda ze nie na operacke (ako jej 😒). Mne ale vlastne viac vadil, lebo ja som mala pooperacne bolesti, a mala som ho vlastne celkovo zavedeny az 5dni v kuse, takze to nebolo az take prijemne. Vyhodou bolo fakt ale len to, ze zaidne stipanie ani tlak na mocenie nebol, islo to proste uplne bez mojho pricinenia von. Ja teda ani neviem, ci to bolo dobre alebo zle 😅 dobre to bolo v tom, ze mi to ulahcilo mocenie, ktore naopak bolo pooperacne mega bolestive. Ale to som mala ja tak, nema to tak kazdy, ja som isla pod noz (obrazne, ja som mala endoskopicky) v zlom stave, opuch oblicky, a velky kamen uz. Takze ja som nemala moc vhodny priebeh tejto diagnozy na porovnanie s beznym vyberom kamenov z oblicky, nie kazdy ma opuch a take stale bolesti pred operaciou, tie neprechadzajuce koliky.

Takze teraz uzivaj bobika maleho 😇 stent doriesis urcite 😉 tak potom daj vediet 😉

tanaalexdenis
6. nov 2019

@veriine ahoj.V pondelok som bola na urologii,odchadzala som vytocena,sklamana...v ambulancii som s doktorom rozpravala so slzami v ociach a s nervami.To musel vidiet-pocut.Ten prekliaty stent mi vyberu az po 6 nedeli😤😤😤😭😭😭😓.Ak by boli nekake komplikacie treba prist.Objednana som az na 16.12.o 11-tej na vybratie.Sestricka mi vravi,ze to je 5 minutova zalezitost.Pcha prd makovy uz mi ho raz vyberali a trvalo to pol hodiny a to bol masaker.
No uvidime.Zatial chodim na wc nic necitim,ale chodim s obavami.Neje to take 100% lebo taky zvlastny pocit,ale je to mozno aj porodom-sekciou take ine este.Ale kazdym dnom to bude lepsie a lepsie.

kvetinkaaknitevk
19. sep 2022

@marta1981 ahoj po vybratí stentu si už nedostal do porodu koliku? Aký bol dôvod vlastne tlačilo ti babo na oblciku alebo niečo iné .. ja som akurát dostala stent po kolike dva dni ale všetko negatívne moc aj krv čiže asi to bude kvôli útlaku z tehotenstva tiež som 23tt a mám ho meniť každých 6 týždňov a to má desí najvaic zase zazit to zavádzanie :(

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre