Som v 8. týždni a ešte nám nebije srdiečko

renesme234
8. nov 2024

Ahojte keď som bola prvý krát so špinenim na pohotovosťi mi potvrdili že som tehu
Potom keď som začala krvácať zase po nočnej mi povedali že vidno len vaječný žltok že to nevyzerá dobre ...som chodila na odber krvi ktorá stúpala ale len o polovicu akoby mala a už na ultrazvuku bolo väčšie no a dneska som bola na utrazvuku povedali že nebije srdiečko a my chcú vyčistiť podľa menzezu som v 8 týždňi tehotenstva ale plodik je ešte veľmi malé vo štvrtok sa mám vrátiť na čistenie ale mne to dajak neda mali ste dakedy taketo skúsenosti? Kontroly som mala každe 3 dni
Ďakujem

marhulka13
8. nov 2024

@renesme234 ano a tiež mi robili kyret

anna777115
8. nov 2024

Áno, bohužiaĺ sa jedná o zamĺknuty abort. Bábo sa prestane vyvyjať.

traktor
8. nov 2024

V 8 týždni ešte nemusí byť počuť srdiečko... Krvácaš ?

renesme234
autor
8. nov 2024

@traktor nie

snazilka_bio_mamka
8. nov 2024

ja som bola rovnako a tiez stupalo hcg a nekrvacala som, bohuzila to bolo MA vycistili ma az v 11 tyzdni

traktor
8. nov 2024

@renesme234 ja by som ešte počkala, stále je ešte čas, pripadne sa dala vyšetriť aj u iného lekára.. Ja som krvacala celé tehotenstvo a nakoniec porodila zdravé dievčatko.

ronie338
8. nov 2024

Bolo vidno plod? Ja som bola v 8+0 podľa veľkosti baba 7+3 a srdiečko bolo aj bolo vidno. Určite pred zákrokom spravia ešte sono ale nevyzerá to dobre. Keď som potratila v 6tt tiež bol len vak vidno, krvacala som, ale nebolo vidno ani plod. A na druhy deň som potratila.

renesme234
autor
8. nov 2024

Ale podla ma ani nie som v 8 tyždny mne to nesedalo od začiatku a na prvej návšteve na urgent dr. Povedal že je to male ale že všetko vyzara byť v pohode o 2 dni som zase špinila už povedali že sa to zle vyvíja že za tie dva dni sa to vôbec nezmenilo na to o 3 dni už bolo väčšie a dneska povedali že je to rovnake ako z pred 3 dnami a nieje tam žiadna akcia že to treba vybrať

renesme234
autor
8. nov 2024

@ronie338 ano bolo plod vidno len tam nieje žiadna akcia

lilli110
8. nov 2024

@renesme234 mala som velmi podobny priebeh ako popisujes, plodik prestal rast, hcg stupalo menej ako by malo, aj ked stupalo. Srdiecko nezacalo bit. Obcasne spinenie. Potom sa plodik dokonca zacal deformovat, zmensovat....potratila som v 12tt.

laskonka_lasky
8. nov 2024

Bohužial som mala veľmi podobný prípad. Srdiečko sa neukázalo,bol potrebný kyret..robili mi ho cca 10.týždeň

ivangeline
8. nov 2024

Ano a potratila som spontanne.

andrejkap123
8. nov 2024

Vo osmom tyzdni (7+xx) ak aj velkost zodpoveda tomu tyzdnu tak srdiecko musi byt vidno. Ak nie tak bohuzial…. 😢

cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cukroska
8. nov 2024

@renesme234 Keď srdiečko nebije dobré to nie je bohužiaľ 😪 Je mi to ľúto .Zažila som v 12tt zamĺnknutý potrat.

rivini
8. nov 2024

@traktor v 8. tyzdni, ak je znamy priblizny termin oplodnenia, uz musi byt vidiet akcia srdiecka. Ak HCG v krvi navyse nestupa ako ma, je to zial velmi presny ukazovatel toho, ze tehotenstvo neprosperuje. Samozrejme, ze je mozne pockat 2 tyzdne na samovolne spustenie potratu, no ak autorke odporucali kyretaz, velmi by som jej neradila cakat…totiz v 8. tyzdni staci odsatie, cim dlhsie bude cakat, tym vyssia vystelka maternice a narocnejsi zakrok. Autorka, je mi luto, co sa ti stalo a prajem vela sil!

butterflyeffect
10. nov 2024

Ak srdiecko nebije, plod nerastie a hcg stupa po 3 dnoch len o polovicu, tak bohuzial sa plod nevyvija ako ma- hcg ma stupat dvojnasobne za 2-3 dni. Ak nezacnes kevacat spontane, tak radsej ist na to cistenie, lebo ak plod neodide sam mozes dostat zapal…

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre