Ahojte baby kamarátka je cca v 4tt tehu (dala si minulý týždeň robiť HCG z krvi) no má už od začiatku problémy špini často atď.. chcem sa spýtať len informatívne keby prišla teraz o bábo musí sa robiť nejaké čistenie, alebo ako to prebieha? Kyretáž sa robí už keď vidno plod či? Ďakujem za všetky odpovede 🙏🏻
Do 6tt ked potratis je to biochemicke tehotenstvo, a nemusi sa na kyret.Telo to zvladne samo.Keď sa snazite o babetko dajte si pauzu aspon 3mes a ber si do vtedy kyselinu lystovu forte.Po potrate musiš i tak pockat na prvu ms, a neni iste že budeš hned plodna mesiac po potrate. Môj gynekolog odporučil počkat tie 3mes a hned na prvý pokus som ostala znovu tehotna a povedal že to nemam lutovať to nebolo životoschopne embrio.A radšej tak potratiť ako v 12 alebo v 25tt.
Ja by som najprv zavolala doktorovi, ten by jej mohol dat lieky na zastavenie špinenia, a na udržanie bábätka.....
Keď sa potrat terqz rozbehne, že bude krvácať čírou krvou tak vacsinou nie je potrebná kyretaz. Telo to vyrieši samé...vo vyssom štádiu by to bolo už na kyret...
v 4tt o tom este vlastne ani neviem... 4tt konci dnom prichodu menstruacie v pripade 28 dnoveho cyklu. Takze moze byt 4tt+5 napriklad, cize je v piatom tyzdni. A v takomto pripade by islo o biochemicke tehotenstvo a mozno by mala kusok silnejsiu menstruacie ale nemusi byt.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?