Ahojte ženy.. som v 6+4tt, pred týždňom ultrazvuk všetko bolo ok. Včera bola kontrola a tam už lekar povedal že od posledného vyšetrenia sa plod vôbec nevyvinul a akcia srdiečka je veľmi slabá. Dal mi teraz pár dni na to že asi sa mi spustí samovoľný potrat, v tom prípade mám hneď utekať do nemocnice. Šanca že by sa to ešte zmenilo je 1%. Máte niektorá skúsenosť že aj napriek tomu sa nakoniec plod vyvinul ? Pripadne ako dlho mám teraz čakať, mám čakať pokial srdiečko nedobije a potom sa to spustí samotné ? Je to moje prvé tehotenstvo a je to strašný pocit, na jednej strane som oficiálne stále tehotná ale na strane druhej sa mi kedykoľvek môže spustit potrat co je hrozná predstava, veľmi sa toho bojím a nechcem ísť ani z domu 😫
@nika_val ja beriem utrogestan, to mi dal už minuly týždeň nakoľko som spinila ale podľa ultrazvuku tam bolo ešte všetko v poriadku. Povedal že to mám zatiaľ stále brat ale akonáhle začnem krvácať tak vysadiť..
no vies, treba to brat tak, ze zvacsa priroda vie co robi, pokial teda neprislo k nejakemu urazu alebo tak. Jednoducho možno by dietatko nebolo zdrave a preto sa plod vyvijat prestal. Treba na to hladiet radsej z tejto strany, i ked viem, ze je to tazke.
U mňa bolo zistené v 9tt že srdiečko nebije, dohodli sme sa že počkáme a dobre som urobila, potrat sa spustil samovoľne asi o týždeň, začalo to ako keby kontrakciami a krvácaním, všetko som zvládla doma a potom som bola na kontrole u Dr. Prajem veľa sily , je to ťažké a boli to. Už máme zdravé dievčatko 3 mesačne, brala som v tomto tehotenstve od pozitívneho testu do 14tt preventívne progesterón.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@michaela_890 ja si myslím že ti dr mal dat nejaké lieky na udržanie plodu
Asi by som si skúsila zavolať iným lekárom možno ti poradia a pomôžu
Mam za sebou zamlčaný potrat takže viem čím si asi prechádzaš