Ahojte,som druhykrat tehu,ale tentokrat zrejme dvojcata,druhe je mensie a akcia srdca bola posledne nejasna, som 8tt a od vcera mi je extremne zle,dnes som zvracala po troche vajicok,neviem do seba nic dostat,,tri dni ma pobolieva hlava,,nespinim ani nekrvacam ale je mi fakt ze strasne.pri prvom tehu mi byvalo zle ale nikdy som nevracala ani ma hlava nebolela, nemam dobry pocit. Vydrzat ci co by som mala robit? Dakujem.
Na pohotovost ist mozes, ale to co popisujes som ja mala asi prve 4 mesiace. Ale aspon ta skontroluju.
j epracovný deň, preočo nezavoláš svojmu lekárovi a chceš ísť k niekomu cudziemu , pohotovosť je v urgentných sotuáciach.... zavolaj svojmu dr a uvidíš čo ti povie
Každé tehotenstvo je iné čo sa týka príznakov. A áno udáva sa že nevoľnosti sú väčšie pri viacplodovom tehotenstve. Myslim že ísť s nevoľnosťou na pohotovosť nie je na mieste. Skús si kúpiť v lekárni antimetil (to môžu aj tehotné), alebo aj coca cola po troške vie ukľudniť žalúdok.
Nešla by som na pohotovosť ale zavolala k lekárovi. Každé tehilu je iné à nevoľnosti k nemu patria.
Ak máš pocit, že niečo nie je v poriadku, choď na pohotovosť. Radšej by som išla päťkrát zbytočne, ako raz neskoro.
Moj gynekolog dnes nerobi...dost som schudla posledne dni,neviem ako mam fungovat bez jedla,,,aj vodu zvraciam
Pokiaľ budeš vracať veľa aj po tekutine vtedy v pohode choď. Ale treba počítať s tým, že ťa budú chcieť hospitalizovať. Viac krát som kvôli tehotenskej nevoľnosti skončila na pohotovosti. Nie je nevoľnosť ako nevoľnosť. Ale najprv si skús dať predpísať lieky od svojho gynekológa.
Tvoj gynekolog dnes neordinuje?
Na pohotovosť asi nie, pokiaľ to netrvá dlho, že nemôžeš do seba nič dostať a vraciaš zo všetkého. Tiež som to mala do 11tt. Treba prísť na to, čo nerobí až tak zle na žalúdok
Ja by som na pohotovost nesla...
Chápem ta, no na pohotovosť by som nešla. Ja som prezvracala prvých 5 mesiacov tehotenstva (bavíme sa o celodennom zvracaní), dovtedy som len chudla. Strašné obdobie, no žiaľ, aj také vie byť tehotenstvo. Také, čo na chvíľku vedelo pomôcť bolo popíjanie Fatry s červeným vrchnáčikom. Na obale je, že tehotné ju nesmú, no mne ju lekárka poradila, no len po malých dúškoch ako liek, nie na pitie. A inak len klasika - piškóty pri posteli, lyžička coly...
Extremne tehotenske nevolnosti su naozaj v niektorych pripadoch dovodom na hospitalizaciu a infuznu liecbu. Ak ti hrozi dehydratacia a odpadavas, tak urcite chod. Ale ak vies aspon vodu a dietne potraviny do seba dostat, snaz sa zostat doma. Doma ti bude lepsie. Vajcia by som nejedla, z toho by som sa zgrcala v prvom trimestri aj ja 😃
Choď normálne na gynekologicko-pôrodnicke oddelenie,musia tam mať aj ambulanciu,tam ťa vyšetria,isto ťa nepošlú preč.Možno ti dajú ambulantne infúziu,keďže zvraciaš aj vodu.
Ahoj. Ja som pri prvorodenom prevracala prve tri mesiace. Teraz som v 15tt a od 6tt do 14tt mi bolo presne ako pises. Smrdelo mi vsetko, otvorenie chladnicky bola najhorsia cinnost, nedokazala som varit a natahovalo ma z nicoho rano aj vecer. Nuz treba vydrzat. Kym sa hormony stabilizuju a bude dobre. Teraz sa uz napchavam vsetkym co mi chuti. Najviac mi v tazkych casoch pomohla Cola, harmancekovy caj, zeleny caj, jablka a citrusove ovocie. Drzim palce. 🍀🙏😊
Keď si si není istá mozez ísť.
Ale ja som pri prvom tebu toto malé celých 5 mesiacov. Otras utrpenie to bolo každý deň niekoľko krát zvracanie. Teraz som v druhom tehu 7tt je mi zle ale zatiaľ som iba 2 krát z vracala ale inak furt mi je tak naprd. Nemôžem cítiť aviváž, chladničku, nič mastné lebo hneď ma napína. A jem len suchý rohlík s plátkom šunky a toto si, idem už 2 týždne 🤣
Ak je to extrémne a si dehydrovana tak kľudne chod na pohotovosť. Pýtaj si lieky proti nevoľnosti, nenechaj sa odbiť. Sú aj také ktoré dieťatku neškodia.
Aza mna skusit papat suche. Rozok. Suchar. Cestovina. Ryza. A v malych mnozstvach kazde 2h. 🙂
1 den ti je zle a uz chces ist na pohotovost? Wow, a potom ze u nas tie urgenty nefunguju tak ako maju 😀
to že si to nemala pri prvom nič neznamená, počkaj a choď k svojmu Dr, ale ak nekrvácaš, nemáš bolesti a je ti "len" zle to je normálne v tehu, nie každá to prežíva v pohode, mne to prešlo asi v 20 týždni
Mne bolo veľmi zle pri oboch tehotenstvach. Ak však máš pocit,že si veľmi dehydrovana, chod sa dať skontrolovať.
To čo ty popisujes som mala obe tehotenstva. V prvom 4 mesiace a v druhom cca pol roka. Schudla som na začiatku vuse 15kg, nič som nemohla do seba dostať, všetko jedlo mi smrdelo, neustále som zvracala. Nemohla som ísť ani na nákup do obchodu, lebo jak som zacítila rôzne jedla, tak ma hneď napinalo.. stáva sa to v tehotenstve často. Ja som dokonca skončila pár krát v nemocnici na infuziach keď to bolo už také, že som v sebe ani vodu neudrzala
Dehydrovala som sa. Diagnóza hypermesis gravidium.. no a keď ti býva tak zle, môžeš byť rada. Mne dr povedala, že ide i dobre tehotenstvo, lebo sa zvyšujú tehotenske hormóny a z toho býva žene zle.. v nemocnici som mala jednu babu na izbe, ktorej v druhom mesiaci tehu práve zle prestavalo byt a po pár dňoch zistili, že babatku už nebije srdiečko.. bola aj po covide.. každopádne co som tým chcela povedať je, že zvracanie a nevoľnosti v tehu sú normálne a objavujú sa zväčša od 7. Týždňa tehu. Sú aj lieky, ktoré ti môže gynekológ predpísať na tie nevoľnosti, ale mne nepomohli vôbec...
možno by nebolo zle skočiť na pohotovosť... ak neješ, neprijímaš tekutiny - resp. málo - problém ja na svete...
inak mne sa stalo počas tehu že som odpadla - záchranka to riešila len injekciou na zvýšenie tlaku a prikázali doma vypiť liter vody... stalo sa mi to v meste a po ošetrení ma vypustili na námestí smer autobus...
@lenuska9999 maminka nestraš.... mne bývalo zle len pri prvom tehu... pri ďalších vôbec... všetky moje tehu dopadli OK t. j. pôrodom.
Prosím ťa nenechaj sa odradiť. Môžeš byť vážne dehydrovaná, kolíše ti možno tlak, nevieme cez MK to posúdiť. Ak máš pocit že to doma nezvládnete že sa nevieš hlavne napiť tak choď. Ale tak s tým že môžeš byť hospitalizovaná. Nepočúvaj reči že to nepatrí na urgent a neviem kam. Hlavne keď tehotné ženy chodia mimo - na gyndu nie na traumatológii či internú. Tam robia bordel a zdržujú hlavne tí čo potrebujú na soplik antibiotiká, alebo ožratý prípadne cezpolny čo to majú riešiť inde a nie tehotné ženy
Treba rozlíšiť, či ti je len zo všetkého zle, alebo neudržís v sebe kvapku vody. Ak to druhé, určite s tým choď. Ak si nebola dnes u svojho gyn, chid na pohotovosť... Môžeš byť dehydrovana a to škodí bábätkám... A podľa toho, co si pisala, mne sa skôr zdalo, ze máš obavy, ci to druhé menšie bábo ešte žije a ci nie sú tie nevoľnosti aj z toho... Lepšie je skontrolovať ako zanedbať...
@deti95060810 nemala som v úmysle nikoho strasit, len som chcela poukázať na to, že je to normálne a maminka sa nemusí báť. Véd koľko z nás objimalo pol tehotenstva záchodovú misu 😀
@lenuska9999 nemyslela som to v zlom... MIER.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pre istotu by som išla na pohotovosť. Tam ťa skontrolujú
a uvidíš čo ti povedia.