Dobrý deň, prišla som si k vám po radu.
4.12 som bola na prvom Sono vyšetrení na potvrdenie tehotenstva to som bola v 5t+6. Pani doktorka má vystrašila pretože nebolo vidieť srdiečko. Povedala že mám prísť o týždeň teda v (6t+6) a ak by nebola akcia aby sa to mohlo riešiť ? Aký máte na to názor ? Plod vraj vyzera fajn, má aj dobre miery avšak tá akcia srdca nie je. Mám starach máte nejaké skúsenosti ?
Ano je skoro, ano, bezne este vtedy nevidiet akciu srdca.
Preto sa odporuca chodit az okolo 7/8tt najskor. Nestresuj. Vela stastia.
@barka1 ak by bolo na mne verte že by som šla oveľa neskôr, avšak môj cyklus je extrémne nepravidelný a gynekologička si nedala vysvetliť že cyklus som si sledovala ovulačnymi testami teda cca viem kedy prišlo k oplodneniu. Myslela si že v čase keď som jej volala som bola v 10 týždni tehotenstva, čo som vedela že nie som. Nedala si to vysvetlit.
@ella1234 som veľmi nervózna babo je vytúžené a som presvedčená že ak by akcia nebola ani o týždeň, ešte počkám a určite mám v pláne zmeniť gynekologičku. Lebo tie slova mi zostanú v pamäti asi na vždy ,, počkáme týždne a keď nie tak na kyret aby ste si nepokazili Vianoce ‘’
@monainan no takato reakcia zamrzi to ta chapem, niektorym lekarom chyba aj taka ta ludskost a empatia. Ale aj keby nebola akcia za tyzden tak sa nenechaj odbit a urcite pockaj.
Ja mam teraz osobnu skusenost ze babo nebolo ani vidiet na sone na konci 6 tyzdna nie este nejaka akcia srdiecka a to som vedela presne aj den oplodnenia, doktorka prepocitavala ako mohla proste nechapali sme a teraz som v 7 mesiaci.
To su tie skore sona, za mna zbytocne ak netreba nasadit lieky. Lebo tam bud nic nevidis, alebo nevidis srdiecko. Od 8tt to ma nejaky zmysel
Za mna kontrola v takom 9+ 3 a mas uplne jasne, ze co sa deje. Tam uz musis mat srdiecko aktivne. Ja som teraz isla naschval o vyse tyzden neskor a super. Lebo neboli tieto stresy.
Ale veď to je ešte zavčasu na akciu srdiečka ... zvláštny prístup Dr.
@monainan ja som bola v 6 tt, plod videl,ale srdiečko nie. O dva týždne uz bilo ako zvon. A ešte keď máš nepravidelnú ms, aj tam to môže byť posunuté. Nič sa neboj, bola si skoro, dr overila, že nejde napr o mimomaternicové, že babo je, kde má byť. Inak ďalšia reakcia lekarky, radšej nekomuntujem. Nestresuj, daj sa do pohody a trpezlivo čakaj. Lebo verím, že máš pred sebou teraz niekoľko mesiacov čakania. Držím palce ♥️
5+6 je ešte hranične skoro aj keby nebola posunutá ovulácia. To, či bola posunutá, vidno aj z veľkosti. A to asi spomínala, čo jej vychádza veľkostne. O týždeň okrem akcie strdca bude vidno aj či správne narástlo. Ak by nie, tak stále to môže byť jej chyba merania. Proste zatiaľ je dostatočný priestor na optimizmus a o týždeň ak by nebolo dobre tak skúsila názor inej lekárky.
Úplne v pohode o týždeň keď pôjdeš už bude. Uvidíš prajem až ti to šikovno ubehne ❤️
Ja som bola 6+2 a doktor mi vravel do 4 dní bude byť srdiečko aj tak bolo, slq som až v 8tt a krásne bolo vidno
Co jej svitori? Akcia srdca byva viditelna najskor 7-8tt. Ja som v 5tt nemala ani plod.
U mna bola akcia prvykrat 7tt+4d
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@monainan ze este je fakt skoro takze sa nestresuj a mysli pozitivne, veeeelmi vela zien este v takomto termine nema zachytene na sone srdiecko a je to normalne a ani v tom dalsom tyzdni nemusi este byt. Drzim palce 🍀