Špinenie na začiatku 2. trimestra

zuzu1111
25. máj 2022

Viem, že v 1.trimestri je špinenie časté, ale máte niekto skúsenosti so špinením v 2.trimestri? Čo bolo dôvodom, čo vám odporúčal lekár, či to bola chvíľková záležitosť alebo niečo dlhšie trvajúce? Boli ste aj v nemocnici? Ak ste niečo zažili, popíšte......Ja som od rána trocha vyplašená a v strese, som v 17tt, od začiatku všetko bez problémov a dnes ráno sa objavilo také slabšie hnedé špinenie. Jasné, že som volala lekárke, vravela, že to môže byť len nejaká cievka prasknutá, ale že pre istotu sa mám zajtra prísť ukázať. Stále však na to myslím, bojím sa o bábo a tiež či neskončím v nemocnici (lebo v nedeľu má syn 1.sv.prijimanie)......

radanna11
25. máj 2022

@zuzu1111 ahoj , ja som pri prvom synovi nemala nič absolútne a teraz som tehotná po ôsmich rokoch a dlhom nedareni sa a prvý raz som spinila jednorazovo v 10tom týždni strašne som sa zľakla a potom som spinila ešte raz jednorazovo v 13tt teraz som 21tt a už sa to zatiaľ klop klop nezopakovalo.
Neprišlo sa na to prečo od začiatku tehotenstva som mala nasadený duphaston ten pri špinení zvýšili na 3tablety denne plus som mala 4 tabletky denne ascorutinu a 4 tabletky magnezia.
Ale teraz už mám všetko vysadené asi od 15tt a nezopakovalo sa to našťastie .
Neboj sa všetko bude v poriadku silno držím palce.

ankare
25. máj 2022

@zuzu1111 no ja by som šla na pohotovosť. Akékoľvek spinenie či krvácanie nie je počas tehotenstva normálne. Tobôž v Tvojom TT. Držím palce!

radanna11
25. máj 2022

@ankare áno súhlasím to som vlastne najdôležitejšie zabudla dodať ,že oba razy som utekala na pohotovost ten druhý raz mi tam aj pichali nejakú injekciu

martina123s
26. máj 2022

@zuzu1111 pokial to bolo len slabe spinenie pravdepodobne ta prasknuta cievka (nemala si pohlavny styk, stolicu?) alebo mozno mas nizsie ulozenu placentu, kvoli tomu som ja mala spinenie v 21tt.

ankare
26. máj 2022

@zuzu1111 ako sa máš?

lusanko
26. máj 2022

@zuzu1111 v prvom tehotenstve som v druhom trimestri dva krát spinila, ružová krv, nie veľa, iba na papieri. Všetko bolo ok až do konca tehotenstva. Nezistilo sa nič, žiadna cievka ani hematom. V tomto tehotenstve som spinila pár krát slabov prvom trimestri. Tiež vsetko ok. Neboj, budes v poriadku.

zuzu1111
autor
26. máj 2022

@martina123s
@ankare
@lusanko
@radanna11 takže dnes som bola u dr, bábo v poriadku, žiaden hematóm, žiadne odlucovanie placenty, že to môže byť z toho, že mám nižšie položenú placentu - to zistila teraz na USG.....alebo že to môže súvisieť s nejakou námahou, tlakom na bruško a pod (ale to ma konkrétne nenapadá nič, - bežné domáce práce, upratovanie a chodím do práce - sedavé zamestnanie.....sexík už posledné týždne ani neviem čo je. Výhoda, že tam nie je žiadny náznak krvácania, nič, len také žltohnedé špinenie..... Odporúčané telesné šetrenie, žiadne činnosti, kde sa tlačí na bruško, pozor na polohy pre sedení, aby som si veľmi netlačia na brucho nadol.....A predpísala mi Progestanelle, vaginalne- vraj sa to berie, keď sa skracuje kŕčok, čo u mňa je zatiaľ všetko oki, ale že preventívne, lebo že pri týchto "stavoch" to môže nastať časom.....Že do najbližšej poradne a potom sa uvidí, možno vysadime.
Len teraz som vybalila tie lieky, čítam letáčik a tam píšu, že sa tablety prehĺtaju 🤔 ....čítala som tu nejaké príspevky, tak že aj ústami, aj vaginálne sa užívajú, podľa toho na aký problém.Len teraz neviem, či je to stále to isté balenie, či existujú aj iné? Nedali mi v lekárni zle? Nemáte skúsenosť niekto? 🙏

martina123s
26. máj 2022

@zuzu1111 aj ja beriem preventivne utrogestan 100ku dve tabletky vecer do vaginy vkladam. A utrogestan ci uz 100 alebo 200 mas tak do vaginy sa vkladaju aj ustami, ale vaginalne to ma lepsiu ucinnost.

S tym progestanelle nemam skusenost, ale to bude asi to iste.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre