Ahojte zienky, som cela nešťastná… v pondelok večer mi začali teploty najskôr 37.8 a zrazu sa vyšplhala na 38.8, celu noc som zrazala ale ledva niečo išlo dolu. Ráno som utekala k gyn ktorý mi povedal že mám prísť budúci utorok, že pozrieme či srdiečko bude bit… išla som k obvodnej, tá mi potvrdila virózu a dala mi aj antibiotiká Sumamed, pričom užívam stále niekoľko krát denne paralen kvôli horúčkam. Keď som prišla domov mala som už vyse 39 a cez deň mi išla hore až na 39.5. Opätovne cely čas zrazanie sprchou, obkladmi a paralenom. Tuto noc som mala najviac 39.1 ale nedarí sa mi ísť pod 38.4…
Prosím vás, mám hrozný strach, som v 6tt a je to moje prvé tehotenstvo. Má niekto podobnú skúsenost, ako bolo na tom bábätko? Ďakujem…
@8sara8 u každého je to individuálne, nikto ti nič zaručiť nemôže, ale ak by ťa to upokojilo, ja som na tom bola rovnako tuším v 7tt. Ešte ani keď som covid mala (a to som mala najhorší z rodiny) mi nebolo tak zle ako vtedy, veľmi som sa bála o malé.
Ale dali sme to,. prešlo to asi po týždni a pol... A tento týždeň (snáď) idem rodiť, všetko bolo/je v poriadku.
Veľa veľa zdravia a sily, držím palce 😊
Mne každé tehotenstvo začalo chorobou. Nestresuj sa zbytočne.
@zuzkaa1991 robila som si test, negativny
ja som mala v poslednom mesiaci tehotenstva horúčky, ktoré sa nedali zraziť liekmi ani obkladmi a zistilo sa, že som mala zápal obličiek
@salamistka môžem sa opýtať či bábätko bolo v poriadku? Najviac sa toho bojím, či to zanechá nejaké deformity
@8sara8 áno, všetko bolo v poriadku, ale rozhodli sa pre cisársky o 2 týždne skôr pre podozrenie z preeklampsye, keďže som mala bielkoviny v moči, zlé pečeňové testy, krvný tlak nebol vysoký
@8sara8 tak moze byt aj chripka, je teraz rozsirena velmi. Ale Summamed mi nepride ako ATB volby v tehotenstve ☹.
Vsetky moje 4 tehotenstva zacali chorobou, brala som aj antibiotika, ale penicilinove, v poslednom aj dalsie lieky, co sa nesmu v tehotenstve vobec, par dni, kym som prisla na to, ze som tehotna. Aj Stoptussin a do nosa vselico. Deti su zdrave, dufame, ze aj toto stvrte, este je v brusku.
No vysoke teploty ako Ty som nemala. Paralen mozes, ten by som si davala. Sestra mala nejaku virozu, mala najviac 38,5, a potratila v 14tt., lenze nevie, ci z toho, lebo ona mala aj ine problemy. Teraz tiez caka babatko a tiez bola chora a mala je v poriadku. Toto je velmi individualne. Treba mysliet pozitivne, v tychto zaciatkoch je to vzdy bud-alebo...🙏❤
@lenkadenisa môžem sa opýtať mala si skúsenosti pri chorobách aj s vysokými teplotami? Tie má najviac strašia či neublížia, ďakujem
@nevenka sumamed mi predpísala obvodná potom som aj pozerala rady a sumamed je údajne v poriadku nakolko je to azytromicin a že ten sa môže. Tak snáď to tak aj bude. U mna už atb boli nutne. Práve tých vysokých horúčok sa veľmi obávam. To je môj strašiak najviac či to bábätko neovplyvní 😭 držím vám so sestrou palce nech ste s detičkami zdravé a všetko dobre dopadne
@8sara8 aj teploty, aj korona, decká sú zdravé. aj teraz som chorá, končím 37tt,mala som antibiotiká na týždeň, aj v októbri
@lenkadenisa skóre uzdravenie nech všetko dopadne dobre
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@8sara8 covid náhodou??
Len zrazat ako robite plus vitamíny c d zinok atd....bude dobre