Dobrý deň idem si k Vám po skúsenosť či sa tu nájdite niekto z podobnou skúsenosťou. Pred pár dňami som bola na ultrazvuk kde mi dr. Povedal že nevidí jasné nosovu kostičku a vyšlo mi riziko na DS 1:221. Ale výsledky z krvy vyšli negatívne. Bojím sa toho čo príde vyľakal ma hneď že koľko vyšetrení a odberov musím podstúpiť. Pri tom už jedno dieťa mám a to je úplne zdravé. Nájde sa tu niekto z podobnou skúsenosťou alebo poraďte čo ďalej lebo bojím sa všetkého čo ma prísť. Vďaka
@e1i mám 26. Šijove prejasnenie som mala 2.8.
@gabika5656 tak treba ďalšie testy. Poriadne platene alebo rovno odber plodovej vody. Ak by si si dieta s DS nechala, tak stačí aj ultrazvuk, aby ste vedeli, na čo sa pripraviť.
@gabika5656 ,chodte na morfologicky ultrazvuk.Ja som bola v Martine,dr.Grochala.DS som mala z krvi 1 ku 250 a dieta mam zdrave.Groxhala vylucil vsetky trizomie.
@gabika5656 ak myslis testy z krvi triple trsty, gak na tie sa vykasli. To su len statisticke testy. Ja som mala 1:5 na T21. Maly je zdravy.
Zaplat si ked tak trisomy/nifty testy a mas odpoved. Dobry je aj morfologicky ultrazvuk len na tom sa neodhali mozaikovy downov syndrom.
Za mna nifty/ trisomy test a mas jasno.
Zaplatila som si trisomy a bolo vybavene. Mala som tiez ten triple test "zly"
@gabika5656 nemusíš podstúpiť žiadne extra vyšetrenia a odbery, zbytočne ťa tým vystrašil. Vyšetrenia ani odbery teraz nevedia nič poriešiť. Len v 3. trimestri si daj kvalitné sono, nech sa viete pripraviť, ak by bolo treba riešiť niečo po pôrode, niečo so srdiečkom napriklad, pomerne často potrebujú ľudia s downovým syndrómom operáciu srdiečka, ktoré potom už funguje normálne.
@gabika5656 ja som mala to isté, chýba nosova kosticka a ploché čelo, pravdepodobnosť 1:2,na morfologickom ultrazvuku v KE potvrdili Down.Mam zdravého 7rocneho syna.
@jarca188 švagriná tiež tak 1:3 syn (na ďalšie vyšetrenia nešli, je špeciálna pedagogická, nechali by sú ho aj tak.. mladý preskočil dve triedy a študuje teraz v 4. Ročníku na výške fyziku.. na druhej strane jedna z mamičke,co s nami chodila na cvičenie mala dcérku s down.. riziko 1-12000 žiadne znaky si nikto nevšimol, sok pri pôrode.. takže za mňa radšej s krvi/plodovej vody mat istotu.
@anjelicek26 nie vsetky deti maju tie crty podla mna rozpoznatelne. Napr kamoska bola pri edwards na 3 morfo, dvaja by tvrdili, ze to edwards nebude. Iba jeden, ze ano a zial mala ta lekarka pravdu. Samozrejme to potvrdil odber plodovej vody. Totiz oni ju posielali od jedneho kolegu k druhemu s tym, ze co ten dalsi tiez nieco uvidi. Bolo to velmi narocne na psychiku samozrejme.
Najlepšie je ísť na trisomy a dobré morfo sono. Mne triple testy z krvi vyšli v poriadku. Podozrenie na Edwardsa vyslovil Dr. na morfe, trisomy a amniocenteza potvrdili. Malý potiahol do 16tt, najhorší mesiac môjho života.Teraz som opäť tehotná a už mám našetrené na trisomy, neistotu by som nezniesla.
@gabika5656 dobrý večer ako pokračujete prosím ? Mne dnes povedali v 12tt na morfoolofickom ultrazvuku že nosova kostička je menšia
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@gabika5656 tvoj vek? Tieto veci ovplyvnuje aj vek co sa vysledku tyka a v skutocnosti to tak byt nemusi..
Je to statistika,kolko ludi v danom veku ako ty ma tento problem tu napr 1 z 221 by mal mat ds ale stale je to len statisticky odhad
Ako velke bolo sijove prejasnenie?