zdravím, viem, že sa to tu už objavilo, ale chcela by som Vás poprosiť o radu. Resp. zaujíma ma, či je tu niekto ako ja a všetko prebehlo ako malo. Som v 6 týždni tehotenstva - presnejšie 5+6. pred troma dňami som začala slabo krvácať. Najskor špiniť a asi hodinu to bola čistá červená krv. Utekala som na pohotovosť, kde ma lekár poriadne vyšetril a povedal mi, že je všetko v poriadku. Prestala som krvácať a už druhý deň len špiním. Brucho ma bolí trošku menej ako pri menštruácii, ale mám stále pocit, ako keby sa už už mal spustiť kohútik.
Máte niekto podobné skúsenosti? na kontrolu mám ísť až 30.8, čo je o dva týždne. ďakujem
Ahoj ja by som na tvojom mieste išla na gindu,nie je to sranda ked nechceš aby sa niečo stalo.Ja som mala tiež špinenie také slabšie,ale brucho ma nebolelo ale pre istotu som bola u svojej gyn.,naštastie všetko bolo ok.Na druhý deň som už nemala nič,doktorka mi povedala že može sa stat vtedy ked sa čistiš z poslednej menšt.Ale ako píšeš že to cítiš tak radšej neváhaj.Dúfam,že všetko dobre dopadne,držím ti palce a veľa oddychuj šetri sa hlavne ked si na začiatku. 🙂
pri špinení, krvácaní sa nasadzuje duphaston plus askorutin, ja som takto špinila, vzali ma do nemocnice na pozorovanie a potom lieky do cca 14-16 tt., určite zavolaj tvojmu lekárovi, že špinenie pokračuje, u mna všetko dopadlo dobre, bolesti môžeš mať z toho, že sa rozťahuje maternica, ja som mala pri prvom tehotenstve veľmi silné kŕče, okolo 12-14 tt sa to ukľudnilo. Určite sa ozvi lekárovi.... známu takto odbili a o pár dní na to začala silno krvácať... netreba to podceniť. Nič ťažké nedvíhaj, oddychuj, pozor na horúcu sprchu, to môže zosilniť krvácanie.
Ja som to mala dva krat.Raz to skoncilo potratom.Druhy raz uz ok.Pri oboch nasadili lieky.Je to 50 na 50,nechcem ta strasit,ale ked to tvoj lekar neriesi,tak zajdi na pohotovost.Moj lekar najskor urobil vsetko pre to, aby som nepotratila: pn,lieky,odpocinok a povedal,teraz je to na prirodu.Drzim palce.
Ja som takto mala. Prešlo to. Nebrala som nič. Ale kamoška takto potratila. Takže ozaj sa plod zle uchytil, alebo s nim nie je nieco v poriadku, tak pojde von. Alebo ti len mohla prasknúť nejaka zilka a to plox neohrozi. Zaklad je, ze nekrvacas. Teraz uz spinis len pretoze sa cistis. Snaž sa ukludnit. Sleduj si topriebexne a ak by si znovu zacala krvácať, tak utekaj na pohotovosť.
Ja som to mala..teda to spinenie na prelome 6. a 7.tyzdna...a brala som duphaston a dobre to dopadlo...ak mas neprijemne pocity, ze nieco nieje v poriadku...chod normalne radcsej na pohotovost
Ja som zacala spinit pred par dnami, chvilu na to prisla cista krv a silne bolesti a na pohotovosti len skonstatovali potrat. Bola som v 9tt
@1908michaela do 30.8.je daleko nedajboze aby sa nieco stalo,ak sa ti nieco nezda chod na gyn.radsej ist 100x zbytocne ako raz neskoro,drzim palce nech je vsetko oki,
Ja som takto spinila pri vsetkych ale teraz som aj krvacala - mala som hematom, brala som lieky a kludovy rezim ale brucho ma nebolo. Inak stale som mala ze sa mi spustia kramy ale ja som stale lezala
30.8. je neskoro. Mali ti nasadit progesteronovy preparat (dufaston ci utrogestan) na udrzanie tehotenstva. Na skodu nie je ani askorutin. Je to vsetko bud /alebo, ale treba urobit vsetko pre udrzanie baba. Chod zas na pohotovost, pytaj sa na tieto lieky - neuskodia. A v pondelok treba potom ist za gyndosom, mozno by bolo fajn odsledovat dynamiku hcg. Ja som si s krvacanim/spinenim uzila az az. Drzim palce.
Podla vsetkych tu odborniciek si uz davno potratila.Nestresuj sa hlavne.Opat chod do nemocnice nech ta opat pozru a mysli pozitivne
Ja som zacala krvacat cca 7tt, v Kanade kde som zila o Duphastone ani nechyrovali,nedali mi vobec nic.Spinila som dva dni,na treti den som letela na SVK ( planovany let), zacala som spinit v lietadle,doma dva dni Ok a potom zas-prijali ma uz na SVK na pohotovosti,hospitalizacia (lebo tu postupuju tak), nasadeny Duphaston a teraz mi beha takmer 3 rocny Mimoň po byte
Drzim palce!
@trish31 kazde tehotenstvo je ine, a ludia tu pisu svoje skusenosti. Niekomu prejde spinenie len tak, niekomu zaberu lieky, niekto potrati. Po 12 tt je placenta schopna tvorit progesteron dostatocne, prebera funkciu zlteho telieska. Preto je progesteron tak dolezity v prvom trimestri. Podla mna bol skor odbornik ten lekar ktory ju pozval na kontrolu o 2t. Nikto tu nepise ze potratila, len to, co by mala urobit aby k tomu pokial sa da tak nedoslo.
@1908michaela pozri sa ak bolo sono ok a akcia srdiecka.mozno mas malo progesteronu.preto spimis dr by ti mal naordinovat aspon utrogestan alebo dupfahston..su zeny kt takto spinia aj do 12 tt s tym ze beru psrohestetmron a babatko je ok ak je plod silny a dobre zalozeny mic sa nedeje ale daj si predpisat ten progesteron.moze to nyt aj z toho ze jo mas nedostatok a telo takto reaguje ale potom treba twn progesteron doplnit
Srdecna akcia este vidiet nebola.doktor povedal ze je este skoro. Spinim uz len velmi malo ale picha ma mierne v lavom vajecniku.ja zijem v prahe.doktor mi povedal ze zbytocne do mna pchat hormony nebude ked tam nevidi nic co by nasvedcovalo tomu ze musi. Dakujem dievcata za vase nazory
@1908michaela hm tak treba dufat....podla mna sa doktor divne zachoval teda aspon ten duphaston dat.Tak verim ze budete ok 🙂 a aj babenko 🙂
@1908michaela mne sa napriklad nic taketo nestalo
ja prve tehotensvo spinenie a potrat, duphaston nepomohol ale ja som mala hematom, no a druhe aby som ta potesila spinenie tiez, a prave mi tu lezi krasna zdrava slecna
ahojte,,chcela by som sa spitat mam slabe bolesti pod bruskom a krvacam tak ako keby som mala menstrulaciu ale vcera som bola na pohotovosti a pozreli ma a povedali mi ze mam nizski hormon co to znamena velmy sa bojim o svoje babo za ake kolvek odpovede dakujem
@murgova a ten hormon ti nedoplnili resp. napr. Duphaston nepredpisali?
zlata moja krvacanie nič dobre nevešti...ja by som sa na tu pohotovost vratila, pripadne prečo si rano nešla ku svojmu gyndarovi? Šup znova do špitala...ja by som tam išla s tym ze stav sa neupravil, krvacanie pokracuje a čo mam robit dalej.
ja som zahranici tu asi take lieky nemaju nekrvacam az tak ale bojim sa tu niesu taky doktori nechali mat tak neviem co mam robit este ani utrazvuk mi nespravili az stredu mam ist na utrazvuk
baby inak k tomu duphastonu, to nie je zazracny vseliek, moze mat vazne nasledky napr. v niektorych krajinach je zakazany, napr.v uk, a okrem toho jeho ucinky su udajne minimalne je to skor taka placebo tabletka. Ja som exemplarny priklad, prve tehotenstvo duphaston a potrat, druhe, tiez spinenie, duphaston som smarila do kosa a dietatko je na svete
@angvis ja suhlasim, len tak mimo temy, nebrala som duphaston kvoli tehotenstvu, ale na upravu cyklu niekolko mesiacov a teda musim uznat, ze nic moc, ovela viac mi pomohlo pitie alchemilky ako duphaston...vyhodene peniaze
@1908michaela ja som bola presne v tom istom tyzdni a zrazu ma zacalo boliet podbrusko ako ked sa menzes zacina a pozrela som na vlozku a cele hnedoruzove okamzite sme sli na pohotovost kde si ma vnutorne vysetrili ultrazvukom, uz srdiecko bilo, potrat to nebol ale ked si to poriadne prezrel gynekolog nasiel mi tam 3 cm (ked sa dobre pamatam) hematon ,Dostala som okamzite 3 Duphastony a proti krvacaniu neviem meno tabletiek, nieco na ,,A,,....naraz aby som ich zjedla, je to proti moznym potratom...a potom som jedla kazde rano a vecer az do 15 tyzdna Duphaston a vsetko bolo fajn..teraz sme boli na kontrolole 16tt. vsetko je ok, babo rastie hematom uz davno vymizol ..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@1908michaela neviem nemala som skusenost ale mne to je trosku divne ze mate spinenie plus do toho menstruacne bolesti a teda jaaaa bych sa uz obavala,mojho muza zena takto potratila,prestala akcia srdiecka a uz bolo po babu :( drzim palce ale asi by som pre istotu znova sla k doktorovy svojmu