Som v 8. týždni a bolí ma zub

minie1604
4. mar 2021

Ahojte,

prosím o radu a skúsenosti. Som 7+4tt a dnes má začal bolieť zub, ktorý pravdepodobne bude musieť ísť von. Keďže nemám skúsenosti, poradila som sa s lekárom ktorý mi povedal že mám poprosit zubára aby mi to natiahol o 4 týždne a potom riešil trhanie a liečenie, že teraz by čokoľvek mohlo poškodiť plod. Zubár mi medzitým volal že má nezoberie lebo si to na zodpovedlnost nezoberie 🙈 zatiaľ sa tá bolesť da vydržať ale bojím sa čo v noci. Máte niektorá skúsenosť s ošetrením zuba (pripadne s injekciou) v prvom trimestri. S čím potlačiť bolesť alebo ako to riešiť? 🙏🏼

bona1393
4. mar 2021

ahoj, kúp si zatial Corsodyl ústnu vodu na zápal, ten môžu aj tehotné. Ja sa s tým trápim tiež. S tým rozdielom že by som potrebovala poriešiť odlomený zub a korenové kanáliky. K zubárovi idem až 19. marca a poprosím ho či by mi to mohol nechať na druhý trimester. Tá ústna voda potláča zápal a ukludňuje zub.

zuzana_ilkova
4. mar 2021

@minie1604 ja som bola vyber zub múdrosti, mala som zapal no proste katastrofa ale da sa to realizovať len v druhom trimestri... vtedy je to bezpecne pre plod a môžu ti nasadiť aj antibiotika, mna tiež nechcel klasicky zubár ošetriť musela som hľadať stomatochirurga.... od bolesti mozes zobral paralen ak to bude nutne

bona1393
4. mar 2021

Ale keby tá bolesť bola neznesitelná, tak určite treba riešiť, hneď, aj keď na pohotovosti.

kittykat22
4. mar 2021

@minie1604 preco by malo liecenie a trhanie poskodit plod? Ja som mala pocas tehotenstva opravovanych asi 7 kazov a vsetko bolo v poriadku. Lokalna anestezia ti nemoze ublizit.

aknamorka22
4. mar 2021

@minie1604 ahoj, ja som na začiatku tehotenstva v 7tt a chodím k zubarke normalne. V den ked som sa dozvedela, ze som tehotná mi trhali zub. Doktorka mi pichla nejakú riedenu anesteziu, ktorá nezabrala tak mi potom dopichla normálnu :D povedala, ze tehotenstvo to neovplyvní. Jedine co ti zubár nemá v tehu robiť je rengen. Ja som si akurát začala teraz dávať do kopy zuby, chodím tam už asi pol roka a nemienim prestať. Horšie by bolo ak by sa ti ten zub zapálil, dostala by si teplotu a musela by si brať ATB.

katpox
4. mar 2021

Ja som v 2 mes.bola.u zubarky a dala si vsetko spravit, ono je lepsie ist si dat zuby opravit, lebo zapal sa moze preniest aj do tela matky a ohrozit babatko.

majamat
4. mar 2021

trhali mi zub v 7tt uplne nornalne s inj a s odobrenim gynekologa, ten absolutne nevidel v tom problem.

andy1985
4. mar 2021

Mne trhali tiež zub v 7tt keby že to nedá von a je tam zápal to poškodí plod, ja som mala aj antibiotiká lebo to bolo hnisavé. Mne to odobrili 2 gynekologičky, a povedali že radšej riešiť zápal vtedy s antibiotikami aby sa to nerozšírilo. Ona ti dá len lokálnu anestezu to bábätku neublíži to mi povedala aj zubárka.

minie1604
autor
4. mar 2021

Ďakujem Vám baby veľmi pekne za odpovede a rady 🙏🏼 Budem hľadať iného zubára, ten môj má sklamal 😅 snáď to nejako vyriešim 🙏🏼🙈

janulla1
4. mar 2021

@minie1604 aj ja som celé tehotenstvo hneď od začiatku riešila zubné kanáliky a opravu kazov, aj injekciu slabšiu som dostala a nakoniec v poslednom trimestri som mala aj rtg a výplň kanálika robenu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre