Ahojte ,uz neviem pzaj co robit.mam 3 chlapcov a cakame 4babo.mne je tak neskutocne zle ze len lezim , vraciam nic nejem.este ze mam dovolenku.ale ak to bude trvat dlhsie tak neviem ako nastupim do prace.niesom schopna nicoho mm uz ma ervy ze to mi tak nemoze byt ale ja fakt evladzem.som u nasich a staraju sa o mna nasi aby mm pomohli a aby pn mphol ist niekam s detmi.je tu niekto kto takto preziva tehotenstvo?dakujem.
No ja som od 7.-8.tyzdna tiez len zvracala-30krat denne a v noci asi 15krat..nic som nejedla a nepila..ked som aj nieco do seba dala slo to hned von...za 9dni som schudla 8kil a skoncila v nemocnici aby som neprisla o babo..doma som lezala v krcoch vycerpana a nic som nerobila...dvakrat som bola v nemcke na infuziach...trvalo to do 19tyzdna...teraz mi je zle raz za dva tyzdne...ale mam kamosku co je v 33tt a stale jej je takto...len vydrzat popripade chod aspon na den dva na infuzie...
Tak budes mat dievcatko....mne zacalo byt zle v 8tt a grcala som do 16tt....schudla som 6kg a len som lezala nic som nevladala ....v priemere tak 15az20x do dna no hroza a potom akoby utalo zo dna na den nic .....neboj prejde to.... 🙂
Baby m e tak bolo pri vsetlych tehotenstvach.ale je p tyz.musim do prace nema ma kto zastupit tak sa len modlim aby mi to preslo lebp fakt neviem co bude.
@deniska14 ja som na tom takisto a budem mat chlapca a kamoska tiez chlapca 🙂
@katkakon tak ja ked som v praciboznamila ze som tehu poslali ma na pn-robila som manualne a strasne tazka fyzicka praca cize ako tehu som tam bola zbytocna..potom prisli nevolnosti a nemocnica a ked to trochu preslo chcela som sa vratit do prace to mi vsak dr zatrhla ze urcite nie inak ma posle na rizikove..tak kysnem doma a uz mi kvalitne sibe...ale radsej doma ako riskovat ze o dieta pridem-je to nase vytuzene babo!
@katkakon oj chuda, pamatam si presne tento tyzden, kedy zacalo martyrium....to musi len odozniet. Nic ucinne asi na to nie je. Jedine pokus omyl co ti sadne. Skusala som aj kdejake tie lizatka z lekarne ale nic moc. Poskusaj zazvorove lizatka, susienky, dostat co to v lekarni a nieco v bio predajniach. Mozno tebe zaberu. Manzel nech ma pochopenie, darmo tomu neveri, raz by vyskusal a by videl co je to za "parada"! Tak drzim palce nech cosi zaberie....
Drž sa! Musíš to len vydržať, prípadne infúzie by ti pomohli. 😉
@katkakon ja som zvracala aj pri prvom synovi od 6tt do 40tt (aj 10x na deň). Pri druhom synovi som zvracala niekoľkokrát do dňa len od 7tt do 25tt,ale prvý trimeter bol tak šialený ako opisuješ (pri prvom mi nebolo až tak skapato....). Ja som sa nevládala ani z postele postaviť, len som ležala a hlavu mala strčenú v perinách. Napínalo ma zo svetla, z hlasného zvuku, z príliš čerstvého vzduchu, vadil mi pohyb... proste som prvý trimester doslova preležala, ináč by som umrela... Potom sa to začalo zlepšovať a v 25tt sa mi nevoľnosti úplne vytratili.... pri prvom synovi nebol 1. trimester taký extrémny, ale tam som si odgrcala 9 mesiacov.... neviem čo je lepšie....
ach jaj...veru aj ja som to tak mala.prazdniny,deti na krku a ja v kuse nad zachodovou misou.a varenie bol horor.nezila som,len prezivala.hlavne pij,tekutiny su zaklad.po troche a casto.a potom mozes vyskusat babske recepty.odvetranu cocacolu troska,studene mlieko,,slane tycinky,z lekarne nejake homeopatika,....mne nepomohlo nic,len vydrzat.u mna do piateho mesiaca.mysli len na tu bambulku co mas v brusku,urcite stoji za to to vydrzat.mne gyn povedal,ze ked mi je zle,je to znamenie,ze je babo ok.lebo to sposobuje nejaky tehotensky hormon tu nevolnost.tak som bola aspon kludna,ze babo je ok.a keby ti bolo veeelmi zle,aby si neuskodila babatku,tak ti aj gyn moze dat nejake cipky proti vracaniu.
l
@katkakon cim menej jes, tym viac ti bude zle......treba po kusickoch nieco zobat cely den.....najlepsie zacat hned rano - len nie v posteli 🙂 ako tu raz bola jedna tema, ze manzelovi vadi, ze ho kazde rano budim chrumanim keksov v posteli.... 🙂
mozno by ti prave pomohlo, neprezivat tie divne pocity az tak moc a zobrat sa - von, do prace, do mesta.....cim viac sa zapodievas, tym, ze ti je zle....tym horsie.....skus robit hocico aby si pozabudla na to, ako sa citis 🙂
mne bolo zleee...neskutocne zle, priserne, hrozne.....prve mesiace.....a potom aj tie posledne 🙂 prve mesiace som vzdy schudla.....dost vela.....pravidlom bolo okrem rannych, desiatovych, obednych,poobednych, vecernych a nocnych nevolnosti aj pocitiy na odpadnutie ked som co i len chvilku stala vo vydychanej miestnosti.....takze bolo skoro pravidlom si pred pokladnou v obchode sadnut na zem 🙂 .......nehladajte tu prosim za tym nikto ziadnu specialnu diagnozu - vsetko bolo zdravotne ok, bolo to len navalom hormonov 🙂
ale vzdy mi bolo najlepsie, ked som to neriesila a nepoddavala sa, nesedela doma, hybala som sa, normalne aktivne zila 🙂
🙂)) ale aj tak obcas nastala situacia, ked presla okolo pani so zlym parfumom....alebo som zacitila olivovy olej....alebo rybu...... a celodenne snazenie skoncilo polhodinkou na wc
Treba si kupiť lizatka v lekarni,priadne uzivat pyridoxin to je B6 vitamin-posobi na nevolnosti...elastiq q ma tento vyzivovy doplnok v tabletkach s kys.listovou.... alebo homeopatika cocculine cmulat na nevolnosti...drzim palce.
@katkakon ahoj u mňa to bolo cele tehotenstvo tak to len jeden den mi tak nebolo vden našej svadby s manzelom 😃 . Co sa mi stalo bola som v aute už 9 mesiac mi koncil som sa nahla do tasky a ogracala som auto mužovi a musela som ho umývať ale svokor mi pomohol 😃 skus menej jest ja co som mohla zjesť to bol kebab salat domáci a hamburger nemohla som zeleninu ani ovocie a manzelovi vonavku . Skus sa spýtať gyndosa ci ti niečo neda
Ja som pri oboch tehotenstvach vracala do 28 tyzdna. Dr mi predpisal torecanove cipky, ktore som si zo zaciatku davala 3x za den.
ja som tiez vracala niekolko-krat denne. moj mm mi to tiez neveril, ze to mi predsa tak zle nemoze byt. u mna to trvalo od 7tt do 15tt. vzdy som pila caj a potom mi sef hovori, ze by som nemala pit caj, prestala som a prestala som aj vracat. a navyse - ani zeleninova polievka to dakedy nezvladla, ale mcdonald s kolou hej a potom mi bolo fajne 😀
tak to ti nezávidím.....s tromi chlapcami a ten tretí je ešte dosť maličký......ja som toto prežívala pri druhom tehotenstve.....kto to neprežil,tak nepochopí 😒 .....24 hodín som sa cítila ako po opici......nič som nemohla jesť a piť som mohla len pepsi.....tá obsahuje pepsín,ktorý zmierňuje nevoľnosť.....bolo mi zle až do 18-20týžňa a potom akoby uťalo......robili mi odber plod.vody-po tom mi bolo týždeň neskutočne zle a potom zrazu dobre 🙂 ....držím palce,aby ťa to čím skôr prešlo a nech máte dievčatko 😉 😀
Ahoj, súcitím s Tebou. Ja som to zažila 2x, moja sestra tiež. Sme obe len ležali, bez pohybu, celý deń pocit na vracanie (ako keď je zle v aute tesne predtým ako už musíš vybehnúť von), keď som sa postavila hneď som letela objímať misu. Jedlo sme vyberali podľa toho čo sa dobre vracia. A dodnes mám jedlá čo nemôžem ani cítiť. A vône, doteraz sa ku mne nemôže muž priblížiť po osprchovaní 🤐 . Ja som mohla mať aspoň TV zapnutú, moja sestra nič, zo všetkého jej bolo ešte horšie, len hľadela do plafónu a chcela umrieť. Musela sa o nás starať rodina, neboli sme schopné absolútne nič, ani stáť na nohách. Aj v nemocnici na infúzky sme boli. Mne najhoršie obdobie pri prvom prešlo v 12-13.tt, pri druhom cca v 15-16.tt, potom som už bola schopná sa ako tak postarať o mňa aj syna, ale teda s pomocou manžela a len to najnutnejšie. Bolo to najhoršie obdobie v mojom živote, teraz keď si na to spomeniem, je mi zas nevoľno. My by sme chceli ešte jedno malé, ale už teraz ma chytá panika, neviem si predstaviť a ešte s dvoma maličkými deťmi 😖
Inak časom som prišla na to, že jediné čo mi pomáhalo bolo každú chvíľku niečo zjesť- pečivo- vianočku, chlieb s maslom, polievku, ovocie. Ak som zostala hladná už som bežala, nesmela som to prešvihnúť. Piť som tiež mala problém, napínalo ma zo všetkého, vždy pár dní som niečo ako tak po troške pila, kým sa mi to nezhnusilo- sirupovú vodu, mätový čaj, rooibos, slabý čierny čas s medom... Ale aj tak to bola bieda.
Inak aj mne radili múdri okolo že myslieť pozitívne, vstať, prejsť sa, premôcť sa. Kecy! To sa NEDÁ. Kto nezažil nepochopí, ak niekto tvrdí že zažil ale premohol sa, tak nezažil, nie toto.
Želám Ti veľa síl, musíš len vydržať a dúfať že to nebude až tak dlho trvať. Ak nebudeš mocť ísť do práce, zostaň na PN, nič s tým nenarobíš. Si pamätám ako som chodila do poradne, sáčok v ruke v aute, keď ma muž viezol, v čakárni som obžúvala banán, jablko, aj tak som skončila na WC. A v nemocnici primár, prednosta radili hneď ráno ešte v posteli piškótku... No rady ako naozaj. 😀
@maminecka2 no veru...ja si spomínam,že som nemohla byť vôbec pri počítači......aj muž sa čudoval,že ja taká internetová maniačka nemám zapnutý počítač,a ja -kávičkárka ,som kávu nemohla ani cítiť....jedla som hlavne chlieb s maslom a slané tyčinky.....to sa ešte dalo nevyzvracať 😉 .....asi na každého platí niečo iné....mne robilo dobre,keď som šla von-malý sa hral na piesku a ja som len sedela na lavičke na čerstvom vzduchu.
@katkakon ahoj,chcem sa ta opytat,ze ci ti je uz lepsie resp.kedy sa ti stav zlepsil sk vobec?som na tom podobne😞 od zaciatku mi je zle ale 2 tyzdne nonstop mi je nevolno-vkuse na vracanie(rano,cez den,v noci),unava,palenie zahy a vela inych priznakov...dakujem za odpoved😉
@lilianna1988 ja som na tom bola rovnako.prezvracala som den a noc.musela sa o mna starat mama.ani som nevedela ci je den ci noc.nic som nevladala nevnimala.musela som ostat na pn.preslo to az prvymi pohybmi.cize trvalo to niekolko mesiacov.potom prislo strasne palenie zahy.neda sa s tym nic len vydrzat.drzim palce nech je co najskor lepsie.
@zoe_a diky😉 ja som vkuse hladna a ked zacitim hlad tak hned mibje zle tak rychlo sa musim najest,nechvilku lepsie potom zasa zle.dokonca som extra citliva cely zivot na vone a teraz to je este horsie😒pracujem s ludmi a ked maju tie smradlave parfemy tak ja umieram😭😣
Ahojte, tak ani nie mesiac po nojom prispevku som zostala opat tehotna a pekne som si to cele zazila znovu, len teda este intenzivnejsie a dlhsie, do 19-teho tt 😖 Za 10 dni som schudla 5 kg, hned som skoncila v nemocnici (inak zacalo mi to na dovolenke na Rodose, cesta spat v noci stala za to 😨 ). Teraz som v 29 tt a uz mi je celkom ako tak, aj ked este mi byva hockedy nevolno a napr. zuby si stale neviem umyt vecer, len rano nalacno a bez pasty.... Vsetkym co prezivate obdobne stavy zelam vela sily.
Ahojte baby viem že to tu nepatrí ale chcela by som sa spýtať som v 8 týždni tehotenstva a vôbec nejem veľa len pijem vodu .. nechutí my nič také a ani nič necítim . . Je to v poriadku že nejem veľa a nič necítim nejaké chute alebo nieco
Pri vsetkych detoch mi bolo neskutocne zle nezvracala som ale zaludok bolel neskutocne a nechutenstvo cokolvek zjest. Pri poslednej som sa uz naucila, ze nasilu nieco zjest a mne velmi pomahali tie gravipop lizatka to som mala aspon na 3hodiny pokoj kupovala som si v lekarni cele krabice 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@katkakon ahoj, mne tak bolo zle do 3,5 mesiaca, potom to samo prešlo...musíš len vydržať 🙂