Sorbifer Durules - príznaky

jahodkaaa
22. sep 2023

Ahojte, viete mi niektorá poradiť ...som v 27.tyzdni tehotenstva, lekár mi predpísal toto železo lebo ho mám vraj málo. Ide o vedľajšie učínky, čítala som v pribalovom letáku že môžem mať z toho aj zelenu alebo tmavú stolicu, čo aj mám. Chcem sa opýtať, dnes ráno som si objavila zelenkastý výtok, môže byť že to je tiež zo železa ? Máte niekto s týmto skúsenosti? Ďakujem za každú odpoveď.

hruska91
22. sep 2023

@jahodkaaa hlavne si kup normálne železo a toto nejedz- keď som ležala v nemocnici Dr sam povedal že mám jesť svoje vlastne volnopredajne že vstrebatelnost tohto je okolo 13% a ešte aj zapeka
Kup si Globifer, Tardiferon… priplatis si ale stojí to zato.
S anémiou mám celoživotne skúsenosti čiže vážne toto je najslabšie - Alebo na predpis je ešte sirup Maltofer no mne z neho bolo zle od zaludka.

akvi
22. sep 2023

@jahodkaaa tmavá stolica je práve preto, že sa ti nevstrebe a proste ho vylucis. Súhlasím s
@hruska91 , tiež mám dlhoročné skúsenosti, vyskúšala som za celý život asi všetko. Pre mňa naj bolo Easy Iron od Terranova.

petko81
22. sep 2023

@jahodkaaa aj ja ho beriem
Som 34 týždeň
A brala som aj pred rokom pri druhom tehotenstve
A tiež mám tmavú stolicu 🤷‍♀️

zenulkaaa
22. sep 2023

Tmava stolica je pri akomkolvek uzivani zeleza. Ale zeleny vytok to bude iny problem podla mna

akvi
22. sep 2023

@zenulkaaa mýliš sa, zelená stolica vôbec byť nemusí. Stačí zvoliť správny druh železa.

zenulkaaa
22. sep 2023

@akvi takze mne teda ziadne tym padom nesedi??? Alebo sa nevstrebava? Neverila by si kolko druhov zeleza som uz mala, prirodne, veganske, a kadejake ine.. fakt roky uzivam… je pravda ze hodnoty hemoglobinu sa mi napriek tomu nemenia.. tak co trpim zlou vstrebatelnostou ? 🤔🤔🤔🤔

akvi
22. sep 2023

@zenulkaaa no sama vidíš, že nesedí, nevstrebe sa ti. Tiež som ich za život vyskúšala habadej. A ako píšem vyššie, sadol mi ten Easy Iron od Terranovy. Ostala som pri ňom. A samozrejme aj metylfolat k tomu treba brať a C vitamín.

ivanakaka
22. sep 2023

@jahodkaaa nie len ciernu stolicu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre