Špinenie v 8. týždni

laurika1995
10. okt 2016

Ahoj zienky, som v 8tt a strasne som sa dnes zlakla ked som sa isla sprchovat na gatkach som si nasla krv. Brucho ma neboli ale bojim sa, ze to moze byt nieco horsie. Zijem v Nl a tu gynekologovia, nie su takze ani neviem co mam robit. 😐

pribinak
10. okt 2016

Neviem aka krajina ci mesto je NI, ale neverim, ze nemas cislo na zdravotnú záchrannú službu ci pohotovosť.

moni244
10. okt 2016

No tak to len nechat na prirodu, nechapem sice, preco su sa odtrepala niekam, kde nie su lekari, ale tvoj zivot

jankalukasova
10. okt 2016

@laurika1995 je rozdiel spinenie a rozdiel krv... ak je to krv, červená.. jasná, tak sa obleč a z toho NI švihaj niekam na pohotovosť...

sibalka21
10. okt 2016

a co by si chcela robit? jedine na pohotovost, ked ani tu tam nemate tak pockaj co sa stane... nechaj to na prirodu

jahodka11
10. okt 2016

@pribinak Nl je Holandsko podla mna....a veru tiez neviem, je rozdiel ci spinenie alebo červená krv....

jankalukasova
10. okt 2016

@jahodka11 vida.. to ma nenapadlo.. teda to Holandsko... ale, že by tam nemali gynekológov?? to sa mi zdá zvláštne.

laurika1995
autor
10. okt 2016

Kedze tu pracujem viac ako dva roky a kedze som tu aj otehotnela a som nadalej tu asi preto som sa sem odtrepalaa .. a ano.tu gynekologovia nie su iba porodne asistentkym... a prirovnam to k niecomu takemu ako ked vam konci menzes asi nieco take krv v spojeni s vytokon

pribinak
10. okt 2016

@laurika1995 kurnik, Holandsko je NL, tak snad v NL existuje nieco ako nasa pohotovosť ci urgent
Nie su tam gynekológovia? Ak mam ženské problemi, tak aky doktor to riesi?

chichua
10. okt 2016

@laurika1995 čiže tmavá krv?

evittam
10. okt 2016

@pribinak No asi tak - tiež neverím, že v normálnej civilizácii nie sú gynekológovia.....a urgent.
@laurika1995 To aj na pravidelné prehliadky chodíš len ku PA - aj keď žena nie je tehotná, ženské gynekologické problémy riešia len PA, operácie a podobne? Neverím. Aj v Afrike majú gynekológa....
K tej krvi - ja som to tiež mala - okolo 8.-9.tt - hematóm, kľudový režim, musela som ležať 2 týždne (hrozila mi hospitalizácia), dostala som aj lieky na udržiavanie a vstrebanie hematómu, našťastie všetko dobre dopadlo.

jankalukasova
10. okt 2016

@laurika1995 teraz bez srandy, kto v NL rieši ženské problémy? Alebo proste majú holanďanky také šťastie, že žiadna nemá ani len mykózu? Pýtam sa naozaj, lebo mi nepríde normálne, že tam neexistuje ekvivalent našej gynekológie. Hádam majú pohotovosť, toto sú predsa bežné veci, alebo kto rieši ženu, keď náhodou potratí?

Dobre teraz k tomu čo sa deje s Tebou. Neviem aké je toho množstvo, ale mohlo by sa jednať napr. o zrazeninu, ktorá je riešiteľná, ale potrebuješ k tomu nejakého lekára.

chichua
10. okt 2016

@laurika1995 ak tmavá,tmavy hnedý výtok tak to mám aj ja.je to stará rozložená krv.a teda treba vyhľadať doktora.ja beriem na to ascorutin a duphason.a podľa dr.to môže byť niečo neškodné,ako prasknutia cievka,alebo,ze sa plodik viacej vnara do maternice.no môže to byť aj predzvesť potratu.takto to bolo mne vysvetlené.takze čakám čo z toho bude.ja som v 7.t.a už to mám 2t 😞

laurika1995
autor
10. okt 2016

@jankalukasova je tu vseobecny dr.ktory sa zaujima aj o gynekologiu

laurika1995
autor
10. okt 2016

@chichua nebol to tmavy vytok praveze svetlocerveny. No k porodnej asistentke mozem prist az zajtra rano.

piacere
10. okt 2016

kopírované z netu:

Prenatálnu starostlivosť v Holandsku nezabezpečujú gynekológovia, ale pôrodné asistentky - ´verloskundigen´. Kedysi pracovalo v každom meste niekoľko pôrodných asistentiek, každá samostatne, dnes sa väčšinou združujú a pracujú viaceré spolu (tri až štyri).
Na začiatku tehotenstva, v 8.-10. týždni, by ste mali zájsť za vašim rodinným lekárom, ktorý vám urobí krvné testy a poskytne vám informácie o pôrodných asistentkách vo vašom okolí. Ak ste si pôrodnú asistentku už vybrali (na základe spokojnosti známych alebo jednoducho preto, že vo vašom okolí pracuje len jedna skupina), môžete návštevu u doktora vynechať.

12. týždeň sa považuje za ideálny čas na prvú návštevu u pôrodnej asistentky. Tak ako všade, aj tu si musíte dohodnúť stretnutie. Samozrejmosťou je, že s vami príde váš partner, dieťa, matka.
Pôrodná asistentka si zaznamená vaše osobné údaje, rodinnú anamnézu a všetky informáce týkajúce sa tehotenstva. Odmeria tlak, odváži vás, pohmatom zistí veľkosť maternice a pravdepodobne sa pokúsi počúvať srdiečko dieťatka. Vnútorné vyšetrenia sa v Holandsku počas normálne prebiehajúceho tehotenstva nerobia. Dnes sa už takmer vždy robí aj ultrazvuk na zistenie veľkosti plodu a presné stanovenie predpokladaného termínu pôrodu.
Návštevy u pôrodnej asistentky sú spočiatku raz za štyri týždne, s blížiacim sa termínom pôrodu sa frekvencia zvyšuje. Na každej návšteve sa zopakujú vśetky vyšetrenia, občas vyšetria hladinu železa v krvi. Ak navštevujete ambulanciu, v ktorej sa združuje viac pôrodných asistentiek, mali by ste počas svojho tehotenstva spoznať postupne všetky. Vybrať si, ktorú chcete pri pôrode sa však nedá.

Gynekológ sa kontaktuje len v prípade komplikácií, počas normálne prebiehajúce tehotenstva sa často nerobí už ani ďalší ultrazvuk.

pribinak
10. okt 2016

@laurika1995 tak mu rano zavolaj, nechcem strašiť, ale moze to byt predzvesť potratu

nivea777
10. okt 2016

@chichua 2 tyzdne mas hnede spinenie a ani po duphastone ti to nepreslo este?

jahodka11
10. okt 2016

@laurika1995 ach jo, to sa mi nepaci.....tiez nechcem strašiť,ale pamatam si,co so mnou narobil hnedý výtok po sexe.....taka trošička, červená krv by ma riadne vystrašila....ak naoza nemas kam teraz ist, tak ležať, kľúčový režim az do rana....a hlavne sa nestresovat,aj ked to je tazke....drzim moc palce!!!!

chichua
11. okt 2016

@laurika1995 tak len pre istotu chod k nej,aby sa niečo nezanedbalo.daj nám potom vedieť ako si dopadla.budes asi na pn.teda na SR by si bola urcite

laurika1995
autor
11. okt 2016

@chichua babo je v pohode ☺ srdiecko bije vraj je to normalne ked trochu spinim.. to mi povedali + mam oddychovat ☺

jankalukasova
11. okt 2016

@laurika1995 tak je dobre... to je hlavne, ze je vsetko ok 🙂 ten klud si ozaj dopraj. Drzim palceky aby bolo vsetko dalej ok 🙂

laurika1995
autor
11. okt 2016

@jankalukasova dakujem pekne ☺ urcite budem oddychovat najviac ako sa len bude dat ☺

chichua
11. okt 2016

@laurika1995 to je dobre.len sa šetrí,aby sa ti to viac nespustilo 😉

jahodka11
11. okt 2016

@laurika1995 jej, tak si ma potesila! Oddychuj co najviac!!! 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre