Čaute, viem, že na túto tému tu už bolo veľa diskusie, ale nenašla som odpoveď na svoju otázku. Mám potvrdené tehu, som v 7tt, lekár mi dal knižku, aj keď na konci 6tt videl len gestačný vak. Objavilo sa mi slabé špinenie, preto mi predpísal duphaston. Moja otázka, čo môže spôsobovať takéto špinenie, je to raz za deň - dve krvavé kvapky. To je všetko, žiaden výtok. Nič iné. Trochu ma pobolieva brucho, ale nie je to žiadna silná bolesť, len cítim, že sa tam niečo deje. Mám za sebou už jednu sekciu, môže to byť kvôli zašitej maternici? Môže to byť začínajúci potrat? Ja som si už jeden potrat prežila v 8tt a vyzeralo to úplne inak, krvácanie bolo silnejšie.
Dakujem za odpoved, moze s tym doktor nieco urobit, ci treba len cakat?
s takymto problemom od zaciatku tehu som prelezala v nemocke a na samych injekciach a liekoch....az pokial mi nezistili pricinu....zla zrazanlivost krvi...nasadili Clexan a odvtedy som mala pokoj az do porodu;)
Nie je zac, ja tu inak prilis nepisem do prispevkov no toto co som od teba precitala mi uplne pripomenulo ten moj pripad, ked si povedala gyn o tych kvapkach pozeral ta sonom? Ten hematom by mal byt vidiet, kazdy ma na to iny nazor, Ja som inak zmenila gyn po tom, lebo mi nepovedal nic o tom, ze je vhodne sa setrit a nechal ma tak. A pritom poznam osobne niekolko pripadov kedy to baby doslova vylezali, no to som vtedy nevedela. Ja ako nahle som nasla prvu kvapku krvy, utekala som na pohotovost na kramare. Vtedy mi ten hematom nasli prvy krat, nejaky mily doktor mal sluzbu a nahucal na mna ze preco som sexovala ked som tehotna ze to mam z toho, bol to vskutku osviezujuci zazitok. Vtedy malicke este zilo, bilo mu srdiecko, takze som zacala brat duphaston, no nesetrila som sa, cestovala som veselo, chodila hore dole. Ked som nasla znova kvapky, uz som mala tusenie ze to nevesti nic dobre, a zial, uz srdiecko nebilo. Ale s tym hematomom som bola skoro mesiac a malicke zilo, najlepsie bude asi aby si sa naozaj setrila
Jaj ale zasa nechcem ta strasit, to nie, naopak, a ako vravim druhy krat som spinila, trochu sice inak a nic to nebolo, sesternica spinila cele tehotenstvo a tiez bez problemov, vela zien pocas tehotenstva krvaca a nevie sa ani preco.
No mne robil doki ultrazvuk na konci 6tt a gestacny vak bol zatial prazdny. Spinila som predtym len raz v piatok, to som utekala na pohotovost. Moj lekar mi v pondelok dal knizku na zaklade toho, ze gestacny vak narastil za tri dni zo 7mm na 1,3 cm. ziaden hematom nevidel. Kvoli tomu piatku mi dal duphaston. Po prvej tabletke v pondelok som zacala spinit a odvtedy kazdy den, ale vzdy len raz. Napriklad vcera cely den nic, az rano som nasla tie kvapky. Dnes zase cely den nic. Neviem ci mam ist znova za nim v pondelok, alebo este pockat. Kludovy rezim sa snazim dodrziavat v moznostiach matky na rodicovskej s 21 mesacnym sidlom. Takze oddychujem az ked pride manzel domov z prace.
mozno to tak aj ja urobim. Pockam do pondelka ci sa to nezlepsi a ak nie, zajdem za doktorom. Chcela som najrpv cakat az dva tyzdne, no mozno by babo teraz este zachranili.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj Lubka u mna sa takto prejavoval hematom, presne ako popisujes, no mne ho aj bolo vidiet na sone, bola som 10tt, zial dietatko to nakoniec nezvladlo no poznam vela pripadov kedy to dotiahli do zdarneho konca. Treba sa vsak extremne setrit, ja som behala hore dole, moj gynekolog ma nechal tak, niektory poslu do nemocnice to "vylezat". keby som vtedy vedela tak sa nepohnem z postele. Druhe tehotenstvo som spinila ale uz inak, nie kvapky krvave, ale taky ruzovy vytok, to som mala par krat raz po cestovani raz po vylete v lese, duphaston som tentokrat odmietla, hematom som totiz nemala a gynekolog povedal ze sa presne ani nevie preco zena spini, teraz sa mi tu vala 4 mes.dcerka:) takze je to rozne, ale tieto krvave kvapky ako popisujes, to bol hematom.