Som v 11tt a pod chvilou stale spinim asi tak od 6-7tt do hneda,niekedy viac niekedy menej,na kontroly chodim kazdy tyzden ,posledna vcera,ziaden hematom,vraj mozno z anopyrinu tak mi vcera nasadil fraxiparine injekcie ale aj tak dnes zas spinim :( mate niektora skusenost?vdaka
@siska765 ja mam tiez oboje, anopyrin aj heparin, ale nespinim, iba lekarka ma upozornila, ze je redisa krv a aj cievne steny su nie take pevne, takze sa moze stat, ze nejaka cievka praskne a zakrvaca, ze sa mam potom prist ukazat...takze podla mna je to tiez mozne z toho...boooze ja sa tak modlim, aby mi po prvom trimestri vysadili ten anopyrin,alebo aspon davku znizili 😖
ahoj, ja užívam fraxiparín 04 a nešpiním. ale niektoré dievčatá počas prvého trimestra špinia, bez ohľadu na to, či berú lieky na riedenie krvi. Ak dr.skonštatoval, že je dieťatko vporiadku tak by to malo byť ok.
@pianina no nviem ci fraxiparine moze nieco take urobit,inak by ho asi nedavali,ale nie som doktor.Ja nemam ziadnu diagnozu , ja som minuly rok potratila,a neprislo sa na to preco , tak mi to doktor-najskor anopyrin,predpisal preventivne,aby sa nahodou neurobila nejaka krvna zrazeninka v pupocnej snure.Ja mam genetiku aj vsetko ostatne ok.Je to prevencia,mam najnizsiu moznu davku.
Ahoj syndrom mam aj ja a brala som teraz pri druhom tehu anopyrin no hematolog ma dal na fragmn ako pri prvom tehu kde este toto o mne nevedeli a urobila sa mi zrazenina v nohe. Anopyrin vysadili preto ze sa horsie zastavuje ked sa z dola rozkrvacas ako injekcie. Pri prvom aj druhom tehu som spinila aj som si pri prvom polezala v nemocnici aj 3x ale moje davky boli 12500 jednotiek tak sa netreba cudovat, teraz pri druhom som spinila a tiez babo aj placenta ok, lekarka povedala ze toto jej pacientky proste spinia v prvych mesiacoch co su na tychto liekoch. Tak som isla kazdykrat na kontrolu, setrila sa a uz som v 36tt a aj na vyzsej davke fragminu leboku koncu tehu sa zvysuje D-dimer a teda je treba viac riedit ;) len vyckaj, treba trpezlivost pri takychto stavoch,nic ine nepomoze.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@siska765 Ano, ja mam skusenost. Spinila som až do 15tt a mala som anopyrin aj duphaston. Nakoniec sa z toho vyklula placenta praevia (placenta ulozena na vstupe do maternice). Snad to nebude tvoj pripad.