Ahojte som v 9 týždni tehotenstva ale na sone dnes nič nevideli …
6.2. Som začala krvácať tak som utekala k doktorke dala mi progestená vaginálne ale bábätko ešte nevidela . O týždeň nato 13.2. Videla bábätko ale že vraj nevidela srdiečko …( zatiaľ mi nespravila žiadne vyšetrenie ) .
22.2. Videla zase bábätko ale opeť bez srdiečka že vraj … tak som naštivila druhého lekára gynekológa a ten v gestačnom vaku nevidel nič bol prázdny ale povedal mi že treba spraviť vyšetrenie aby sme vedeli že čo sa deje ale termín mi dali až 11.3. … vo štvrtok mám kontrolu u mojej pôvodnej gynekologicky som zvedavá čo mi povie … som zúfalá neviem že čo mám robiť už som z toho na nervy …
@terezkaa13 robit nemozes nic.
Len cakat.
Ale velmi dobre chapem,ze si z toho na nervy.
Ono...mozno si mala neskor ovulaciu,mozno zle ratas...normalne by uz v cca 7.tt malo bit srdiecko
ALE
Z vlastnej skusenosti--moze to byt aj anembryomola-tehotenstvo bez plodu
Alebo aj potrat....
To ale nikto takto nevie.
Musis skratka vydrzat.
Moze byt vsetko inak.
Drzim silno palce,aby to dopadlo dobre
Podla mna ist do nemocky a vysetrit to tam, ked neni nic a dutinka zodpoveda 9tt, tak rovno to tabletkou vycistit alebo kyret. Skor som za tabletku v takom nizkom tyzdni. Zdrave tehu ma vzdy adekvatnu velkost tej dutinky a plodu. Zial prezila som to tiez, ze plod bol, ale maly a nedopadlo to. Tiez sa to natahovalo. Keby sa mi to stane zase, tak to netaham kdesi do 12tt.
@terezkaa13 Nebrali ti pravidelne krv na hch ci rastie ako ma? Kedy si mala poslednu menstruaciu?
@terezkaa13 chod normalne do nemocnice na vyšetrenie... zoberú ti krv aj vyšetria a budeš vedieť na com si.
Moc drzim palce, nech ti to dopadne ok✊🍀 nádej umiera posledná...
mas pravidelny cyklus?
@terezkaa13 Ahoj. Viem ze je to na nervy ALE lekar zazraky robit nevie... zatial postupuje normalne, Ake vysetrenie by si bola chcela? Lekarka na spinenie nasadila progesteron, kontrola o tyzden. Ok videla plod bez srdecnej aktivity. Normalne kontrola o tyzden. stale plod bez srdecne aktivity. Takze navrhla kontrolu o tyzden... pride mi to logicke... hadam Ti nepovie hned, ze je to beznadejne...prave preto tam je kontrola o tyzden. Ak ma novy lekar podozrenie na anembryomolu, tak tam sa vykonava kontrola o 2 tyzdne... pokial gestacny vacok nie je vacsi ako tusim 2 cm....
Pises ze si v 9. tyzdni, cize ako dobre pocitam si 8tt+ a krvacat si teda zacala v 5tt+ cize prilis zavcasu aby bolo nieco vidiet. Srdiecko zvykne byt vidno okolo 6-7tt ale niekomu sa ukazalo az neskor, najma ak byvaju nepravidelne cykly, posunuta ovulacia a pod... A mozno keby Tvoja lekarka nebola videla plod ale sla si k nej az minuly tyzdne, tiez by postupovala ako ten druhy lekar.
Drzim palce....
@sofia1979, @kiki68 pise ze je v deviatom tyzdni, cize je len 8tt+ a teda nadej este je aj ked slaba
@nafka0483 pri takej anembryomole HCG rastie normalne... zazila som
V 9tt musi byt vidiet plod,aj keby srdce este nebolo,ale tiez uz by malo. Ale ako moze jeden lekar vidiet plod a dalsi po nom nie,tak tomu nechapem🙈
sanca je sice mala, ale nemusi byt vidiet plod pri nepravidelnom cykle.
ide o to, ze ak ma autorka nepravidelny cyklus, co samozrejme nevieme, potom mohla mat predlzeny cyklus a ovulku kludne posunutu aj o 4t neskor. takze zatial co pri standarde v 9tt tehu prebieha realne uz 7tt, pri takto nepravidelnom cykle to moze byt kludne len 3tt.
to som samozrejme len tak treskla o kolko moze mat ovulku posunutu, len pre ukazku, co moze nastat pri nepravidelnom cykle.
@nafka0483 naposledy som mala 25.12.2023 a mávam ja pravidelný ciklus stane sa že jeden deň skôr alebo neskôr ale tak to je podľa mňa normálne
@iwesska ani ja som tomu nechápala jeden videl a druhý nie ale videla som to aj ja sama že proste nič tam neni
@sofia1979 aj ja som sa čudovala prečo mi nespravila žiadne vyšetrenie ona že budeme čakať čo bude o týždeň a že ked sa to nebude vyvíjať dobrým smerom tak mi nieco bude musieť daj asi tabletku alebo čo
@terezkaa13 Tak uz vydrz do kontroly ako to dopadne. Drzim palce aj ked musis ratat s tym ze to nebude ok :(
@nafka0483 ďakujem pekne no jasne rátam aj stym ale tak ešte verím že by to mohlo byt dobre
@terezkaa13 určite si choď za tým nech vieš na čom si, držím moc palce verím, že ešte nieje nič stratené ak už nešpinis
@terezkaa13 ak si mala menstruaciu 25.12. tak nie si v 9.tyzdni ale v desiatom, cize su 9tt+1 dnes a vcera teda 9tt+0 v tomto obdobi plod meria 1.5-2 cm ... este zaciatkom februara je mozne ze lekar ma menej kvalitne sono a nevidi to co vidno na kvalitnom sone... babatko ma vtedy par mm a netreba vela na to, aby nebolo nic vidno, ale toto uz je podla mna prilis neskoro :( je mi luto ale sanca je miziva... a ak si prehladas aj prispevky tu na MK, tak najdes take, kde sa zeny mentalne pripravovali na zlu spravu lebo v 6tt nebolo nic vidno a na kontrole 8tt zrazu babatko a srdecna aktivita... cize lekarka tomu nechavala sancu...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@terezkaa13 jeminenky pohadzuju si ťa, ako horúci zemiak bohužiaľ keď to je už 9tt a ak teda si nemala veľmi neskoro ovuláciu mali ti už dávnozobrať krv na hcg ešte spinis?