Ahojte,
našla som tu síce podobne diskusie,ale nie úplne k môjmu problému. Oficiálne podľa PM som 15+5,bola som na últrazvuku a babo lekár nevedel namerať,lebo bolo schulene...asi spalo,srdiečko podľa dr. bilo normalne.Ale vraj sa mu tam niečo nezdá s rastom...na každej kontrole mi povedal o niečo menšiu veľkosť..teraz sa mu zdá menšie až o tyzden a pól...nic viac mi nepovedal,ani príčinu ani nic...mám ísť na kontrolu hneď po víkende...mali ste niekto niečo podobne?
@kikina2402 pokiaľ pri každom meraní bude o 1,5 týždňa menšie nič to neznamená, lebo sa vyvíja konštantne, no stress 🙂
dôležité je aby sa narodilo vtedy ked má , 40 týžden, to je dôležíté
nebudeš mať 4,5 kg 53 cm bábo ale 51 cm a 2,5 kg bábo
narodíš sa ti proste menšie bábo, lahšie sa podstatne aj rodí
je tam odchýlka cca 500 g pri sone ale mne pri poslednom sone tesne pred pôrodom sa sekli o 1,800 lebo má dlhé nohy ,
ja som mala o cca 2 tyždne menšie, bude na nom menej slaninky ako povedala sestrička nič viac a menej
žiadny stres, ak budu chciet aby si šla do nemocnice ležat kôli infuziam tak chod to zvyknu pekne pribrat alebo dobehnut, tam ide o to aby si vela ležala, šetrila sa
a inak čo sa týka váhy tak to deti pekne doženu ako majú doslova, do mesiaca máš bucloša doma ani nik nebude vediet
do pohody
Podľa ms bol tiež o 2 týždne menší pri každej kontrole. Mala som dlhé cykli a tým pádom neskoršie ovulaciu a oni sa riadili podľa PM zo začiatku ale keď konštantne bol o 2tyzdne menší tak sa riadili podľa jeho veľkosti že mám o 2TT menej.
Moje je tiež menšie a tiež som mala aj dlhý cyklus vzdy, v prvom trimestri bolo tak o 4 dni a teraz je v druhom až o 12 tak snáď sa to nebude ešte viac oddialovat, posunula mi aj termin pôrodu o tých 12 dní tak snáď to bude v poriadku, nejak ma nestrasi s tým, len skonštatovala, že pokiaľ rovnomerne rastie tak to je v norme.
@kikina2402 bola si na hematologii?? Beries injekcie na riedenie krvi?? Mne takto zanedbali stav skoro som nedonosila.Babo sa mi narodilo malicke
@modrymotyl8 ano,od zaciatku 7tt beriem kazdy den 0,3 fraxiparine...moj lekar mi to odovodnil mojim vekom-30 rokov a tym,ze predchadzajuce tehu bolo ukoncene z dovodu zistenia downovho syndromu v najtazsej forme...
@romanatrnavska ja by som paniku normalne nerobila,len moj doktor sa tvaril velmi vazne...od zaciatku tehu mi vravi o mensej velkosti,teraz sa to ale podla neho este spomalilo,ten rast...neviem...ani mi nepovedal velkost...jedine co viem,v 11tt+5 (podla PM) mi nameral velkost 51mm
To je take orientacne, beries tehu vitaminy? Bo mna tym dopuju ako kona a dieta ide podla tabulky. Najskor nam v 15tt hovoril , ze bude mensie a teraz je zase po 20tt o par dni popredu. Vobec by som sa nestresovala a radsej cpala ziviny a vitaminy horom spodom. Babo to dobehne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kikina2402 až? Ved to je úplne normálne to není nič neobvyklé 🙏🏻🤷🏻♀️ to ma snáď každá druha menšie keďže sa to nedá presne zmerať