Mamičky poradte mi prosím ako ste zvládli ťažké chvíle v nemocnici bez svojich detí? Ležím na rizikovom, som v 32tt otvorená na 2cm a krčok mám skrátený na 1,5cm, do pôrodu sa odtiaľto asi nepohnem. Dcérka má 3 roky. Ležím tu týždeň a je to pre mňa utrpenie, trhá mi srdce, keď malá odchádza a plače. Snažím sa vtĺcť si do hlavy, že musím myslieť na drobčeka v brušku, ale je to pre mňa veľmi ťažké byť tu bez nej 😢 Čítam knižky, časopisy, pozerám telku, mám pripojenie na net.... Viem, že manžel s mojou mamou sa o ňu dobre starajú, ale je to veľmi ťažké byť bez nej ☹ Neskutočne ju milujem.
Ahoj, niečo podobné som zažila aj ja, keď som čakala svojho chlapčeka. S manželom sme sa dohodli, že malú nosiť nebude, lebo už len pri telefonovaní s ňou mi tiekli slzy dole tvárou. Tiež mala v tedy okolo 3 rokov. Do pôrodu bolo za mnou možno 2 krát. Nevýhodou bolo aj to že nemocnica od môjho bydliska je vzdialená 50 km, tak sme ju nechceli vláčiť. Prvý týždeň je naozaj ťažký, postupne si zvykáš, dobré je keď máš dobré spolubývajúce, spolu sa smejete aj plačete. Proste musíš vydržať, to mi prizvukoval môj manžel. Prajem Ti veľa sily 🙂
@leontinka84 I ja si viem presne predstaviť, čo prežívaš. Mňa hospitalizovali v 27 tt a pobudla som až do pôrodu. Nerada na toto obdobie spomínam, bolo to hrozné. Ja ti poradím len z mojich skúseností, samozrejme rozhodnúť sa musíš sama. Ja som návštevy môjho malého /vtedy mal 2,5 roka/ zrušila. Nevidela som ho skoro 3,5 mesiaca. ☹ Len sme si telefonovali. Inak sa mi nedalo. Tie rozlúčky boli pre nás oboch nezvládnuteľné. ☹ A priznám sa ti, uľavilo sa mi potom. Bola som si istá, že o malého je dobre postarané a sústredila som sa len na druhého v brušku. Drž sa a kedykoľvek napíš. Teraz mi malí obaja teplotujú, neskôr môžem popísať viacej. 😉 😉
@leontinka84 Mna toto caka o par tyzdnom. PN som od zaciatku tehotenstva a od 28-30tt by som mala ist lezat do nemocnice, ktora je od nas 80 km. Moj maly ma sice uz vyse 5 rokov, no i tak mi bude isto velmi chybat. Ked som lezala tyzden v nasej nemocnici, navstevovali ma kazde 2 dni a maly to niesol velmi dobre. Teraz ma vsak budu navstevovat tak raz do tyzdna. Treba sa obrnit, mysliet na malicke a verit, ze doma je vsetko OK.
ja som ležala v nemocnici keď mala dcérka 2 ročky a ona to chvalabohu brala suprovo, vôbec neplačkala, bola ma aj pozrieť a každý deň sme si volali, som rada, že to takto pekne zvládla. Držím Ti palce, drž sa.
@leontinka84 Ležíš v TT? Ja som tam ležala. 😉
@sanym
@tereziah
@koniarova
@evakva dievčatá ďakujem vám za povzbudenie 🙂 ale dnes sa akosi neviem spamätať, od jej odchodu každú chvíľu plačem.nechcela odísť, pritúlila som si ju k sebe, aby sa ukludnila a ona na mne zaspinkala, bol to nádherný pocit, držať ju, cítiť ako ma ľúbi a potrebuje....ani v spánku sa ma nechcela pustiť. keď ju manžel odomňa bral, tak sa prebrala a začala plakať, že tu chce zostať so mnou 😢 😢 😢 😢 tých 10min nádherného pocitu vystriedal hrozný žial. asi bude naozaj lepšie keď ju za mnou pár dní neprivedie.
@koniarova ano som v TT
@zuzi79 určite ti to uľahčilo tvoj pobyt. aj ja by som si veľmi želala, aby za mnou neplakala...
@evakva prečo pôjdeš ležať?
@leontinka84 ked som lezala v nemocnici v 25tt tak drobec za mnou nechodil, ani ked som rodila, vtedy mal 2 a pol roka
Aj ja som to zazila - hospitalizacia v 8 mesiaci a doma 2 rocny syncek. Lepsie je nenavstevovat sa a vydrzat ten tyzden
@leontinka84 ahoj.ležala som v 33tt dcérka mala vtedy 2roky a 1mes.ťažko som to zvládala.plakávala som celé noci.bola som psychicky na tom dosť zle..chcela som podpísať reverz.v 35tt ma pustili.potom som šla ležať znova v 37tt pustili ma za týždeň.chcela som aby to už aby som čo najskôr porodila.umývala okná,skákala na fit lopte,jedla škoricu,pila víno,teplé kúpele a malý sa narodil v 38tt.mňa navštevovali.po pôrode ešte aj muž musel ísť do nemocnice ležať na týždeň(stratil sluch)na mňa sa to všetko navalilo.malý mal žltačku,ležal na nedonoseneckom.bolo to veľmi ťažké a ešte po pôrode som mala depresiu a na malého som kričala že ho nenávidím a že ma obral o moju malú dcérenku.teraz by som ho nedala ani za nič.je to môj cecíček.
@gubcikova tak si si to riadne užila. tiež by som najradšej kvoli malej podpísala revers, ale nechcem aby sa drobec narodil predčasne, celý život by som si vyčítala keby mu niečo bolo. do konca 36tt to nejako vydržím (len či on vydrží vo mne) a potom sa vypýtam aspom na týžden domov, pojdem k mame a budem ležať tam, ona bude moja "sestrička" 🙂
@leontinka84 Ahoj, ja som na tom rovnako ako ty, ležím na rizikovom v Trnave od pondelka, teraz v stredu som začala 32 týždeň. Neležím priamo na rizikovom na 3 poschodí, lebo je plné ale dali ma na 4. poschodie na gynekologiu. A od dnes mi dali červený režim. asi sa na tej posteli zbláznim. Malý bude mať teraz vo februári 3 roky a je dosť hotový z toho že som tu. A že sme neni spolu.....a už to dolieha aj na mna.Chodili ma pozerať každý deň s mužom, neplače ale vždy sa na mna pritúli, schová sa mi pod župan a tak je na mne aj 10 min. ako klieštik, a stále mi hovorí že chce aby som išla domov, teraz ked to píšem, tak plačem, ako malá. Sestrička mi povedala že návštevy na minimum tak neviem ako to bude malý aj ja znášať ked nebudeme spolu každý deň ako do teraz. Strašne mi chýba.....a nechcem si ani predstaviť kolko tu budem...som otvorená síce len na centimeter...ale vždy ked mi na den vysadia infúzku...tak mi začnú 3 min. kontrakcie...tak mi zvýšili aj lieky....na izbe mám hluchonemú...tak sa nemám ani s kým rozprávať.
@leontinka84 ahoj,ja som lezala od 18 tyzdna...viac menej do porodu...otvorena som bola od 20 tyzdna...bola som zosita..po mesiaci som isla domov,bola som tyzden doma,zakrvacala som,zase nemocnica-zapal-dalsi mesiac v nemocnici-na vianoce ma pustili-bola som tyzden doma,ked som isla na kontorlu bac,vysoky tlak a bielkovina v moci-prave som zacinala 33 tyzden-ale bola som rada,ze som donosila,mala som sekciu v 38 tyzdni-poviem ti,som sa tam uplakala cosi...som nechcela zlte steny a biele dvere ani vidiet-z postele ked som mala na nu zase lahnut sa mi chcelo vracat....a deti denno denne vyvolavali,kedy uz prides.....v tu chvilu...mi boli prednejsie tie doma,na melho som nemyslela,niekedy som bola aj nahnevana,ze musim kvoli nemu tu byt....ale boli aj dobre chvilky...aj vela zavisi s kym si na izbe...ja som mala niektore super zienky,doteraz si volame asem tam sa navstivime,ale byvame od seba dost daleko...maly ma teraz 20 mesiacov....nenormalne ho milujem...a pripada mi to uz,ze to ani nebolo...a ked aj niekedy som unavena,zeby som si tak myslim pospala aj tri dni v kuse,ked si pomyslim na nemocnicu,hned ma to prejde a fungujem dalej 😀 ...porod som brala normalne ako vyslobodenie.....ze konecne pojdem domov....ono take dlhe odlucenie a lezanie v nemocnici....ked mas byt v pohode auzivat si podporu partnera....je tazke....ale da sa to zvladnut...v tu chvilu,ked tam clovek lezi...mesiac,dva..by bral aj hned aby sa narodilo...ale casom...ked pride k predcasnemu porodu si povies aka si bola hlupa...fakt je lepsie lezat a donosit....po porode na to zabudnes a uz ti to take nepride....u nas to malo aj vyhodu,ze chlap sa naucil prat,varit....horsie s detmi....trochu sa tie nase vztahy nastrbili,bol uz pre nich dolezitejsi ocko....mna prestali posluchat a respektovat..dokonca dcera mi nakricala,naco mi bolo to decko...hlavne ked mal koliky a plakal....ci som toto chcela....ale teraz su nerozlucna trojka....su malym nadseny a on nimi....a moj muz zase zabudol prat a varit...zase je to na mne 😀
@leontinka84 Od 16tt mam diagnostikovanu placentu praevia totalis. Pri tejto diagnoze hrozi odlucenie placenty sprevadzane masivnym krvacanim. Takze pre klud moj aj lekarovic duse pojdem lezat do Bratislavy od toho 28-30tt a budem tam s takmer 100% pravdepodobnostou az do porodu. Pri tejto diagnoze sa rodi len sekciou a vraj nevydrzim dlhsie ako do 34-35tt. Skoda len, ze to vychadza prave na Vianoce. Budem musiet vydrzat.
@leontinka84 ja som ležala od 25 tt do 34 tt, čakala som prvé dieťatko... nemala som tam ani net a telku som mala možno tri týždne... a to išla len stv 2 a stv 1 😀 Revala som asi vkuse ...verím, že ti musí byť ťažko..Moja , malá má teraz 2 roky a 8 mesiacov a ked si mám predstaviť, že keď otehotniem a môžem znovu takto zaparkovať v nemke...tak ma desí...tiež by to boli pre mňa muky... Máš trošku výhodu že máš net.. tak môžeš sliediť,..alebo skús háčkovať pre dcérku alebo aj pre mimino... a neboj..to už nemáš tak moc... vydržíš to... 😀 veľa sily prajem
@deda pri čítaní tvojich riadkov som sa rozplakala aj ja, pretože mi to robí malá, lenže ona pri tom plače. presne viem čo si prežívaš. vidím, že niesom sama čo si zažíva "muky", nieže by ma to tešilo, ale som rada, že aj iné mamičky mi píšu, ako prežili alebo prežívajú svoje trápenie. musíme byť silné. myslím, že ťa čoskoro prevezú na rizikové, zajtra idú jednej pani vyvolať pôrod, takže sa uvolní posteľ,ovšem ak ju nedajú niejakej inej mamičke. mne červený režim zrušili včera, po týždni, no a bruško zase začalo tvrdnúť. mám infúzky podľa potreby, takže keď mi začnú častejšie kontrakcie, mám si vypýtať.
@jasmika Ďakujem si zlatá 🙂 ani ja som si to nevedela predstaviť, pretože aj pri dcérke som mala komplik.tehu a ležala som tu 3krát, takže som vedela, že ma to čaká znovu a stále som bábätko odkladala čo najneskôr až mi v jeden deň úplne náhodou vyšiel test. vtedy som chytila paniku. čo teraz? čo ak budem musieť ísť ležať? čo bude s malou? až do toho nešťastného 31tt bolo všetko ok, bohužial som sa otvorila ☹ a tak som dúfala, že to bude všetko bez komplikácií
@babajaga 🙂 aj môj muž sa naučil prať a starať sa o domácnosť 😀 vždy hodoril: "Čo je to problém hodiť do práčky, vyvešať, pospratávať....?" prvý deň bola malá u mamy a on mi volal čo všetko porobil a aké je to jednoduché. asi po troch dňoch mi volal celý zmorený: "Ja už nevládzem, to sa nedá, nemôžem nič robiť, malá stále niečo chce, musím sa jej stále venovať, ja neviem ako to zvládnem...." Vtedy som mu pripomenula jeho slová "Veď si vravel, že to nieje žiadny problém viesť domácnosť" v telefóne zostalo hrobové ticho, nenahneval sa, ale konečne pochopil, ako to je viesť domácnosť s dieťaťom. takže všetko zlé je na niečo dobré 😀 verím, že keď prídem domov taktiež všetko zabudne a znovu na to budem sama.
na izbe som sama, lebo som na platenej, poviem ti veľakrát som čakala na sestričku kedy ma príde skontrolovať, len aby som s ňou mohla prehodiť pár slov, ale nie všetky sú výrečité 😖 to že mi zrušili červený režim som brala ako vykúpenie.
tiež mám stavy, že na malého nemyslím a myslím len na dcérku, ale potom si uvedomím, že on ma teraz potrebuje viac a dôležité je, aby vydržal v brušku čo najdlhšie. Veľmi ti ďakujem za príspevok 🙂
@evakva Držím ti palce, aby tvoj drobček zostal v brušku čo najdlhšie. V BA sa o teba dobre postarajú, kmotra ležala na Kramároch a hovorila, že sa to nedá porovnať s TT, ale bola tiež na platenej izbe. tiež mala doma vtedy 3,5 roka starého chlapca, som sa o neho starala, hrávali sa s mojou malou, dni mu utekali ako voda, ale noci mal s ním kmotor ťažké. plakával za ňou. prešlo 1,5 roka a my na to už len spomíname. dúfam, že aj my tehuľky budeme čoskoro už len spomínať na chvíle strávené bez našich detičiek.
@leontinka84 Ja sice spadam pod Trnavsky kraj, ale do nemocnice chcem ist do Bratislavy (a aj moj lekar ju preferuje). Este neviem, do ktorej nemocnice, no bud Kramare alebo Antolska. Dozvediet by som sa mala v stredu. Tak drzim palce, aby sme to vydrzali a mohli sa tesit s krasnych a zdravych deticiek.
DRZ SA !! bude dobre...
@leontinka84 Neboj, všetko to zvládneš.. vieš čo.. je to síce blbosť.. 😀 ale ja som si na krabičku od krému nakreslila také krúžky... vedela som že ak bude všetko ok, tak ma pustia v 34 tt domov ležať.. tak som si presne toľko krúžkov urobila koľko dní mi ostávalo do 34 tt a tak som si každý večer zapla na mobili ruženec na lumene a ked som sa domodlila tak som si vyplnila jeden krúžok... 😀 no a akosi mi to pomáhalo..tak rýchlejšie mi to ubiehalo 😀 Vyskúšaj..
@leontinka84 akurát tu bol manžel aj s malým, od dnes mi dali červený režim, tak mám obmedziť návštevy, ale sestrička sa zlutovala a pustila ich aj na izbu...a malý si lažkal ku mne do postele a tulkali sme sa...bože ako mi to chýba...som mu povedala aby prišli až v utorok...neviem ako to vydržíme. inak kolko platíš za tú izbu?
@deda aj nadomnou sa raz zlutovala sestrička a pustila ju na izbu (malé deti sem nesmú) a robili sme to isté, ležkala pri mne, lúbili sme sa, cmučkali, bolo to krásne.... musíme to bez tých našich maličkých lások vydržať, potom už budeme stále s nimi 😀 dnes tu bol manžel sám, som mu prikázala aby ju nevodil každý deň, no a cítim sa trochu lepšie, je mi za nou smutno, ale keby som ju videla zase by som len plakala a plakala....
za izbu sa platí 20eur na deň
@jasmika dik za radu. modlím sa vždy keď mi je ťažko a niekedy to pomôže 🙂 s tými krúžkami to vyskúšam, len ich tam bude veľa 😖 a bude sa na ťažko pozerať kým začnú odbúdať
@monika15 ĎAKUJEM
@evakva keby som mala dg.ako ty, tiež by som radšej šla do BA, hlavne kvoli bábätku. tu v tt sa kamarátke stalo, že pre malého nemali voľný inkubátor a museli ho odviesť do nemocnice tuším v Novom meste nad Váhom, hrozné už len pomyslieť na to.... fakt držím palce aby ti placenta vydržala čo najdlhšie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@leontinka84 ahoj, presne viem ako sa cítiš. Zažila som to isté pri mojom druhom tehotenstve. Hospitalizovali ma v 15. týždni a doma som mala 2,5-ročného syna, ktorý dovtedy nebol bezo mňa jedinú noc. Prvé noci som doslova preplakala. Ale syn to kupodivu zvládal oveľa lepšie než ja, kým bol mm v práci bol s mojim otcom. Hrozilo mi, že tam budem musieť ostať až do pôrodu, ale našťastie po dvoch týždňoch sa môj stav trochu zlepšil a tak som odišla na reverz domov. Poradiť ti síce veľmi neviem, skôr len povzbudiť, neboj naše detičky takéto situácie zvládajú oveľa lepšie než my, mysli teraz hlavne na maličké v brušku a ani sa nenazdáš a budete všetci spolu. Ber to pozitívne ako poslednú možnosť si oddýchnuť, s dvomi detičkami príležitostí na ničnerobenie už veľa nebude. Mladší syn má už štyri roky a teraz by som si veru od nich na tie dva týždne kľudne išla oddýchnuť. 😀 😉