Stafylokok a moraxella v tehotenstve

zuzanita444
27. dec 2016

Ahojte, momentalne som len v 6.tt a na krcnom mi zistili premnozeneho stafylokoka a moraxellu v dutinach a predpisali uniflox s tym ze uzivanie mam konzultovat s gynekologom. Gynekolog sa k tomu vyjadril dost alibisticky, ze ak je to podla krciara naozaj nutne tak to mam brat, ale rozhodnutie je na mne... Nemate niekto skusenosti s tymito bakteriami alebo s uzivanim unifloxu v tehotenstve?

senta_sofia
27. dec 2016

@zuzanita444 neuvadzas,ci mas nejake problemy, hlieny,kasel alebo podobne, ci ta to nejak obmedzuje... Uniflox su kvazi lokalne atb, mozu zabrat,nemusia.

lucylka25
27. dec 2016

A akeho stafylokoka vam zistili? Kupte si homeopatikum na Moraxellu tu: http://vickywall.sk/nasa-ponuka/homeopatia/ Moraxella catarrhalis 30C. Posielaju aj na dobierku. Dajte si 2 gulicky 3x po sebe po 30 minutovych intervaloch a potom 1x tyzdenne 2 gulicky po dobu 4 tyzdnov.

zuzanita444
autor
27. dec 2016

@senta_sofia 1x za tyzden vykaslem kus hlienu, nie je to z hrdla ale citim, ze sa to uvolni z nosovych dutin. Ale okrem toho my nic nie je ani ma to nijako neobmedzuje. Uz v lete som mala stafylokoka, na to som brala normalne atb, nie lokalne ...a nezabrali. Takze som dost skepticka ci to vobec pomoze.

pribinak
27. dec 2016

uniflox ti nejako neublizi, su to lokalne ATB, davaju sa babatkam od 1.mes. A radsej to preliecit ako zanedbat a cakat kym sa z toho vykluje nieco vacsie a nebezpecnejsie ako len moraxella, ktoru mavaju bezne vsetci skolkari

senta_sofia
27. dec 2016

@zuzanita444 ono tieto vytery su casto zradne,lebo ukazu kadejake zvieratka,co mozu byt pritomne aj u zdraveho cloveka a pokial nesposobuju problemy,je zbytocne riesit ich antibioticky. Keby to bolo vazne,nedali by ti uniflox,ale zvazoval by sa mozny prinos systemovych atb a rizik pre plod. Cize asi ako ti gynekolog povedal,je to na tebe.

lucinka511
27. dec 2016

@zuzanita444 na zlateho stafzlokoka nemusis brat ziadne atb a al ti ta druha bakteria nesposobuje potiaze,tak neber este ziadne atb,,tie mozes uzivat az v 3 trimesti radsej,,,fakt ak nemas nijake zvlastne potiaze tak skus vydrzat...moja sestra amla tak zapchate dutiny a zelene sople skoro cele tehotenstvo,ale enbrala na to atb

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre