Ahojte som tehotna cca v 5 tyzdni zajtra idem k lekarke na vysetrenie. Zajtra to bude uz tyzden co mi je kazdy den neznesitelne zle. Zle mi je od rana do vecera rano to zas este take zle nieje ale zacne to ked vstanem. Kazde rano ranajkujem aj ked sa najem je mi zle aj ked nejem je mi zle. Poradte prosim nieco pijem jemne perlive vody jem normalne a v celku dost. Fakt tazko znasam to ze mi je stale zle 😞
@vemi23 musíš si od sledovať z čoho ti býva zle. Ja som napríklad sa nemohla ani napiť vody tak som pila prevarenu a do toho studenú pol na pol a polievky. Potom rožky natreté maslom, banány, občas žlté jablko. Na žalúdok mi dobre robilo este žutie žuvačky,mentolky . Pomáha aj magnezko skus sa na to spýtať doktorky. Po 20 týždni by ti to malo prejsť.
Budes to musiet vydrzat bohuzial, mne nepomahalo nic a trvalo to 12 tyzdnov
@tehulka2011 😞 snad to zvladnem necakala som ze to bide az tak zle
@vemi23 ja som prave skoncila toto velmi tazke obdobie prveho trimestra...ako pisali zeny vyssie treba si odsledovat co ti aspon trosku ulavi... rano hned treba zjest aspon kusok suchecho chleba alebl dat si pohar mlieka aby to trosku vstrebalo rannu kyselinu 🙂 potom som sa snazila robit si polievky zeleninove, vela ovocia a zeleniny... zuvacky mi velmi pomahali 🙂 nebude ti 100 percent dobre prve tri mesiace ..to je normalne ale aspon trosku sa ulavi 🙂 drzim palce
@vemi23 nepotesim ta, ale mne takto bolo do 21tyzdna… Tiez som nevracala, no po 17tyzdni som zacala aj vecer vracat, hlavne pri umyvani zubov 😂 naucila som sa, co mi robi zle a co nie. Mne bolo zle aj po vode, len perlive som zniesla. Velmi tazko mi robila cerstva zelenina (okrem paradajok), mastne maso (len kuracie som mohla), vsetky oleje a tuky a z ovocia som zniesla tiez len nieco. Prezivala som v podstate na pecive s chudou morcacou/kuracou sunkou, syrokremom, paradajkami, vianockach a sladkom pecive a na obed tiez cestovinove jedla alebo kuracie….
Mne byvalo tak zle, ze jedine co som vedela jest a pit do piateho mesiaca, bola vinea a kakaovy termix 🤣
Cóla z mekaca ☝️, jediné čo môj debiliny žalúdok teraz toleruje.. Už som aj v nemocnici na infuzka ch bola a prd totentokrat pomohlo. V každom tehotenstve som takto vomitovala cca do 15 tt. Ja len ležím a revem preto ako mi je hrozne.
@liloastitch tak to nezávidím 🙄 terwz som si dala polnpohara coly tak uvidim
@vemi23 ja som mala presne toto iste, tazko mi bolo, ale nevracala som, najhorsie to bolo z rana a na vecer. Asi ma tu niektore ukamenuju, ale nic ine, ako nalacno pohar pepsi mi nepomohlo. Kofolu som nemohla ani citit, ale pepsi zabrala vzdy 😂 no stale to bolo lepsie, ako sestra, ta sa prevracala az do porodu 🤦
@vemi23 lekar mi poradil pit po troskach studenu cocacolu,popripade kocky ladu cmulat, nejest naraz vela ale male porcie castejsie. Voda moze byt tazka na zaludok.
@keytinka136 tak ja sa teda zajtra spytam na tu colu dakujem
@simona92101 cistu vodu uz ani ja nemusim preto len jemne perlivu matoni alebo fatru
@vemi23 toto som mala prvé tri mesiace aj ja pri druhom tehotenstve..Čokoľvek som zjedla, mala som pocit, že mám v žalúdku kamene..Mne pomáhali antacida aj keď som kyselinu nemala+ po každom jedle som si musela dať pohár coly či Pepsi.Iba tak som vedela ako tak fungovať.. Potom to prešlo samo .. Koľko krát som si želala vyvracať sa , že hádam by sa mi uľavilo, no ani raz som nezvracala..
@vemi23 vracanie pomoze len tak na 15 min, potom je to spat
@vemi23 tak nepotesim ta, ale môže to byt ešte horsie. Ja som vracala do konca 6. mesiaca. Prvé tri nonstop. Aj po glgu vody. Viem, že z tvojho pohladu to vyznie hrozné, ale čo by som ja dala za “len” nevoľnosti. V lekárni sa dajú kúpiť lizatka na tehotenskú nevoľnosť. A len vydrzat. Raz to skončí
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@vemi23 aj zvracias ci mas len tazobu?Snad Ti to rychlo prejde, ak by to bolo velmi zle lekarka Ti da cipky na nebolnost mozno aj nieco ine.Kamaratke pomahala coca cola a brala tie cipky, ale ona zvracala niekolko x do dna