Spontánny potrat v 17. týždni

silvia_drh
29. nov 2024

Ahojte. Bohuzial prisla som o babatko v 17.TT, nerobili mi kyretaz, po vyvolavacich liekoch (3.davke) som dostala postupne krce, ktore silneli, zacalo krvacanie a na sale som porodila. Po tomto mi do 5.min robili sono ci zo mna vyslo vsetko, na sone boli dvaja gynekologovia, vraveli, ze to vyzera fajn, poukazovali na jednu "šmuhu" na obrazovke (to je len moje laicke konstatovanie, odborne nazvy neovladam), ale ze to by neriesili. Lezala som v nemocnici este dva dni a pustili ma domov, kontrolne sono uz viac nerobili po opytani, do 3 dni sa mam hlasit u svojej gyn.
Krvacam primerane, avsak po wcku zo mna vyjde aj riadne velka zrazenina, ktorej dokonca musim pomoct tahanim von, trochu ma to vystrasilo, ci to je v poriadku, naposledy bola zrazenina velka, na velkost dlane.
Je to normalne? Mal niekto nieco podobne pri cisteni. Viem, ze este je skoro od potratu a cistenie moze trvat aj 6.tyzdnov, len tie velke zrazeniny ma vylakali.

colsami
29. nov 2024

Ahoj, je mi to velmi luto.
Ano, mozes sa intenzivne cistit, de facto ako po normalnom porode... Ak by si krvacala neustale vo velkych mnozstvach jasne cervenou krvou, ak by si sa citila slaba, apatickejsia, velmi unavena, alebo by bol vytok silno zapachajuci,... Je problem. Ak by sa Ti velke zrazeniny opakovali a nie si si ista, spokojne chod na kontrolu na gyneko pohotovost, je to opravnene v takomto pripade.
Drz sa.

ivik4
29. nov 2024

Mozno bude potrebne Ta docistit, ak by to pokracovalo sla by som k dr.
Mrzi ma to, mala som to iste v 17tt

oceanahory
29. nov 2024

@silvia_drh Mrzi ma tvoja strata, ja som si tym tiez presla v 17tt, sice ja som aj masivne pocas porodu zacala krvacat a museli mi davat aj transfuziu. Aj zo mna isli obrovske zrazeniny, bolo to velmi strasidelne, ale postupne to ustalo. Ak by to bolo dlhodobo, urcite sa hlas aj skor u svojho gynekologa. Prajem vela sil!

tinusik211
29. nov 2024

@silvia_drh ahoj ,je mi to ľúto 😢pred troma týždňami som si prešla tým istým v 15tt. Bola som ešte 2 krát na kontrolu v nemocnici kde mi jednorazovo podali tabletku na “dočistenie”. Trvalo to celé 2 týždne a prestala som krvácať. No ak by si mala bolesti alebo veľmi silné krvácanie určite choď radšej na pohotovosť , to povedali aj mne

miadi
29. nov 2024

Zazila som to v 18tt Mne ani sono nerobili lebo vysla placenta cela dr povedala ze bola krasna 🥹ani kyret domov som sla v ten den . Vsetko bolo ok aj zrazeniny boli ale pozor na to ak su vacsie ako slivka tak ze treba ist na pohotovost. Ja som take velke ako pises nemala . Velke ako ruka - uz by som
Sla na pohotovost.

michaela329
29. nov 2024

@silvia_drh mne sa to stalo v 16tt, ale mne normálne robili kyret. Slabunko som krvácala asi tri dni a potom som išla na kontrolu po prvej menzes (5tyzdnov). Niekedy ani pri pôrode v riadnom termíne nevyjde celá placenta a treba docistit. Určite chod k Dr, ak by si mala teploty - smer pohotovosť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre