Špinila som. Mám ísť na pohotovosť?

lulinka98
18. jan 2024

Ahojte, chcela som sa vám pochváliť až budúci týždeň keď budem mať po prvej kontrole. Podľa MS som 6+2. Dnes som trošku špinila, všimla som si to na nohavičkách, taktiež na toaletnom úplne také svetlo červené ruzovkaste. Bolesti skoro nemám ziadne. Pýtam sa pretože prvú kontrolu mám až budúci týždeň, som v zahraničí kde svojho lekára ešte nemám aby som mohla za ním ísť. Teda ma zaujíma či ste sa s tým stretli alebo mám utekať na pohotovosť.

melany_y
18. jan 2024

A ešte stále spinis ?

barbora0308
18. jan 2024

@lulinka98 Ano, smer pohotovost. Moze to znamenat iba uhniezdovanie plodu, ale aj zacinajuci potrat. Ja by som urcite sla.

lulinka98
autor
18. jan 2024

@melany_y áno, prvý krát som to zbadala keď som šla na wc cca o 18:00 potom som bola ešte dva krát a stále svetlunkocervene

lulinka98
autor
18. jan 2024

@barbora0308 pred dvoma rokmi tiež v januári som potratila a bolo to intenzívne, hneď som mala veľmi silné bolesti a hneď krvácanie

melany_y
18. jan 2024

Tak pre istotu by som radšej išla,držím palce , chod pre istotu 🙏

barbora0308
18. jan 2024

@lulinka98 Ja som pri prvom tehotenstve iba spinila, isla som na pohotovost, do vecera som porodila, ked som uz zacala masivne krvacat. Bolo to v 17tt a bolo ohrozene aj moje zdravie. Pri druhom tehotenstve, to bolo iba uhniezdovanim plodu, spinila som dlho, ale nakoniec spinenie prestalo. Takze moze, ale ani to nemusi byt nic vazne. Drzim palce!

lulinka98
autor
18. jan 2024

@barbora0308 veď toho sa najviac bojím, že môže byť niečo zle ale nemusí byť. Nechcem zažiť to čo pred dvoma rokmi :(

barbora0308
18. jan 2024

@lulinka98 Zbehni radsej na pohotovost, budes kludnejsia 🤗

lulinka98
autor
18. jan 2024

@melany_y ďakujem, počkám na priateľa a uvidím teda ako sa ešte budem cítiť

cookie29
18. jan 2024

@lulinka98 záleží aj kde si, v každej krajine pristupujú inak.

lulinka98
autor
18. jan 2024

@cookie29 momentálne som v Nemecku. Jazyk tiež nevieme najlepšie takže sa bojím aj tej komunikácie v nemocnici

joannita
18. jan 2024

@lulinka98 na zaciatku tehu je krvacanie normalne. Ja ked som krvacala, tiez som vzdy bezala na pohotovost, ale poviem ti, je to uplne zbytocne. Lebo ked mas potratit tak proste nepomoze nic, ziadne lieky, injekcie, to je len take placebo. Jedine sa ukludnit ze bije srdiecko aby si nebola nervozna. V 6+2 ale mozno este nebude vidiet ze bije na sone...
Viem ako sa citis, je to ne nervy a ked sa chces ubezpecit je dieta zije tak kludne chod.
Ja teda paradoxne vzdy ked som krvacala, vsetko bolo v poriadku a ked bolo vsetko ok, nekrvacala som, nemala bolesti tak vtedy som vzdy o dieta prisla.
Chcem tym pivedat ze krvacanie je normalne.

nika_val
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulinka98
autor
18. jan 2024

@joannita viem čítala som že je normálne, sesternica mi vravela že tiež špinila. Ale stále je to také buď alebo no

sejbipi
18. jan 2024

Tiež by som sa išla dať pozrieť. Ber prekladač v telefóne a rukami nohami sa isto dohovoríte

dejna_
18. jan 2024

@lulinka98 za mňa pohotovosť ..u mňa spinenie bolo vždy zlé znamenie potratila som 3 krát ..ale zistili mi problém s krvou. Každopádne keď máš k dispozícii ascorutin alebo vitamín C tak si daj ...väčšie dávky vitamínu c sa dávajú na spevnenie ciev.

mimusina
18. jan 2024

určite pohotovosť...žiaľ tiež som mala jemné špinenie hneď sme utekali na pohotovosť a žiaľ nedopadlo to dobre....😢

arexka
18. jan 2024

Ja som špinila v čase ms ja že sa mi rozbieha spravila som si test a dve čiarky šli sme do nemocnice a nič povedali že ešte tam není nič vidieť že to je skoro a je to na prirode a bla bla potom som šla môjmu gynekologovi a dal mi progestenalle 200 mg na udržanie tehotenstva ..brala som ho zospodu 2x denne a aj napriek tomu som mavala občasné špinenie raz dokonca aj krv nechcela som zas utekat do nemocnice aj tak by mi nepomohli proste jedine co by mi mohli dat by boli tie tabletky co som mala už predpisane ..8+4tt som sla na prvu taku prehliatku teda chcela som počkať aby doktor videl jasne teda či je to ok alebo nie už som bola pripravená že nič z toho ze pôjdem isto na čistenie pretože moje predchádzajúce tehotenstvo tak dopadlo ..a zrazu babetko v poriadku srdiečko bilo a dokonca bolo o par dni vetšie ako podľa ms 🙂 brala som progestenalle ešte do 16 tt to špiennie som mavala asi kôli placente mala som ju nizko položenú teraz som v 23tt všetko v poriadku placenta sa zdvihla a je. Na zadnej stene čakáme zdraveho chlapčeka 🙂 a veľmi sa tešíme takže to špiennie nie vždy znamena koniec ale zas može no špiniť som začala aj pri tom zamlčanom potrate v 9 tt ale to som už vedela ze nebije srdiečko bola som u doktora v 7 tt na prvu prehliatku ešte som tomu davala čas ci sa nestane zazrak ale nestal sa ale ak vam niečo pomôže udržiavať tehotenstvo tak tie tabletky co som mala ja a ked to mate potratit stane sa to aj cez ne co som čítala alebo teda by vam lekar povedal či to prosperuje podľa sona

lulinka98
autor
18. jan 2024

@arexka ďakujem za odpoveď. Držím prsty nech všetko dobre dopadne. Bola som o 20:45 cikať a už som nič nemala mám trošku takú bolesť ale to som mala aj pred tým keď som zistila, že som tehotná, takže uvidím ako sa budem cítiť, ak to bude zle pôjdem na pohotovosť. Kontrolu mám teda budúci týždeň v stredu. Prvú.

lulinka98
autor
18. jan 2024

@mimusina to má mrzí 🫶🏼

lulinka98
autor
18. jan 2024

@dejna_ môžem si ten ascorutin voľné kúpiť? Môžem to užívať bezproblémov?

arexka
18. jan 2024

@lulinka98 ja som tiež mavala bolesti občasné ako pri ms asi ako sa maternica zvetsuje ten prvý trimester mi bolo aj zle od žalúdka behom dňa raz rano inokedy na obed či večer ..je to naročne to tehotenstvo veď uvidite no v 6+2tt neviem či niečo uvidia na sone asi len gestačny vak ja mám už jednu dcerku a pri nej som tiež sla v 6 tt a videla len to gynekológička tiež už som začala stresovať že nič z toho a v 8 tt už videla babo s bijucim srdiečkom preto som chcela aj teraz ísť na prehliatku v 8 tt lebo vtedy už je to všetko jasne ale tak každá zena to ma ine možno vam tiež predpišu tie tabletky ako mne a pomôžu vam 🙂 ja si myslim ze mne zachranili tehotenstvo a ďakujem aj ja vám držím palce nech to dopadne dobré 🍀🙏

lulinka98
autor
18. jan 2024

@arexka lebo tie spomínané lieky čo su napísané hore som čítala že by nemala brať tehotná žena. Teraz mám 6+2 a keď som volala so sestričkou na objednanie sa prvej kontroly tak ma vlastne dala na 7 týždeň tam to vychádza tak uvidíme čo tam bude. Ak tam teda niečo bude. Uvidím. Každopádne musím len čakať a nestresovať sa zbytočne. Čo ma prísť to príde.

ankare
18. jan 2024

@lulinka98 ja by som šla na pohotovost

ankare
18. jan 2024

@joannita krvácanie v tehotenstve nikdy nie je normálne

arexka
18. jan 2024

@lulinka98 progestenalle sa bere na udržanie tehotenstva to davaju aj po umelych oplodneniach a ascorutin som tiež brala je tam síce napísané ze neni pri tehotne ale gynekológ ho dava to je vitamin c a nejako zamedzuje krvacaniu aj tu na mk si o tom môžte počítať kopa diskusii .. ascorutin sa dá voľne kúpiť ja ho mám tiež ešte doma ale už ho neberem davno ... progestenalle je na predpis

cookie29
19. jan 2024

@lulinka98 ako ste na tom?
Netusim ako to funguje v D,a le napriklad v UK Ta do nejakeho 12tt nevezmu, nie je dovod; je to na prirode. Ak sa ma udrzat udrzi sa. Na SLovensku zeny behaju na pohotovost, lekari casto davaju progesteron, Ascorutin, niekedy pichnu Dicynon, je to take skor na psychiku, ak sa ma babatko udrzat udrzi sa, ak nie :(

barbora0308
19. jan 2024

@cookie29 ked to je take individualne...ak by som sa mala spoliehat na "prirodu", tak by som dieta nikdy nemala 🫤

cookie29
19. jan 2024

@barbora0308 sme dve... bohuzial pokial nejake problemy su, tak mas vacsinou Progesteron a pod nasadene velmi rychlo a na tej pohotovosti pre Teba nic moc nezmozu. Ja som tam bola raz vecer, odchadzala som s tym, ze vsetko perfektne, srdiecko bije, velkost tabulkova atd atd atd a do rana som potratila.

sofia1979
19. jan 2024

@lulinka98 chod

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre