Som v 9. týždni a na sone nie je nič vidno

terezkaa13
26. feb 2024

Ahojte som v 9 týždni tehotenstva ale na sone dnes nič nevideli …
6.2. Som začala krvácať tak som utekala k doktorke dala mi progestená vaginálne ale bábätko ešte nevidela . O týždeň nato 13.2. Videla bábätko ale že vraj nevidela srdiečko …( zatiaľ mi nespravila žiadne vyšetrenie ) .
22.2. Videla zase bábätko ale opeť bez srdiečka že vraj … tak som naštivila druhého lekára gynekológa a ten v gestačnom vaku nevidel nič bol prázdny ale povedal mi že treba spraviť vyšetrenie aby sme vedeli že čo sa deje ale termín mi dali až 11.3. … vo štvrtok mám kontrolu u mojej pôvodnej gynekologicky som zvedavá čo mi povie … som zúfalá neviem že čo mám robiť už som z toho na nervy …

sofia1979
26. feb 2024

@terezkaa13 jeminenky pohadzuju si ťa, ako horúci zemiak bohužiaľ keď to je už 9tt a ak teda si nemala veľmi neskoro ovuláciu mali ti už dávnozobrať krv na hcg ešte spinis?

osky
26. feb 2024

@terezkaa13 robit nemozes nic.
Len cakat.
Ale velmi dobre chapem,ze si z toho na nervy.
Ono...mozno si mala neskor ovulaciu,mozno zle ratas...normalne by uz v cca 7.tt malo bit srdiecko
ALE
Z vlastnej skusenosti--moze to byt aj anembryomola-tehotenstvo bez plodu
Alebo aj potrat....
To ale nikto takto nevie.
Musis skratka vydrzat.
Moze byt vsetko inak.
Drzim silno palce,aby to dopadlo dobre

kiki68
26. feb 2024

Podla mna ist do nemocky a vysetrit to tam, ked neni nic a dutinka zodpoveda 9tt, tak rovno to tabletkou vycistit alebo kyret. Skor som za tabletku v takom nizkom tyzdni. Zdrave tehu ma vzdy adekvatnu velkost tej dutinky a plodu. Zial prezila som to tiez, ze plod bol, ale maly a nedopadlo to. Tiez sa to natahovalo. Keby sa mi to stane zase, tak to netaham kdesi do 12tt.

nafka0483
26. feb 2024

@terezkaa13 Nebrali ti pravidelne krv na hch ci rastie ako ma? Kedy si mala poslednu menstruaciu?

lienka.7
26. feb 2024

@terezkaa13 chod normalne do nemocnice na vyšetrenie... zoberú ti krv aj vyšetria a budeš vedieť na com si.
Moc drzim palce, nech ti to dopadne ok✊🍀 nádej umiera posledná...

majamat
26. feb 2024

mas pravidelny cyklus?

cookie29
26. feb 2024

@terezkaa13 Ahoj. Viem ze je to na nervy ALE lekar zazraky robit nevie... zatial postupuje normalne, Ake vysetrenie by si bola chcela? Lekarka na spinenie nasadila progesteron, kontrola o tyzden. Ok videla plod bez srdecnej aktivity. Normalne kontrola o tyzden. stale plod bez srdecne aktivity. Takze navrhla kontrolu o tyzden... pride mi to logicke... hadam Ti nepovie hned, ze je to beznadejne...prave preto tam je kontrola o tyzden. Ak ma novy lekar podozrenie na anembryomolu, tak tam sa vykonava kontrola o 2 tyzdne... pokial gestacny vacok nie je vacsi ako tusim 2 cm....
Pises ze si v 9. tyzdni, cize ako dobre pocitam si 8tt+ a krvacat si teda zacala v 5tt+ cize prilis zavcasu aby bolo nieco vidiet. Srdiecko zvykne byt vidno okolo 6-7tt ale niekomu sa ukazalo az neskor, najma ak byvaju nepravidelne cykly, posunuta ovulacia a pod... A mozno keby Tvoja lekarka nebola videla plod ale sla si k nej az minuly tyzdne, tiez by postupovala ako ten druhy lekar.

Drzim palce....

@sofia1979, @kiki68 pise ze je v deviatom tyzdni, cize je len 8tt+ a teda nadej este je aj ked slaba

@nafka0483 pri takej anembryomole HCG rastie normalne... zazila som

nafka0483
26. feb 2024

@cookie29 Pytala som sa na datum menstruacie pretoze nie kazdy si spravne vypocita tehotenske tyzdne. Ja viem co je prebiehajuci 9ty tyzden 🙂

A nevieme diagnozu, cize je celkom bezne brat opakovane krv na hcg ci rastie.

iwesska
26. feb 2024

V 9tt musi byt vidiet plod,aj keby srdce este nebolo,ale tiez uz by malo. Ale ako moze jeden lekar vidiet plod a dalsi po nom nie,tak tomu nechapem🙈

sofia1979
26. feb 2024

@cookie29 no minimálne už by malo byť vidieť plod a píšem, že ešte mohla byť posunutá ovulácia aj to, že jej minimálne mali odobrať krv na hcg, aby sa vedelo na čom je.

majamat
26. feb 2024

sanca je sice mala, ale nemusi byt vidiet plod pri nepravidelnom cykle.

ide o to, ze ak ma autorka nepravidelny cyklus, co samozrejme nevieme, potom mohla mat predlzeny cyklus a ovulku kludne posunutu aj o 4t neskor. takze zatial co pri standarde v 9tt tehu prebieha realne uz 7tt, pri takto nepravidelnom cykle to moze byt kludne len 3tt.

to som samozrejme len tak treskla o kolko moze mat ovulku posunutu, len pre ukazku, co moze nastat pri nepravidelnom cykle.

kiki68
26. feb 2024

@cookie29 tam ide o ten princip, co viem, ze to urcuju, velkost dutinky maternice vs. plod. Malo by to byt umerne tomu tyzdnu. Ako nemala by byt napr dutinka velkostne 11tt a plod 6tt. Aspon mne to takto vzdy pozerali, ci je tam velka diskrepancia tych dvoch veci.

terezkaa13
autor
26. feb 2024

@nafka0483 naposledy som mala 25.12.2023 a mávam ja pravidelný ciklus stane sa že jeden deň skôr alebo neskôr ale tak to je podľa mňa normálne

terezkaa13
autor
26. feb 2024

@iwesska ani ja som tomu nechápala jeden videl a druhý nie ale videla som to aj ja sama že proste nič tam neni

terezkaa13
autor
26. feb 2024

@sofia1979 aj ja som sa čudovala prečo mi nespravila žiadne vyšetrenie ona že budeme čakať čo bude o týždeň a že ked sa to nebude vyvíjať dobrým smerom tak mi nieco bude musieť daj asi tabletku alebo čo

nafka0483
26. feb 2024

@terezkaa13 Tak uz vydrz do kontroly ako to dopadne. Drzim palce aj ked musis ratat s tym ze to nebude ok :(

terezkaa13
autor
26. feb 2024

@nafka0483 ďakujem pekne no jasne rátam aj stym ale tak ešte verím že by to mohlo byt dobre

sofia1979
26. feb 2024

@terezkaa13 určite si choď za tým nech vieš na čom si, držím moc palce verím, že ešte nieje nič stratené ak už nešpinis

cookie29
27. feb 2024

@terezkaa13 ak si mala menstruaciu 25.12. tak nie si v 9.tyzdni ale v desiatom, cize su 9tt+1 dnes a vcera teda 9tt+0 v tomto obdobi plod meria 1.5-2 cm ... este zaciatkom februara je mozne ze lekar ma menej kvalitne sono a nevidi to co vidno na kvalitnom sone... babatko ma vtedy par mm a netreba vela na to, aby nebolo nic vidno, ale toto uz je podla mna prilis neskoro :( je mi luto ale sanca je miziva... a ak si prehladas aj prispevky tu na MK, tak najdes take, kde sa zeny mentalne pripravovali na zlu spravu lebo v 6tt nebolo nic vidno a na kontrole 8tt zrazu babatko a srdecna aktivita... cize lekarka tomu nechavala sancu...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre