Ahojte dievčatá , prosím prosím neukamenujte má . Budete sa mi smiať ale ja sa vážne bojím som prvorodička (budúca teda) a nemám sa s kým o tomto poradiť . Keď som bola mala bola som operovana na slabinovy pruh na ľavej strane , viete nie brušný ale dolný na intímnom mieste . V poslednej dobe má poboli a nejak automaticky sa vždy skrcim keď idem kychnut. Teraz som však nestihla ležala som kychla som a to bola ženy taká bolesť , že mi slzy skoro vyšli . Problém je ten , že som teda cca v ôsmom týždni a teraz tam na Slabine cítim take napätie , a už nad tým ako je podbruško take kopkanie. Prosím , povedzte mi že sa nič nemohlo stať bábätku že to nespôsobí žiadny potrat že som len sibnuta prvorodička čo sa strašne sleduje . Veľmi sa bojím o bábätko sme sa snažili veľmi dlho až som myslela že mi to nie je súdené a teraz sa teda veľmi bojím . Moj gynekológ už dnes nepracuje že by som zavolala aspoň jemu dnes mal krátky deň do 12:00 :( prepáčte za spamy ale ste tu zlate skúsene baby . Moc moc moc dopredu ďakujem .
Iba jedno viem povedat s istotou a to, ze v 8. tyzdni ziadne kopkanie citit nebudes.
Smer pohotovost alebo nemocnica na gyndu. Treba povedať ze mas pozit.test a normalne ta pozru a vyšetria
Kopkanie v 8tt? To hádam nie 🤨
1. v 8.tt urcite necitis ziadne kopkanie
2. v tehotenstve byvaju pohlavne organy viac prekrvene, tym padom to mas dolu citlivejsie.
3. jazvy po operaciach citit dost dlho pri urcitych ukonoch alebo pri zmene pocasia. Mne vybrali slepe crevo pred vyse 20 rokmi a obcas sa mi stane, ze ked kychnem alebo zakaslem, tak ma zaboli jazva.
4. prilis sa pozorujes
5. nepotratis kvoli kychnutiu. Moze sa stat hocico, su veci, ktore v zivote, bohuzial, neovplyvnis, ale urcite nepotratis kvoli kychnutiu
ja som mala pri kychnuti na zaciatku tehotenstva tie iste bolesti, a to som ziadnu operaciu nikdy nemala..tiez som z toho mala blbe pocity, ale vsetko bolo ok..pre istotu skoc na pohotovost alebo tam zavolaj, pre pokoj duse
Neboj to môžu byť tzv vnútorné steny bábätko je určite ok
Tiez som sa bala kychat, lebo ja kycham strasne silno a tiez som si davala pozor na to aby som sa skrcila, lebo inac to bola hrozna bolest.
Ale kedze si ty mala pruh, tak to by som isla k lekarovi aby sa na to pozrel.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
fiha, no stratila som sa, kazdopadne tu ti asi neviem MK rontgenom presvietit cez tvoj pocitac cize bud zbehnes na pohotovost alebo vyckas lekara.