Špinenie počas tehotenstva

lamonila
14. nov 2023

Ahojte, idem si po radu. Som tehotná 6t+2 dní. Dnes som mala malé hnedé spinenie, hnedé šmuhy. Je to bežné ? Mám jeden úspešný pôrod za sebou a jeden potrat. Preto som taká skeptická voči spineniu. Mali ste spinenie aj po prvom mesiaci tehu?

angeli121212
14. nov 2023

@lamonila ja som mala a nebolo to bežné mala som hematóm a prísny kľudový režim. Po tejto skúsenosti by som už s každým špinením išla na pohotovosť

alexandraas
14. nov 2023

Jeden krat to dopadlo tak ako nechces pocut... druhy krat hematom..nasadili mi lieky,kludovy rezim

marhulka13
14. nov 2023

@lamonila u mňa žiaľ dvakrát zle, radšej by som s každým špinenim išla hneď na pohotovost

majamat
14. nov 2023

prve tehu - 1t spinenie a 1x krvacanie a tehu dopadlo dobre
druhe tehu - 1x slabulinke krvacanie, tehu skoncilo ako MA

nezostava ti nic ine, len dufat, ze to dobre dopadne. drzim aplce

ivkav5
14. nov 2023

@lamonila utekaj na pohotovosť radšej, nasadia ti lieky a ty si povieš, že si urobila všetko pre to bábätko🙏
Špinila som v 6tt, 2 dni po sebe a potom z toho bolo kúsok krvi..utekala som na pohotovosť 2x, prvykrát mi pichli dicynone a pár dní na to mi dala moja dr. Duphaston a Ascorutin…som 15tt a všetko je vďakabohu ok…príčinu nenašli, hematóm to nebol…držím palce

lamonila
autor
14. nov 2023

@ivkav5 ležala si aj v nemocnici?

diaalex
14. nov 2023

@lamonila v 8tt spinenie kus, na pohotovosti mi nič nedali, mám sa hlásiť u môjho gyn, ten to neriešil. Neskôr v 12tt už krv, dostala som duphaston, potom v 16tt opäť krv a na pohotovosti mi dali magnezko, potom 20tt opäť krv, opäť len magnezium a v 24tt opak krv tiež magnezko a našťastie potom už nič 🙏 vždy keď som mala dostať ms, mala som krv a teda 7 lekári nezistili príčinu len skonštatovali, že som 1 prípad z milióna

ivkav5
14. nov 2023

@lamonila niee neležala 🙂 je to celkom bežné toto špinenie v tehotenstve, netreba sa báť ísť, určite si ťa tam hneď nenechajú..skôr ti len niečo dajú na zastavenie špinenia/krvácania 🙂

lilli110
14. nov 2023

@lamonila Ahoj. Ja by som na tvojom mieste isla na pohotovost, kludne aj teraz. Ja som mala spinenie len v jednom tehu a to nedopadlo dobre. Su ale zeny, ktore mali aj napriek tomu prosperujuce tehotenstvo a maju zdrave deticky. Pre istotu nech ta skontroluju, netreba to podcenit, mozno uz bude aj srdiecko 🙂 a ak treba, aspon ti vcas nasadia lieky. Drzim palce 🙏

mathob
14. nov 2023

@lamonila v obidvoch tehotenstvach som mala spinenie a v obidvoch hematóm....

barbora0308
14. nov 2023

@lamonila u mna raz zle a 2x skoro zle, ale vdaka hospitalizacii v nemocnici sme potiahli do 36tt.

lamonila
autor
14. nov 2023

No už som bola na urgentnom prijme. Našťastie to nebolo nič vážne. Doktorka mi povedala že ten plod sa doslova zaziera, usadzuje o stenu a preto mi praskla cievka. Že to není nič. Nemám ani hematom našťastie. A čo som bola prekvapená už bilo aj ❤️ . Čo sa mi nechcelo veriť lebo predtým čo som mala potrat , sa srdce vôbec nevyvinulo. Toto malé už má srdce tak sa.velmi teším . Môžem spokojne ísť spať , malé je v poriadku . A plus sa dali mi aj tabletky utrogestan

ivkav5
14. nov 2023

@lamonila no vidíš, super, že si bolaa 👏🏻🥰 budeš kľudnejšia 🙂 držím palce, nech ide všetko ako má…

angeli121212
14. nov 2023

@lamonila rada počujem dobré správy 🙂, ja si ešte teraz pamätám,keď som bola na pohotovosti sice mne sa okolo drobca urobil hematóm ale už vtedy mu tiež bilo srdiečko 🙂 držím palce a hlavne oddychuj čo najviac

juja_01
15. nov 2023

Ja som tiež mala špinenie v 8tt (hnedý výtok, potom trošku ružovkastý), šla som ku gyn, ale všetko bolo oki. Povedal mi, že z výtoku nemám robiť paniku, iba ak by šla čerstvá krv, tak už fakt neviem ako vážne to brať. Od začiatku teho beriem duphaston kvôli predošlému potratu. Špinenie sa mi už neopakovalo, začala som aktuálne 12tt.

Až teraz mi ukázalo aj tvoju odpoveď, že už si bola u lekára, tak super, že o nič vážne nešlo a držím palce do úspešného konca 🍀

sense
15. nov 2023

1x špinenie, a aj normálne krvácanie 2 razy a je z toho 10r slecna
2x žiadne špinenie nič a bol MA.
Prvý trimester je hop alebo trop. Ja by som zavolala lekárovi a spýtala sa. Radšej nech sa pozrie. Pretože u jednej to je hématome, alebo prasknutia cievka u druhej to môže byť začínajúci potrat.

zuzi0911
15. nov 2023

Mala som hematóm a 11tt MA
Teraz som spinila sporadicky do 17tt a bolo všetko ok asi cievka . No vždy som išla na pohotovosť či k dr . Lebo to ,že včera bolo spinenie ok neznamená ,že bude ok aj o týždeň .

lilli110
15. nov 2023

@lamonila Tesim sa s tebou 🤗 super. Pisala som ti, ze uz mozno bude aj ❤ skvela sprava. Drzkajte sa.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre