Ahojte , dnes som bola prvý krát u lekárky natešena že sa podarilo splodiť babo . Pred 3t mi vyšli pozit testy, ako samoplatca som si dala odobrať hcg (hodnota bola 1368)
Dnes som bola objednaná , podľa usg som v 6tt no lekárka mi povedala že plod je maly a nepočuje akciu srdca , udáva že môže ísť o neúspešnú graviditu. Odobrala mi hcg a o týždeň mám kontrolu. Čo sa týka mna nekrvacam, nemám bolesti jedine čo mám si ranné nevoľnosti a stále by som oba spala
Čo si myslite ? Je tu taká ktorá mala nádej a ma zdravý poklad ? Ďakujem za vaše príspevky
U nás bolo srdiečko v 8 ci 9 tt
Ja som bola tiez prvykrat v 6tt a nic nebolo pocut,moj dr vobec nestresoval,dokonca mi rovno aj dal tehotensku knizku. Tiez som ale bola v strese,tak som sla o dva tyzdne a uz bola akcia. Mysli pozitivne,drzim palce ❤
Este skoro, to o dva tyzdne tak budes vediet, ze co z toho bude
U mna ani v 7tt nebolo. Az po 2 tyzdnoch
@esterka13 ahoj, len tolko ti poviem, jednak je to skoro a druha vec, ja som tiez takto bola na kobtrole asi v 6.tyzdni, tiez videl gestacny vak, este bez akcie, este v ten den som krvacala (hematom), alebo to bolo na druhy, to si uz nepamatam a na pohotovosti uz bolo vidno akciu.
takze vyloz nohy a trpezlivo cakaj.
Tiež 6tt este nic len gestacny vak a teraz mam polrocnu slecnu 🙂 dolezite je ze ty sa citis fajn (nevolnosti a spavost su normalka) nalad sa pozitivne a uvidis bude to fajn. Drzim palce
6+4 som bola a plod bol ale tiež srdiečko nebolo ešte tak o týždeň znova a bolo ok ale vrátim sa 2 tehu dozadu . Samozrejme plánované na prvý X ,natešena ,ešte pred otestovanim som mala tušaka že sa to podarilo mala som ine také jemné chute alebo skôr zmeny .test ukázal čo mal počkala som na 6+5 podľa ms . Šla som k dr potom som mala ultrazvuk bolo 6+1 akcia nebola o týždeň som mala prísť a ultrazvuk ukázal po týždni mala som byť 7+1 a bola som podľa plodu 6+5 akcia už bola, niekde v kútiku mi šla myšlienka prečo taký tt keď mala som byť viac že od ms bolo tiež veľký rozdiel .knižku som nedostala nakoľko u tej dr čo som bola to dávajú v 7 tt .boli Vianoce a v novom roku v polovičke januára som mala ísť už povedané v 12tt a 11+4 som začala špiniť nakoľko dr čo robí na pohotovosti usb bol pri pôrode tak ma len vyšetrila ošetrujúca dr a že špinim že možno len potrebujem kľud všetko sedelo zo spodu na tie tt aj bruško už vykúkalo .ešte som odbehla domov po veci že si ma tam nechajú ležať poriešila deti kvôli škôlke a škole a šla nazad . Šlo sa na usg a bolo to jasné 😔.ešte teraz po 3 a pol roku si spomeniem ako som začala plakať a čakal má kyretaž . Ja ti držím palce aby bábo bolo ok aby sa len neskôr uhniezdilo a dôjdeš do úspešného konca no ak by malo prísť k niečomu ako že prídeš o bábo ver že radšej takto skoro potrat a netrápiť sa ak by bolo choré . Primár mi povedal jedno niekedy keď je plod choré telo ho neprijme a vylúči ho von . Dala som svoju skúsenosť kvôli tomu keď sa dr zdá malý buď sa pripraviť že môže prísť aj táto časť alebo bolo neskôr uhniezdenie a potom budeš držať malé klbko šťastia ❤️
@mariska1989 je mi luto cim si si musela prejst,ale to naco je dobre sem davat takyto pribeh akurat na zbytocne vystresovanie tehulky v ranom stadiu tehotenstva? Uplne od veci
@esterka13 blahozelam,uzivaj si to 😁
@lienkazuzu niekedy je dobré rátať aj s týmto . Pri druhom tehu som s tým trochu ratala 6+3 som potratila druhý x a preniesla som sa cez to lepšie ako prvý X kedy to bolo nečakane . Preto som písala moju skúsenosť .určite s tým nechcem zbytočne vystresovať .treba len veriť že bude dobre a že je za tým napr posunuté uhniezdenie
@mariska1989 je mi luto čo sa ti stalo ale ja konkrétne som mala posunutú ovulácii , moja ms bola nepravidelná a tak lekarka určila tehotenstvo o týždeň viac preto sa jej zdal menší plod , nakoniec cele nedorozumenie sa vysvetlilo a ja verím že bude všetko v poriadku a čo februári budem mat maličké v náruči …
@lienkazuzu ďakujem krásne , príspevok ma nerozhodol čakala som že budú aj take
Dala som sa na pn a šetrím sa , užívam si to a verím že bude všetko v poriadku 🙂
@esterka13 tak to je úplne normálne proste je menšie kvôli neskoršiemu uhniezdenie a posunutej ovu. Tiež posledné tehu úspešne som mala ovu až 21 deň takže ešte kým sa uhniezdi a urobilo to svoj tt. . Tak život prináša aj tieto životné udalosti no radšej takto ako porodiť mŕtve alebo choré dieťa
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
6tt je ešte dosť skoro. Ja som bola v 8tt na kontrole, aj to mi povedala, že ak bola ovulácia posunutá, tak ešte srdiečko neuvidíme. Takže by som sa nezneppkojovala. Dôležité je, že nekrvacas ani nespinis. Držím palce ❤️🤞🤞🤞