Som v 7. týždni a mám špinenie bez bolesti

9. nov 2022

Ahojte žienky, som v 7tt a už tretí deň špiním. Niekedy je to ružové, niekedy tmavohnedé, nikdy čistá krv. Vždy len vo výtoku a po utretí na WC.
Bola som u gyn. Videl srdiečko, skonštatoval, že drobček rastie od poslednej návštevy minulý týždeň a pozrel aj na krčok. Vraj by to nemalo ísť z krčka, aj keď našiel stopy špinenia. Prepísal mi Progestanelle ráno aj večer. Beriem ho už tretí deň ale špinenie neprestáva. Nemám žiadne bolesti, len klasika trošku nevoľnosti. Inak vôbec nič.
Ešte napíšem, že pri cykle, v ktorom som otehotnela, som mala špinenie od konca MS až do ovulácie stále, takže to môže súvisieť, ale neviem príčinu.
Prosím máte skúsenosti, kedy takéto špinenie prejde a mali str niektorá podobné? Je to moje 3 tehu ale toto je prvýkrát.

Ďakujem pekne za skúsenosti

dixitka
9. nov 2022

Ja som mala také hnedé špinenie v 1. trimestri 2x - prvý raz to začalo okolo 7tt+3, a druhýkrát asi o 3 týždne neskôr. Tiež len po utretí, alebo malý fliačik na intímke. V oboch prípadoch to trvalo týždeň, lekárka na kontrole obidva razy povedala, že všetko vyzerá ok, nebolo vidno žiaden hematóm ani nič podobné. Takže mi na to ani nič nepredpísala, len som si pre istotu mala dať pauzu od cvičenia (v oboch prípadoch mi to začalo krátko po cvičení). A ešte hovorila, že je to v 1. trimestri veľmi bežné a nemám sa znepokojovať, kým je to hnedej farby a malé množstvo. Len keby sa ukázala červená krv, to treba hneď riešiť.

autor
9. nov 2022

@dixitka ďakujem Ti.

petronellla87
9. nov 2022

Tiez som to mala v takomto nejakom tt... Iba rano po utreti a nie cerstva krv. Trvalo to asi pat dni potom to preslo same🤷‍♀️

abcd3123
25. okt 2024

Ja som 7t + 2 dní a dnes ráno tiež spinenie vo výroku a slabo ružové po utreti. Kontrolu mám o 2 týždne. Najprv som sa zľakla ale vraj je to v pohode.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre