Som v 6. týždni a bez akcie srdiečka

monainan
7. dec 2024

Dobrý deň, prišla som si k vám po radu.
4.12 som bola na prvom Sono vyšetrení na potvrdenie tehotenstva to som bola v 5t+6. Pani doktorka má vystrašila pretože nebolo vidieť srdiečko. Povedala že mám prísť o týždeň teda v (6t+6) a ak by nebola akcia aby sa to mohlo riešiť ? Aký máte na to názor ? Plod vraj vyzera fajn, má aj dobre miery avšak tá akcia srdca nie je. Mám starach máte nejaké skúsenosti ?

ella1234
7. dec 2024

@monainan ze este je fakt skoro takze sa nestresuj a mysli pozitivne, veeeelmi vela zien este v takomto termine nema zachytene na sone srdiecko a je to normalne a ani v tom dalsom tyzdni nemusi este byt. Drzim palce 🍀

colsami
7. dec 2024

Ano je skoro, ano, bezne este vtedy nevidiet akciu srdca.
Preto sa odporuca chodit az okolo 7/8tt najskor. Nestresuj. Vela stastia.

barka1
7. dec 2024

@monainan isla si tam velmi skoro, zbytocne. Je úplne bežné, ze srdce naskočí až v 7.-8.tt. Ja som s druhým tehotenstvom šla az v 9tt a to mi prve skončilo ako MA. Ale chcela som už mat "istotu", do tej doby som si tehotenstvo radsej nepripustala a "ignorovala" ho.

monainan
autor
7. dec 2024

@barka1 ak by bolo na mne verte že by som šla oveľa neskôr, avšak môj cyklus je extrémne nepravidelný a gynekologička si nedala vysvetliť že cyklus som si sledovala ovulačnymi testami teda cca viem kedy prišlo k oplodneniu. Myslela si že v čase keď som jej volala som bola v 10 týždni tehotenstva, čo som vedela že nie som. Nedala si to vysvetlit.

monainan
autor
7. dec 2024

@ella1234 som veľmi nervózna babo je vytúžené a som presvedčená že ak by akcia nebola ani o týždeň, ešte počkám a určite mám v pláne zmeniť gynekologičku. Lebo tie slova mi zostanú v pamäti asi na vždy ,, počkáme týždne a keď nie tak na kyret aby ste si nepokazili Vianoce ‘’

ella1234
7. dec 2024

@monainan no takato reakcia zamrzi to ta chapem, niektorym lekarom chyba aj taka ta ludskost a empatia. Ale aj keby nebola akcia za tyzden tak sa nenechaj odbit a urcite pockaj.
Ja mam teraz osobnu skusenost ze babo nebolo ani vidiet na sone na konci 6 tyzdna nie este nejaka akcia srdiecka a to som vedela presne aj den oplodnenia, doktorka prepocitavala ako mohla proste nechapali sme a teraz som v 7 mesiaci.

kitycat
7. dec 2024

@monainan ani ten 6tt este nemusi byt vidiet... mne prve az v takmer 10 tt potvrdila. Teraz druhe tiez adi 8tt

kiki68
7. dec 2024

To su tie skore sona, za mna zbytocne ak netreba nasadit lieky. Lebo tam bud nic nevidis, alebo nevidis srdiecko. Od 8tt to ma nejaky zmysel

kiki68
7. dec 2024

Za mna kontrola v takom 9+ 3 a mas uplne jasne, ze co sa deje. Tam uz musis mat srdiecko aktivne. Ja som teraz isla naschval o vyse tyzden neskor a super. Lebo neboli tieto stresy.

dzulli1980
7. dec 2024

Ale veď to je ešte zavčasu na akciu srdiečka ... zvláštny prístup Dr.

ivana3111
7. dec 2024

@monainan urcite žiadny kyret, počkať až do 9t. Veľmi veľa žien aj tu ti potvrdí, že akciu mali až neskôr. Najneskôr ale do toho 10t ukončeného.

nika23t
7. dec 2024

@monainan ja som bola v 6 tt, plod videl,ale srdiečko nie. O dva týždne uz bilo ako zvon. A ešte keď máš nepravidelnú ms, aj tam to môže byť posunuté. Nič sa neboj, bola si skoro, dr overila, že nejde napr o mimomaternicové, že babo je, kde má byť. Inak ďalšia reakcia lekarky, radšej nekomuntujem. Nestresuj, daj sa do pohody a trpezlivo čakaj. Lebo verím, že máš pred sebou teraz niekoľko mesiacov čakania. Držím palce ♥️

k47
7. dec 2024

5+6 je ešte hranične skoro aj keby nebola posunutá ovulácia. To, či bola posunutá, vidno aj z veľkosti. A to asi spomínala, čo jej vychádza veľkostne. O týždeň okrem akcie strdca bude vidno aj či správne narástlo. Ak by nie, tak stále to môže byť jej chyba merania. Proste zatiaľ je dostatočný priestor na optimizmus a o týždeň ak by nebolo dobre tak skúsila názor inej lekárky.

mariska1989
7. dec 2024

Úplne v pohode o týždeň keď pôjdeš už bude. Uvidíš prajem až ti to šikovno ubehne ❤️

dadka1997
8. dec 2024

@monainan 5+6 este ziadna akcia srdiečka nie je vydiet... pri prvom som bola 6+3 ked som ju prvy krat videla pocula takze neboj sa nestresuj ❤️

ronie338
8. dec 2024

Ja som bola 6+2 a doktor mi vravel do 4 dní bude byť srdiečko aj tak bolo, slq som až v 8tt a krásne bolo vidno

soni111
8. dec 2024

@monainan aj mne bolo vidno vidno až v 7 ale v 11 už nebolo mala som zamlknute tehotenstvo :(držím palce

iwesska
8. dec 2024

Co jej svitori? Akcia srdca byva viditelna najskor 7-8tt. Ja som v 5tt nemala ani plod.

ivka2112
14. dec 2024

U mna bola akcia prvykrat 7tt+4d

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre