Špinenie v 6+1

michaelag7
27. aug 2021

Ahojte, som prvorodička a som 6+1, v stredu som zacala jemne špiniť, tak som išla k doktorke, mimomaternicové to nie je, odobrala mi hcg a dala duphaston, ešte nebolo drobca vidno. Včera som bola zase na hcg či sa zvyšuje. A hodnoty sa mi pekne zvýšili zo 14tisíc na 19 tisíc... Tak že mám prisť na kontrolu vo stvrtok budúci tyždeň, že ešte aj tak nič neuvidí. A dnes som ráno zase špinila, tak už neviem či mám isť zase k doktorke alebo je to normálne a mám počkať do šťvrtku a nestresovať.
ďakujem za odpoveď

malinoismum
27. aug 2021

@michaelag7 Ja som to mala podobne, chod lekárke podľa mna nasadí buď iné lieky alebo poradí. Chod, aby si si niečo nevycitala…

prieloznicasi
27. aug 2021

@michaelag7 ja by som povedala, že každá žena je iná. U niektorej je to predzvesť niečoho zlého a u niekoho je to zase "normálne" že je maternica viac prekrvená. Napríklad ja som mala ružové špinenie do konca 3. mesiaca. Vždy minimálne raz do týždňa. Dosť ma to stresovalo..... 🙂 letela som 2x na gyndu a vždy bolo malé ok a nedostala som dokonca ani žiadne lieky... a na začiatku 2. trimestra proste odvtedy to skončilo a už vôbec nič. Ale zase v 6tt už bolo vidno na sone niečo takže ak ti budúci týžden potvrdí že tam drobec je tak by som bola v kľude. Možno ti ešte dá ascorutin a ty ber tiež magnezko nejaké lepšie. Najlepšie magnerot
Pokiaľ to nie je čerstvá krv tak by to nemuselo byť zlé. Ono sa vraví že čo sa má stať sa stane tak snaž sa byť v kľude a do štvrtku viac oddychovať..a už ked máš duphaston tak si myslím že je to zatiaľ najlepšie riešenie a v týchto začiatkoch sa asi nedá nič viac urobiť.

prieloznicasi
27. aug 2021

@michaelag7 najhoršie je že aj ja som prvorodička a teraz som nevedela, či zbytočne panikárim alebo naozaj mám dôvod sa obávať a letieť k doktorovi. Tak som pre istotu šla a urobila si to aj ty. Tak by som teraz už počkala...

lllenuli
27. aug 2021

Kúp si v lekárni aspoň ascorutin 🙂 ja som tiež spinila od 7tt s prestávkami až do 12tt, bez nejakej zjavnej príčiny....doktorka mi dala utrogestan a ascorutin som mala brat pokým spinim, potom vysadiť, ak začnem špiniť tak znova začať brat...vyskúšaj zatiaľ, je to na posilnenie žíl, aby nepraskali a pod.

siska25
27. aug 2021

@michaelag7 ja som pri vsetkych tehotenstvach v prvom trimestri mala spinenie. Pri prvom som aj krvacala. Vzdy mi to do 12 tt prestalo. U mna za to vraj mohla zvysena funkcia stitnej zlazy. Vzdy do 12 tt som ju mala zvysenu, nasledne sa hodnoty same upravili.

bebotka
27. aug 2021

@michaelag7 No neviem, ale pri takej vysokej hodnote hcg by aj na ultrazvuku už malo byť drobca vidno, ono ešte nemusí byť akcia srdca, ale pár milimetrov by už mal mať, ale držím palce nech je všetko ok

joannita
27. aug 2021

@michaelag7 spinenie, aj krvacanie na zaciatku je normalne. Niekedy to nemusi znamenat nic a niekedy moze, jedine co mozes urobit je ze budes v klude lezat, sediet.

michaelag7
autor
27. aug 2021

@bebotka mám dlhý cyklus 34 dní. Takže vraj kvôli tomu ešte nevidno prdka

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre