Špinenie v 10.tt trvajúce už týždeň

qirfa
3. aug 2018

Ahojte, spolusúputníčky. Špiníme cca týždeň, striedavo ružovo-jasne červená krv na toaleťáku s žlto-hnedastým. Na sone bolo všetko ok, Duphaston mi zvýšil doki na 1tbl/3x denne.. + Dicynone pri krvácaní a Ascorutin.. pri sebemenšej "námahe"-prechádzka sa príznaky znovu objavia. Keď je všetko na utz v poriadku, je naozaj nevyhnutné ležať? Môže to byť v 10tt prejav zle umiestnenej placenty? Užívať Duphík celé tehu? Môj gyn. má momentálne týždeň dovolenku.

lavender21
3. aug 2018

@qirfa duphaston sa zvyčajne užíva do 14tt, to ti určite potom povie doktor dokedy brať... Ja striedavo špiním od 12tt, kedy to začalo krvácaním, ale ja mám hematóm, tak ležím kvôli tomu. Teraz som 19tt, takže už 7 týždňov :-/ doktor ti nakázal kľudový režim, máš ležať? Radšej si teraz chvíľu pooddychuj, aby sa to ukľudnilo, predsalen tie začiatky sú najrizikovejšie. Zle uloženú placentu by videli na ultrazvuku, to by ťa upozornili...

qirfa
autor
3. aug 2018

@lavender21 kľudový režim s tým, že nemusím ako stále ležať, ale oddychovať a hlavne v tomto teple. Sono stále vaginálne. Už aj tam by videli riziko presahujúce placenty? Mám tiež ranku na krčku, môže to spôsobovať práve on? Dnes po menšej vychádzke mám večer pocit, vieš ako keď máš bublinku vo vagíne alebo jemne nabobtnaný tampón v šuške.. moja, drž sa a si doma alebo v nemocke sledovaná? Ja chvalabohu hematóm žiadny, ťuki ťuk

lenka_val
4. aug 2018

Ja som brala duphaston az do 20 tt..takze v pohode a radsej dodrzuj pokyny lekara. Kedy mas dalsiu kontrolu?

lavender21
4. aug 2018

@qirfa no, neviem presne ako podrobne vedia v takom skorom týždni skontrolovať placentu. Môže to byť aj z krčka, ten je v tehotenstve viac prekrvený a môže sa to stať. Tak sa len šetri ako ti povedali. 🙂 kedy máš ísť na kontrolu? ja som bola dva týždne v nemocnici, inak som doma. Ešteže tak lebo doma mám ročnú slečnu, bolo by mi smutno...

danicabbb
4. aug 2018

@qirfa tiež si myslím, že to môže byť z krčka moha segra to tak mala. Musíš fakt len ležať odychovat

deti95060810
4. aug 2018

jasne červená krv nie je dobré znamenie...predstavuje riziko potratu...radšej oddychuj, lebo sa spustí krvácanie ktoré bude problém zastaviť a hrozí potrat....

vaneska
4. aug 2018

@qirfa urcite by som lezala, resp oddychovala. Jasne cervena krv neni moc dobra. Lepsia by bola hnedasta farba, lebo to znaci ze odteka niekde starsia krv. Ja som brala duphaston a ascorutin, kazde 3x2 do asi 15-17tt, potom sme postupne znizovali. Najprv mi krvacali len nejake praskajuce vlasocnice, az neskor sa objavil hematom. Nechcem strasit ale to ze teraz hematom nevidiet neznamena ze sa neobjavi. Lebo tak to bolo u mna. Rodila som ale nakoniec predcasne v 28tt. Ale zvladli sme to ☺️

terez01
4. aug 2018

@qirfa ja som k tomu brala magnézium. Nakoniec z toho bola placenta previa,pred pôrodom sa však vytiahla..takže kľud a v tomto teple radšej buď doma a nohy máj vyložené a pi veľa tekutín.A nasad si to magnézium,je voľno predajné a proti stahom maternice.

flafly
4. aug 2018

Ani mne na sone nikdy nič nenašiel, a to som bola u neho 3x kvôli opakovanému špineniu, v 20tt kvôli krvácaniu. Doteraz neviem odkiaľ to bolo, lebo vždy už našiel iba starú krv na krčku. Brala som na striedačku duphaston, utrogestan a progesteron až do 23tt. Plus ascorutin. Ak máš mať kľudový režim tak by som sa snažila čo najviac ležať a oddychovať, mne vtedy vyslovene kázal iba ležať a stále skloňoval potrat...trocha to bol problém, keďže mám ešte syna a on vždy akoby vycítil, že sa niečo deje so mnou a ochorel aj on, takže som viac lietala okolo neho ako ležala...nakoniec sme to nejak dali, teraz som 36tt ale mali sme v skupine viac báb, ktoré mali tieto opakované krvácania, a potratili, jedna v 14tt, ďaľšia v 20tt, no nie je to sranda, radšej si daj pozor.

luxikate
4. aug 2018

@qirfa lez az pokial prestanes spinit

luxikate
4. aug 2018

@qirfa treba lezat dobtedy kym sa ti to neupravi,prechdzky si das pťm.Plcentu ke vidno az okolo 12tyz.Asi skor mas malo progesteronu,to by sa malo upravit po tom 12tyz,ked ta placenta produkuje dostatok progesteronu pťm.

qirfa
autor
4. aug 2018

@lenka_val po dovolenke v utorok, ale keď si prstom kontrolujem šušku, cítim, že je krcok vpredu, dolu, to má omína

qirfa
autor
4. aug 2018

@flafly dnes som napríklad ani nešpinila, ale cítim, že mám krčok strašne dolu, tlačí, omína má tam niečo ako keď si zle zavedieš tampón. Je to normálne?

qirfa
autor
4. aug 2018

@lenka_val po dovolenke lekára

tova
5. aug 2018

@qirfa nic tam nesprtaj nezaved si este infekciu. Ja som mala silno cervenu krv do 20tt. zacalo to v prvom mesiaci a do hodiny aj celu vlozku zamocilo jasna cervena krv. isla som na sono a vsetko v poriadku. oddychovala som, sedela, lezala nohy hore, pohybovat sa musis aby si nedostala este trombozu. Tym ze sa pohybujes na WC po dome atd. nic neovplyvni. Ked je embyro usadene dobre v stene maternici tak tvoj pohyb nic nepokazi. Jedine dlhe natahovanie, cvicenie, nosenie tazkych veci kde napinas svaly. Ked je nieco zle geneticky tak neni sanca ci lezis, stojis alebo chodis. Do 12 tt sa placena zvacsi a odtiahne od krcka tak spinenie prejde, a aj tak bolo v mojom pripade. Vsetko dopadlo dobre. Nepanikar aj ked je jasna cervena krv.

qirfa
autor
5. aug 2018

@tova od začiatku som to prežívala úplne v pohode aj napriek predošlému potratu, no keď sa objavilo toto, jasné, že ma to šoklo. Ale chvalabohu, žiadne bolesti, baby rastie, tak snáď sa na tom raz iba "pobavím". Dík za podporu, kočky.

jenny04
10. aug 2018

@qirfa ja som tiez spinila a krvacala do 12 tt ale preslo to.Brala som dupfaston a setrila sa kedze som mala predtym spontanny potrat.Zle ulozenu placentu by uz videli si myslim ale setrit sa ti neuskodi.Ja mam tri deti a pri kazdom som spinila.Hlavne klud a nestresovat sa.vsetko dobre dopadne

qirfa
autor
11. aug 2018

@jenny04 Duphaston si brala tiež do 12.tt? Postupne mám znižovať dávku

jenny04
11. aug 2018

@qirfa Ano do 12tt som brala ale ja som uz skor znizovala lebo mi z nich nebolo dobre a uz som nespinila.Pri starsom som brala ale podstivo hoci mi bolo divne z nich ale bala som sa kvoli predoslemu potratu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre