Celé tehotenstvo som mala úplne bezproblémové, dnes mi z ničoho nič prišlo na odpadnutie, začalo ma napínať a na zvracanie. Nemohlo sa niečo stať dieťatku? Ako keby som prestavala dýchať :( strašne som sa zľakla
odmerať tlak... ak ti neprejde, alebo k lekárovi - ak zájdeš, alebo si zavolaj záchranku...
Pohyby cítim, mám ísť aj tak k lekárovi?
Ahoj, cítiš pohyby bábätka? Mne lekár povedal, že ak sa mi niečo nezdá, radšej prísť 5×zbytočne ako 1×neskoro. Skús sa upokojiť, napiť, najesť, ľahni si s nohami vyššie ako hlava, daj si magnézium a uvidíš. Minimálne za telefonát lekárovi by to stálo. Na druhej strane-ja som mala vždy 1.trimester o zvracani, chudnutí, raz som skončila na infúziach a dali ma v nemocnici dokopy. Nevoľnosti prešli cca v 20.tt. Pri poslednom tehotenstve sa mi vrátili po 36.tt! Nebolo mi stále zle,len som občas zvracala. Ale okrem toho som fungovala normálne a cítila som sa dobre. Držím ti palce, nech je všetko v poriadku 🙏🍀
@kikulienkadd áno, cítim
Nelezala si na chrbte? Babatko ti môže pritlačiť na nejakú tepnu a môže ti byt na odpadnutie
Ahoj ja som počas tehotenstva odpadla 3x ..mne sa náhle znížil tlak tak to bolo pre to. Neskúšala si si zmerať?
@jjanulienka nie, robila som si doma veci a naraz mi tak prišlo,
@romikk22 Nemám tlakomer 😡 idem si hneď kúpiť, som na ceste v lekárovi
Áno kúp si určite a budeš aspoň vedieť ci je to tým... ja som to mala bežné bud som teda naozaj odpadla na par sekúnd alebo mi bolo na odpadnutie . Ak ti príde zle hneď si cupni hlavne na zem aby si nespadla náhodou a vyčkať v takej polohe alebo sa doplazit pomaly na gauč alebo tak ..mne to pomáhalo. Ja som vtedy kúsok musela znížiť davku magnézia lebo ten tiež znižuje tlak tak sa skus poradiť s doktorom ;) držím palce
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Gynekolog/pohotovost!