Baby poradte uz som zufala , uz asi dva tyzdne mam mykozu a som v 1.trimestri gynda mi dal len fungicidin ale nezabera mi to a nevie co robit ci zas ist k nemu ci do lekarne alebo co??? poradte prosim
@siska765 Mne pomohli bórové čípky, ktoré mi predpísal gyndoš. Ja by som neexperimentovala s voľnopredajnými liekmi v lekárni. Si tehotná. Ja som to mala tiež pri prvom tehu a ako náhle sa hormonálna hladina ustálila, skončila mykóza. Upraviť aj životosprávu. Veľa piť, obmedziť sladké, nasadiť probiotiká.
Fuha,,mala by si zajsť ešte k doktoroci nech sa netrápiš tak dlho..
Mne pomohli čipky Floragyn OVULI sú voľnopredajné su síce drahšie ale fakt zabrali. Ale ťažšie sa zháňaju a doktor mi ich dovolil užívať, bola sov 6 týždni...
skus si tam davat acidko 3x denne, normalne na tampon a vytri vnutro, mne to akosi zjemnuje, brala som predtym 2x na vkladanie, nedalo sa vydrzat
macmiror aafne gyn ale akosi nezabera.
od 6tt ma to trapi. a kupila som si laktobacly Super dophilus, su drahe ale skusam. a este pi acidko. ja to nemam moc rada ale aspon 1dcl denne pijem
@siska765 hmm v prvom trimestri radsej len lokalnu liecbu...t.j. mast ,vyplachy ,kupele a pod...ani vaginalne ani ine tabletky...ak to neni hrozne tak to vydrz... babu to neublizi, ak by mykoza bola hrozivejsia pre babo ako lieky, lekar by ti ich predpisal...drzim palce...aj acidko je dobry napad...
@livocka21 diky moc doktor mi dal Gynazol, ale v lekarni zeny boli zhrozene ze to by si v zivote nedali v prvom trimestri a bolo ich tam 6 zien, a potom mi same dali tieto Candibene tabletky.tak uz neviem nie je to az tak strasne par krat za den ma to zasvrbi asi teda vydrzim na tom fungicidine,ach jo ☹
@siska765 gynazol.... moze sa v prvom trimestri... predtym ale vyplach spravit, pretoze stena posvy musi byt cista inak gynazol neprilne a vytecie... inak posobi lokalne 5 dni
@krasneleto no praveze mi vlekarni zeny povedali ze by si to v ziadnom pripade v prvom trimestri nedali
@siska765 a mne to predpisal doktor s 20 rocnou praxou.. tak neviem.. ale za erudovanejsieho povazujem jeho ako tetusky z lekarne.. a navyse v prvom trimestri mas skoro na kazdom lieku napisane bud vyslovene ze v tehotenstve nie, alebo poradit sa s lekarom.. navyse nie je volnopredajny, cize o jeho uzivani musi rozhodnut lekar.. a robi octove vyplach tiez nie je moc koser v tehu.. najlepsie su tie boraxglycerinove globule... lenze tu su nedostupne... dostat ich v cechach... tie odporucala na mykozu jedna porodna asistentka... mam to trochu prestudovane.. a v tehu som to takisto mala...
@krasneleto aj mne to predpisal doktor co ma tiez minimalne 20 rocnu prax ale aj tak sa bojim ,neviem si rady
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@siska765 pytaj si Gynazol