Ahojte, neviem čo mám už robiť tak sa sem obraciam po radu. Som v ôsmom týždni (prve bábätko) a pred dvoma dňami som mala taký slabý hnedý výtok, ktorý včera prestal. Dnes v noci mi ale začali kŕče v podbrušku, trvali asi 2 - 3 hodinky a potom to aj prestalo a ráno ako som sa zobudila tak som si všimla taký bledoružový výtok. Neviem, že či mám ísť radšej na pohotovosť dnes alebo mám počkať do zajtra a zavolať svojmu doktorovi, poraďte prosím 🙏 lebo už som z toho zúfalá, chvíľu nič, potom zas čosi a fakt už neviem čo je normálne a čo nie 😓
@torinka222 jasné, pohotovosť.
Ja som mala tiež toto a mi vraveli radšej 10x zbytočne prísť, ako raz neprísť a ľutovať.
Držím palce ❤️
nič to nemusí znamenať... ja som masívne 3 krát krvácala a bábo sa narodilo v termíne a Ok...
si myslím že počkať do zajtra.
oddychuj.
@torinka222 ja na tvojom mieste už hneď v deň hnedého špinenia by som bola u lekára alebo na pohotovosti. Ja som špinila v 8tt, v 12tt - 16tt - 20tt - 24tt som mala krv, žiaden lekár nezistil príčinu, bábo sa narodilo 5 dní pred termínom.
Nemusí to byť nič, ale môže to byť začínajúci potrat
Ďakujem za rady ❤️ bola som na pohotovosti a nedopadla som dobre, bábätku nebije srdiečko. Je to zamlknutý potrat
@torinka222 to mi je ľúto, len si to nevyčítaj, že si nešla hneď, pravdepodobne už vtedy nebilo srdiečko, niekedy sa tomu nedá zabrániť
@zuzana111984 skôr si myslím, že keby to pozrel hneď pri špinení lekár, tak by vedel pomôcť
@torinka222 To ma mrzí, práve som Ti tiež šla písať, aby si šla. Ja som spinila vo všetkých tehotenstvách. 3x to znamenalo potrat a 1x to bolo v poriadku a to bolo paradoxne krvácanie najsilnejšie. Prajem skoré zoradenie duše i tela ❤️
@diaalex ako, prosím ťa? po zakrvácaní v noci, som hneď šla na pohotovosť, srdiečko bilo, bábo sa hýbalo, po krvi ani stopa...na druhý deň ku mojej gyn. na poradňu, tak že kukne ma aj sonom a srdiečko nebilo, napriek tomu, že bábo dokonca niekoľko mm podrástlo..tak ako sa tomu dalo zabrániť?
@zuzana111984 ja som dostala lieky 🤷🏻♀️ asi je to len o lekárovi
@diaalex aké lieky? som nevedela, že existujú lieky na MA. Ak myslíš progesteron, ascorutin, magnézium, nariadený kľudový režim, to všetko som mala od 6tt a stalo sa to v 10tt. Tak prezraď, ten zázračný liek.
@zuzana111984 tak máš neschopného lekára 😀 čaw
@diaalex Si si vedomá ako toto môže zle padnúť žene, ktorá prišla o dieťa? Ja som prišla o tri deti, z toho 2x MA na konci prvého trimestra 1x spontánny potrat. Špinenie a až jemne krvácanie je prvým príznakom toho, že dieťa už nežije a telu klesá HCG, čo sa deje najskôr 7 až 10 dní po zastavení akcie srdiečka. Prosím, zisti si niečo o missed abort predtým ako píšeš takéto posmešné odpovede.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
U vas je dnes sviatok? Ak je tak smer pohotovost. V tehu je kazda kvapka krvi zla... v nemocnici ti vedia pomoct... drzim palce.