Som v 7. týždni a plod sa nevyvíja

michaela_890
14. nov 2024

Ahojte ženy.. som v 6+4tt, pred týždňom ultrazvuk všetko bolo ok. Včera bola kontrola a tam už lekar povedal že od posledného vyšetrenia sa plod vôbec nevyvinul a akcia srdiečka je veľmi slabá. Dal mi teraz pár dni na to že asi sa mi spustí samovoľný potrat, v tom prípade mám hneď utekať do nemocnice. Šanca že by sa to ešte zmenilo je 1%. Máte niektorá skúsenosť že aj napriek tomu sa nakoniec plod vyvinul ? Pripadne ako dlho mám teraz čakať, mám čakať pokial srdiečko nedobije a potom sa to spustí samotné ? Je to moje prvé tehotenstvo a je to strašný pocit, na jednej strane som oficiálne stále tehotná ale na strane druhej sa mi kedykoľvek môže spustit potrat co je hrozná predstava, veľmi sa toho bojím a nechcem ísť ani z domu 😫

nika_val
14. nov 2024

@michaela_890 ja si myslím že ti dr mal dat nejaké lieky na udržanie plodu
Asi by som si skúsila zavolať iným lekárom možno ti poradia a pomôžu
Mam za sebou zamlčaný potrat takže viem čím si asi prechádzaš

michaela_890
autor
14. nov 2024

@nika_val ja beriem utrogestan, to mi dal už minuly týždeň nakoľko som spinila ale podľa ultrazvuku tam bolo ešte všetko v poriadku. Povedal že to mám zatiaľ stále brat ale akonáhle začnem krvácať tak vysadiť..

mirola
14. nov 2024

no vies, treba to brat tak, ze zvacsa priroda vie co robi, pokial teda neprislo k nejakemu urazu alebo tak. Jednoducho možno by dietatko nebolo zdrave a preto sa plod vyvijat prestal. Treba na to hladiet radsej z tejto strany, i ked viem, ze je to tazke.

mirkakonik5
15. nov 2024

U mňa bolo zistené v 9tt že srdiečko nebije, dohodli sme sa že počkáme a dobre som urobila, potrat sa spustil samovoľne asi o týždeň, začalo to ako keby kontrakciami a krvácaním, všetko som zvládla doma a potom som bola na kontrole u Dr. Prajem veľa sily , je to ťažké a boli to. Už máme zdravé dievčatko 3 mesačne, brala som v tomto tehotenstve od pozitívneho testu do 14tt preventívne progesterón.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre