Zdravím Vás, som v 6 tt a jemne spinim.Najprv som spinila v case, ked som mala menstruovat,potom to prestalo, no a asi pred tyzdnom sme sa s manzelom tulili a zacala som krvacat. Na pohotovotnej mi povedali,ze to nieje surny pripad,kedze som bola v 5 tt tak ma poslali domov z tim,ze mi mozno len praskla cievka. od vtedy som uz nekrvacala,len po troska spinim.Tak mi nieje jasne,ci to je este ta stara krv spred tyzdna,alebo je nieco zle.Tehotenske priznaky mam len tie naliate prsia a obcasne pichanie v podbrusku,takze skoro ani neviem ze som v tom a termin u dr. mam az o 3 dni.
Rheuska,dakujem za odpoved, Ja tiez nezijem na Svk ale v Rakusku.Krcovite bolesti nemam,len take slabunke pichanie a krize ma bolia ako ked by som mala dostat.no a co sa tyka toho spinenia,tak to len sem tam,mozno raz za den troska,ked idem na wc tak najdem na papieri.Na googli som sa uz toho nahladala 😀 ale nenasla som presne to ,co som hladala,myslela som to tulenie sa ,nasledne krvacanie a potom to spinenie,tak preto pisem tu,ci sa s tim niekto nestretol. Uz som taka napäta,co povie Ujo Dr.
No to je ťažko povedať, u niekoho to nemusí nič znamenať A stáva sa to často prve týždne ,u niekoho to dobre nedopadne. Mne nedopadlo. Ale tu ta len zbytočne vyplasime.
ahojte,aj ja spinim uz druhy den,vlastne je to taky bledohnedy pasik,cize nie krv a som asi tiez v 6 tyzdni,spozorovala som to predvcerom,vcera nic a dnes sa to zjavilo zasa ku veceru ale len take mierne,neviem co to znamena,pri prvom tehu som take nemala vobec,na kontrolu idem az o 5 dni.No a prvy den cize predvcerom spreevadzalo spinenie aj take ako keby slabulinke bolesti v podbrusku ako ked prvy den nasleduje menzes,vie mi niektora poradit ci ma podobnu skusenost?dakujem
Ja som sa naspinilaaaa 😀 a ano nebolo mi vsetko jedno vtedy. Parkrat som sla do nemocky, ze co to je a le najma kvoli tomu, aby som sa ukludnila , ze je vsetko ok. Vacsinou ak nekrvacas ako pocas ms len jemne spinenie tak je to hormonmi alebo cievka. Aj tak s tym neurobia nic. Mne uz neskor v 10tt nasadili duphaston. Okolo 12-13tt to zmizlo,ale mala som to spinenie relativne casto. Ja som to mala najma s jemnej steny a natahovania maternice. Obcas ked sa aj teraz namaham tak mi nejaka praskne ale to je veelmi vynimocne.
@damaroka ahoj tak ja som spinila tiez minulu sobotu,som v 7tt a nasli mi pri ultrazvuku hematom na maternici,nasadili mi lieky a spinenie nastastie prestalo,ale hematom tam este stale je,musi sa vstrebat alebo vyplavit.Robili ti ultrazvuk?
no duphaston beriem aj ja uz asi 2 tyzdne este pred mojim spinenim,nasadil mi ho Dr kvoli udrzaniu tehu ,hlavne kvoli tomu lebo som otehotnela 3 mesiace po interrupcii,samozrejme nechcenej ale nutnej :(
@chiaragiovana24 no mne hned dali duphaston 1-0-1,ascorutin 2-2-2,magneziun1-0-1 a este beriem kys.listovu.Dost tabliet za den,ale ked to ma pomoct a neuskodi to babatku.Za tyzden mam kontrolu tak som zvedava ci sa ten hematom aspon zmensil.Podla mna chod radsej na pohotovost ako som isla ja,nech ta skontroluju za to nic nedas.
ja duphaston beriem 1-0-1 a kyselinu listovu tiez 1-0-1 tak snad pomoze
@chiaragiovana24 neboj o pomoze,musime len vydrzat.Pri prvom som mala ukazkove tehotenstvo,nic mi nebolo,stale som bola fit a teraz hematom,aj tlak mam nejaky nizky a este som aj chora trochu,nejaka citlivka sa zo mna stala 🙂
@luciahaluskova24 nebola som este pri dr. az v pitok mam termin,tak som uz dost napäta.Dnes som aj ja vstupila do 7tt beriem aj kyselinu listovu a od vcera uz ani nespinim. 🙂
@luciahaluskova ano presne takto som bola ja prve tehu ukazkove hlavne uz aj kvoli svojmu veku a vsetci naokolo potracali resp mali rizikove a ja som pracovala a este aj v strese,vela cestovala kedze som dochadzala a nic a potom pri druhom tehu t.j. este tento rok som v 11 tyzdni dostala vysoke horucky a velku infekciu v tele a zistilo sa ze mi pomaly odteka plodova voda a musia mi mimino vziat :(,a ani vtedy som ziadne spinenie nemala len ked som dostala tie vysoke horucky,teraz dufam len ze to bude uplne inac a ze dotiahneme dokonca nase druhe dietatko 🙂)))))
@chiaragiovana24 asi sme uz citlivejsie zostali naozaj,aj ja sa teraz uz do porodu budem kontrolovat stale ci nespinim.A teraz sa nechystas k dr s tym spinenim?ci uz sa to zlepsilo?hlavne ti prajem aby bolo vsetko v najlepsom poriadku a aby si aj ty aj babatko boli uplne zdravucky 🙂
@luciahaluskova asi je to aj mozno mojim vekom,budem mat za mesiac 37,aj ked niekedy je pravda opak ze tie starsie niekedy maju menej rizikovejsie tehu ako daka mlada 20 nicka.no chystam sa ku nemu v pondelok cize za 5 dni,nateraz je len naozaj slabucky a len taky bledohnedy vytok takze moze to byt aj tym ze sa embrion prichytava a hlada si miestecko 🙂,dakujem za priania aj ja tebe zelam to iste len a len to najlepsie pre vas oboch 🙂)))
@chiaragiovana24 dakujeme velmi pekne 🙂 a urcite mi napis ako si dopadla v pondelok,pekny vecer prajem
@luciahaluskova dobre napisem 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ujo google ti povie, ze krvacanie a spinenie je v prvom trimestry dost bezne. Ja som krvacala tiez v 6tt, ale iba chvilu, ale vysvetlili mi to prasknutou zilkou. Nastastie to bolo iba kratko a iba jeden den. Nezijem na SK, ale v Irsku a tu sa o to velmi nestaraju. Kazdopadne gynekologicka mi odporucila sono az v 8 tt, pretoze skor nie je vidiet srdiecko a tak nevedia velmi rozlisit, ci sa vyvija, alebo nie. Teraz mam ist na tu kontrolu, ale som si ista, ze sme obaja v poriadku. No nic nepokazis ked pojdes na vystrenie aj skor. Kazdopadne krcovite bolesti s krvacanim su nebezpecne. Bezbolestne spinenie by nemalo byt. Ale ozaj najlepsie skontrolovat, lebo kazde krvacanie v tehu je potencionalne nebezpecne.