Ahojte dievčence. Minuly týždeň sme sa s manželom dozvedeli krásnu správu robila som si test a vyšli dve čiarky. Po dlhom snaženi a po tom čo nás už doktor poslal do centra asistovanej reprodukcie, tak som to tak skoro nečakala... doki ma ešte nechcel pozerať povedal mi ze sme este nevyhrali boj a ze aj tak nič neuvidí tak ze mam dôjsť za dva týždne...
Včera ráno som sa zobudila s bolesťou a hnedkastym spinenim ktoré počas dňa sa aj trikrát zastavilo, potom zas spustilo...
Tak som volala sestričke ktorá ma ubezpečila ze to je normálne ale ze ak xcem pre pokoj duše mam ist na centrálny príjem lebo doktor je odcestivany... samozrejme na centrálnom prijme ma skoro kadelahsie poslali este sa mi doktorka smiala ze co si to ja myslím ze či iná ma ma pozerat(to povedala sestričke, asi si neuvedomili ze junpovujem) a ze mam ist za nejakým gynekológom regionálnym... nho oni su cez cestu pri nás tak neviem čo mohlo byt este bližšie...
nakoniec som si našla súkromného pána doktora ktorý ma bol ochotný vziať po ordinacnych hodinách nakoľko mal plno takze o 20:00 vecer som sa konečne dostala na vyšetrenie... doktor ma pozrel a síce začal s tým ze to býva normálne ale ked ma videl tak mi povedal ze to je rak 50 na 50... plodik je malinky vraj strašne na to ze som 5+2 ma plodik podľa neho 1.2mm aj to ma len podozrenie ze ho tam vidí lebo nieje vidno...
diagnoza- hroziaci potrat 😔
Predpísal mi duphaston a nakazal mi kontrolu v utorok u môjho doktora...
Ukludnujem sa ze to bude dobre ale strašne sa bojím...
no ja som bola 5tt+2 a este ani plod vidno nebol, len gestacny vak. Ostava ti len cakat, drzim palce, nic nie je stratene
@mbtly neberiem uz davno, ja som vlastne vybrala len dve balenia, teda dva tyzdne a potom na sone v 7tt uz doktor videl plod aj so srdieckom, tak sme sa nejak dohodli ze ked doberiem balenie, ze dalsie uz nebudem brat, teda pokial sa nebude krvacanie alebo spinenie opakovat a nastastie som uz potom mala pokoj...
@luci1985 dakujem. Mne naordinovali v 16+2 duphaston, guajacuran, magne b6 len kvoli tomu ze ja som ochorela. Chripka. Mne dali aj atb okrem tych 3 liekov 3x denne. Ze tie troje liekov pre istotu. Deti( cakame dvojicky) boli v poriadku. Aj su, tak moj lekar v at mi naordinoval okamzite vysadenie. Nechapal sko mi mohli dat v 16 tt tieto lieky, hlavne duphaston ktory sa uziva na zaciatku tehu aj.to pri krvacani, nie len tak. Tak som aj rada. Ale aj sa trosku bojim. Ale ty si ma ukludnila. Dakujem.
@mbtly Nemas za co. Ten guaja.. vobec nepoznam, takze to neviem, ale tych dvoch by som sa vobec nebala, urcite tebe ani babu neuskodili... duphaston su len hormony, ktore na zaciatku davaju "na udrzanie" lebo nejak podporuju maternicu zvnutra, ci ako, uz si to presne nepamatam, a magne uziva vela bab, davaju im to napr. na krce a tusim na tvrdnutie bruska... takze to tiez urcite nie je nic skodlive, viac by ma stvali tie atb... ale ked treba tak treba a v druhom trimestri by uz nejak nemali uskodit... Asi kvoli tomu ze mate dvojicky su lekari opatrni a tak budu do teba pchat "pre istotu" volaco, aj ked netreba... Kazdy lekar postupuje inak... Hlavne ze ste v poriadku 😘
Ste zlate, ale začala som krvácať silnejšie a trpnu mi nohy :(... dúfam ze to dobre dopadne tak ako vravíte...
@ajkolinka Drzim ti velmi palce! Zial v tomto stadiu tehotenstva je to vzdy 50 na 50. Ber Duphaston nadalej a uvidite, co bude na dalsej kontrole.
Dakujem dievčatá uz to mam lepšie stale len ležím , maximálne ked sa idem najesť alebo na záchod... verím v to ze všetko bude ako ma... a ze tých mojich 50 predsa len bude tých krajších ☺
Ak krvacas chod na pohotovost....lebo to moze byt aj zacinajuci potrat aj len prasknuta cievka.... A treba vela lezat al mat adpon vylozene nohy,...drzim palce...
@ajkolinka ahoj...ako si dopadla? ...ja som momentalne hospitalizovana kvoli krvacaniu a mam velky strach...az zajtra sa ukaze, ci to drobec vydrzal
@monique3010 ahoj tak ja som o malinké prišla... po 4 dňoch bránia duphastonu som skončila na pohotovosti so silnými bolestiami, vracaním a silným krvácaním... tak som si poplakala však aj dnes mi je to ľúto... ale doktor nam povedal ze od mája sa mame zas začať snazit, tak verím v to, ze sa to podari a bude to dobre...
@ajkolinka tak to ma mrzi😞
Ale drzim palce aby sa cim skor zadarilo a bez problemov prebehlo do konca😉
@ajkolinka to mi je lúto. presne takto to prebiehalo u nás. plod bol malinky na tie týždne až nakoniec to bol MA. Povedala som si, že asi by nebol v poriadku a tak to príroda zariadila po svojom. A teraz mi vedľa v izbe spí pomaly trojročný drobec s dalšieho tehu. takže hore hlavu. bábo ešte príde. veľa šťastia. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nebooj, nie je to nic az take nezvycajne!!! ja som bola na prvom sone 4+6 a plod este vooobec nebolo vidiet, zacala som krvacat v noci 5+1, bezala som rano na pohotovost, stale plod vobec nebolo vidiet, iba prazdny vacok, takze som tiez dostala Duphaston, diagnozu a vylozene nohy! A dnes uz koncime 17tt a zatial vsetko OK. Vela bab ma na zaciatku take spinenie a dobre to dopadne 😉 Treba len lezat, oddychovat a verit ze to dobre dopadne, drzim palce 😘