Som v 6. týždni a mala som špinenie

alica42
6. máj 2022

Ahojte momentalne som 6 tyzden tehotenstva, na poslednej kontrole bolo vidiet gestacny vak a zltkovy.zo 2 dni som mala hnede spinenie, naco mi doktor nasadil progestanelle. Syn doniesol zo skolky crevnu virozu, som vracala, prehanalo ma strasne slaba som bola. Co mi strasne pomohlo ze som vypila polku flasky coca coly. Dnes zrazu uz nemam ziadne spinenie, moze byt ze som potratila? Strasne sa bojim 😢

nika_val
6. máj 2022

Nestresuj sa, keby si potratila tak krvácaš alebo máš bolesti..
Kedy máš isť najbližšie k dr? Ak si chceš byť istá či je všetko okej, utekaj do nemocnice na gyn pohotovost tam ti spravia sono a povedia všetko

lucia7933
6. máj 2022

@nika_val ja som potratila a ani som o tom nevedela...:( nic mi nebolo

xena0
6. máj 2022

Nestresuj sa dopredu... Ver že je všetko v poriadku s uvidíš pri najbližšej kontrole 🙂 držím palce

alica42
autor
6. máj 2022

@nika_val v pondelok mam ist na kontrolu, no asi zosaliem cez vikend. Myslis ze by som mohla potratit ked som vypila polku flasky coca coly?
@nika_val

alica42
autor
6. máj 2022

@xena0 stresujem lebo spinenie zrazu ustalo, neviem ci je to tabletkami alebo tou crevnou virozou a vypitim coly

xena0
6. máj 2022

@alica42 tak ak sa máš stresovať celý víkend tak to radšej choď k lekárovi ešte dnes či je všetko ok

xena0
6. máj 2022

@alica42 a to že si vypila pol fľaše coca-coly vplyv nema na to či potratiš alebo nie....

alureb
6. máj 2022

@alica42 fľaška coca-coli určite nič nespôsobila

alica42
autor
6. máj 2022

@xena0 skor ta crevna viroza myslis?

alica42
autor
6. máj 2022

@alureb a crevna viroza? To spinenie ze zmizlo mi je velmi podozrive kedze este vcera bolo

xena0
6. máj 2022

@alica42 neviem či to bude aj tou črevnou virózou... Ale pre svoj vlastný pokoj zavolaj lekárke a keď máš možnosť choď tam ešte dnes aby si nestresovala celý víkend

zuzka1117
6. máj 2022

zbytocne sa nestresuj, ja som napriklad aj krvacala uplne cerstvu krv a babatko bolo v poriadku. stresom si len ublizis. mysli pozitivne, co sa ma stat sa aj tak stane, dopraj si klud a uvidis v pondelok.

alica42
autor
6. máj 2022

@xena0 robi len do 12.30 uzasne to vyslo ze akurat vikend

andrea_82
6. máj 2022

kľud, nádych-výdych. Uvedomuješ si, ako to znie, že sa stresuješ preto, lebo si prestala špiniť? Veď to je práve dobre, že už nešpiníš, nie? Práveže to asi znamená, že je všetko OK. Ak by si potratila, špinenie by sa skôr zhoršilo, bolo by intenzívnejšie.
Cola ti isto neublížila, ja keď som bola v nemocnici, tak práve colu kázali doniesť tým pacientkám, ktoré tam boli kvôli nevoľnostiam.

nika_val
6. máj 2022

@lucia7933 bohužial aj ja som mala zmlčany potrat.. po par dnoch sa spustil spontanny a vtedy som mala bolesti až a krvacanie..

nika_val
6. máj 2022

@alica42 z coca coly nič nebude, skôr to že si bola slabá a mala si malo vitaminov atd atd
Ked tvoja dr už dnes nerobi, chod normalne do nemocnice že sa bojiš a chceš aby ta dr pozreli..aj gynekologia ma svoju pohotovosť takže by ta mali vyšetriť a budeš mat istotu..

alureb
6. máj 2022

Ktovie, ja viem, ľahko je povedať nestresuj sa, verím ti,ze sa bojíš, ale proste to treba prijať tak či tak aby si si zbytočne stresom neublížila a nakoniec aj malemu. Vždy je nádej,že babo je úplne v poriadku.

zuzka565
6. máj 2022

Hlavne kľud. Ja som spinila do 12tt. Raz som mala krv. Mne dr povedal že spinenie na začiatku tehu normálne. Ja som tiež stresovala lebo v prvom tehu som nespinila ani raz.

alica42
autor
6. máj 2022

@andrea_82 len tie tabletky som.uzivala dokopy 2 dni na udrzanie, a vcera co som si vecer dala neviem ci som ju i nevyvratila kesze mi bolo strasne zle. Neviem ako rychlo sa to vstrebava, po nejakej hodine od podania som vracala, zato mi je take podozrive zs zrazu zmizlo spinenie

alica42
autor
6. máj 2022

@zuzka565 ved ano ale sponila si stale no ja som zacala a zrazu prestala,bpritom v kazdom tehotenstve som mala problem so spinenim a trvalo to dlhse vtedy som uzivala duphaston. Teraz mi dal profestenalle.

xena0
6. máj 2022

@alica42 tak neostáva iné len sa upokojiť s vydržať do pondelka.. myslí pozitívne, viac spraviť nemôžeš... Hlavné pokoj, stres nepomáha

nika_val
6. máj 2022

@alica42 ako nerozumiem toho prečo keď takto stresuješ extremne si už dávno neni v čakarni na pohotovosti.. za pár minut by si mala po strese a presne vedela na čom si buď je všetko okej alebo ti povedia že si potratila.. ine ti povedať nemôžu
Každe tehotestvo je iné a je uplne jedno čo si mala v predchadzajúcich tehotenstvách..
Keď ti je čokolvek podozrivé smer lekár a je jedno aký či tvoj alebo v nemocnici alebo akykolvek gynekolog..
Ten stres čo teraz máš a len si ho sama tým čakanim podporuješ ti môže koniec koncov ublížiť najviac..

lucia7933
6. máj 2022

mne keby sa stane nieco podobne uz letim na pohotovost, a navyse ja po MA uz si budem davat asi na vsetko pozor 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre