Som v 6 týždni a mám toxoplazmu

happyday1
18. apr 2012

Som prvorodička. Pri prvm vyšetrení ked som zistila ze som tehotná ma doktorka vyšetrila. spravila my steri. Potom ze mam ist za sestričkou dohodnut sa na odbete krvy. ta tam nieco počítala a povedala ze o tyžden to bude aku rat. tak som sla. zistili my toxoplazmu. na druhy den som hned utekala na infekcne tam my zobrali krv. volala som o výsledky a sestricka povedala ze je to dobre ze mam prist na krv o 3 mesiace. u gyn. my chybali dva teste ze to neposielaju spolu. tak co viem ze mam IgM výsledok bol 0,19 a ze negatívne a IgG 168.5 pozitívne. Druhe vysledky neviem. tak neviem ci som to prekonala a doktory si velko lavu nerobia.
Nie je IgG velka hodnota. momentalne som v 12tt aj 1den. mam strach ze vraj je to v 1. trimestri velmi nebezpečné. tak mam strach ci sa nieco s bábätkom neudialo.

lucysha
18. apr 2012

Ahoj, ja som mala zistene protilatky na toxo, lekar mi to vtedy povedal hned, ze prekonala som toxo, ale pred tehotenstvom a cervenym mi to zapisal do tehu knizky a do karty. Ale povedal mi to hned pri vysledkoch testu, na tvojom mieste by som sa ho hned spytala, na com si. Ja som sa vtedy strasne zlakla. Maly sa narodil v poriadku. Vela stastia prajem.

zuzulienka1973
18. apr 2012

Ahoj.Bola som na tom podobne a mala sa narodila zdrava.Nestresuj sa

happyday1
autor
19. apr 2012

ahoj baby ja som stresovala strasne este som to ani nepocula. sestricka povedala ze to ma vela zien. a ze to IgG su pritilatky v tele. ja viem ze sa toxo. nijak nepejavuje ale som bola chora pred otehotnenim asi 2 mesiace. ale to bola taka choroba ze ziadne hrdlo ma nebolelo horucku som nemala ani sople. ktovie ci to nebolo to.

adahogh
19. apr 2012

Ahoj, ja som mala tento problém pri druhom dieťatku a tiež som bola poriadne vystrašená. Ale nemusíš sa báť, je to výsledok po prekonaní Toxoplazmózy, už máš v tele protilátky. Problém by bol, keď by si mala akútnu toxoplazmózu v tehotenstve. Doktor mi vysvetlil, že je to bežne prekonané ochorenie u 70% žien, najčastejšie sa nakazíme pri spracovaní surového mäsa pri varení ...Ak to raz prekonáš, už sa toho báť nemusíš. Ja som mala tiež asi 3 mesiace sa vracajúcu čudnú angínu, nič nezaberalo, tak mi povedali potom, že to bola pravdepodobne tá akútna fáza toxoplazmózy. Inak okrem imunity to silno postihuje aj pamäť, čo u mňa teda platí ! Náš synček sa narodil úplne zdravý. Držím palce, aby to bolo aj u teba tak.

lucia.kl
19. apr 2012

toxo si mohla dostať ešte ako dieťa a nikdy ti na to neprišli - najčastejšie sa dostáva v pieskovisku od mačiek... mne na to prišli keď som mala 5 rokov a keď mi na gyn vyšli zlé výsledky, tak dr. začal stresovať ale ja som vedela, že to je len protilátkami, lebo som ju už prekonala - tak mi to len zapísali do knižky a už sa to neriešilo... možno je to aj tvoj prípad, takže nestresovať.... musela by si mať aktuálne toxo aby to bolo nebezpečné pre bábo...

drnduliak
19. apr 2012

@happyday1 nestresuj, urcite si to uz prekonala a teraz mas protilatky...a neobvinujte chudiatka macicky, s najvacsou pravdepodobnostou to mate so zle tepelne spracovaneho masa 😉

lienockaa
19. apr 2012

pozitivne IgG a negativne IgM znamena prekonanu chorobu, nemas ju teraz aktualne, mozes byt kludna..ja som tiez jedna z tych, ktore maju prekonanu..zistili mi to az pri prvom tehotenstve a nikto z toho ziadnu vedu nerobil, ani ja..nebola som ani na ziadnom infekcnom..potom som si spomenula, ze raz som mala v detstve zvacsene uzliny za usami a na krku a ze mi jedna mala uzlinka tam ostala..taky cudny infekt..to bolo zrejme ono..
pamat mam ju vynikajucu a ani neviem o tom, ze by to postihovalo pamat.. 🙂

barmankaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre