Špinenie v 13. týždni tehotenstva

myscocka
14. aug 2021

Ahojte, píšem, lebo už začínam byť trochu zúfalá. Som v 13.tt a vo štvrtok som sa zobudila, na vlozke som našla krv. Poriadne ma to vystrašilo, hneď som bežala k doktorke, pozrela má odspodu -vsetko ok, urobila sono - všetko ok. Nevedela prečo, bábätko žilo, placenta bola v poriadku. Pichla mi dycynone, napísala mi Duphaston a Dycynone a kanavit kvapky. Dnes je to treti deň a stále spinim. Síce už nie červené, to prestalo hneď. Ale spinim na hnedo, počas dňa to bolo včera celkom ok. Dnes ráno, opäť väčšie mnozstvo. Neviem čo mám robiť. Či mám ísť dnes na pohotovosť, bojím sa. Boli ma trochu aj v podbrušku, ale to ma boli od začiatku, tieto bolesti sa nejak nemenia. Povedzte prosím, žienky, ktoré ste to mali, ako to u vás dopadlo.

surama
14. aug 2021

@myscocka Ahoj, ja som to spinenie mala na zaciatku tiez a na pohotovosti mi pichli to, co tebe + Duphaston. Zo mna sice nesla cervena krv, iba hnede spinenie, vraj stara krv. Ale ten Duphaston mi vobec nepomohol...aspon mne sa tak zdalo, mozno realne pomohol, ale brutalne ma bolela hlava. Povedala som to na kontrole lekarovi a dal mi namiesto toho Utrogestan a ten mi hned zabral a asi do dvoch bolo po spineneni a uz sa nikdy nevratilo. A pre istotu ma lekar poslal na hematologiu ci mam dobru zrazanlivost krvi a napriek tomu, ze som mala vysledky vzdy dobre, tak chodim cele tehotenstvo kazde 3 tyzdne na odbery ( hlavne sleduju koagulacne faktory, fribrinogen, mikrozrazeniny), ale nastastie vsetko ok vzdy.

zanetakovacsova
14. aug 2021

@myscocka hnedé môže byť aj hlienová zátka. Aj keď je na to ešte skoro ale nikdy nevieš.

myscocka
autor
14. aug 2021

Tak dúfam, že to bude dobre. Pri prvom dieťati som takýto problém mala za celý čas iba raz a bola to len parhodinova záležitosť. Teraz to mám už tretí krát a začínam mať vážne obavy. Aj keď sa šetrím, nič moc nerobim, stale sa to špinenie objavuje. 😓 Doktorka mi napíše stále duphaston a na sone zistí, že je všetko okej. A vraj nevedia prečo sa to deje. Môžu za to asi hormóny, keďže žiadne hematomy sa mi tam neobjavujú.

luci_ba
14. aug 2021

@myscocka tak ono skutočne neexistuje iné na to spinenie si myslím ako ten dufaston. Ja som ho brala tiež, lebo som jednorazovo špinila v 8tt a 9tt jeden deň. Teraz sme už 21tt. 💕 Drzim ti palčeky .. a ozaj ešte také že ascorutin sa tu často spomína ale to neviem presne co je

milka1988
14. aug 2021

@luci_ba ascorutin je vit c je na spevnenie malych cievok ktore praskajú a spôsobujú male krvacanie v tehotenstve 🙂 ak tam teda nie je iny problém. Alebo ak by sa ti robili same od seba male modriny na tele niekedy stačí iba nasadiť ascorutin. Ženy ho často berú v tehotenstve na orpoducanie gynekologa ak majú spinenie.

milka1988
14. aug 2021

@myscocka hnede spinenie mam aj ja každé 4 mesiace ( cize v case ocakavanej ms) bola som na kontrole nič nenašli. Čiže len pravdepodobne sa rozťahuje maternica je viac prekrvrvena co moze spôsobiť krvácanie alebo spinenie. Hnedé je už stará krv.sleduj a snac si kedy to hnedé spinenie máš.

myscocka
autor
14. aug 2021

@milka1988 áno sledujem sa, predtým som mala spinenie koncom júna, jednodňové ...potom také pár hodinové asi v čase menzesu v júli a teraz už tretí deň, nieje to nič hrozne...intímka mi stačí, v podstate mi to pripadá že sa zleje ráno keď vstanem z postele a potom počas dňa menej, večer skoro vôbec...mne to pripadá ako celkom slabý menzes...doktorka povedala že je všetko v poriadku, že sa to stáva. Snažím sa nestresovat, ale nemôžem sa zbaviť zlej predtuchy. 😓

luci_ba
14. aug 2021

@milka1988 aha,ďakujem 🙂

milka1988
15. aug 2021

@myscocka pardon každé 4 týždne ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre