Som v 5. týždni a gestačný vak vo veľkosti 18 mm je bez plodu

zana1007
17. jún 2024

Ahojte dievčatá, skúsim sa spýtať či ste mali niektorá podobnú situáciu. Dňa 3.6. mi lekár potvrdil tehotenstvo, avšak vidno bolo iba prázdny vacok bez žĺtka a bez plodu vo veľkosti 8mm, kontrola dnes po dvoch týždňoch znova prázdny vacok bez plodu, bez žĺtka vo veľkosti 18mm. čítala som tu veľa diskusií ale všetky ženy mali v 5tt oveľa menší gastacny vak, obavy mám už snáď zo všetkého hlavne z toho že plod stále nieje ale pritom vak je zväčšený. Lekár mi dnes zobral krv a o výsledky mám volať zajtra, no neviem prestať myslieť na negatívne myšlienky , vopred ďakujem za všetky odpovede

sweetdreams1
17. jún 2024

5tt je este veľmi skoro na nejaké závery, treba ešte tak 2 týždne počkať. Ľahko sa to hovori, ale je to tak. Držim palce ;)

sisa_s
17. jún 2024

Nejako mi to nevychadza...ak si teraz 5tt, tak 3.6.si bola 3tt a videl gestacny vak? Vtedy nie je na sone nic...podla poslednej MS ti ktory tyzden vychadza?

zana1007
autor
17. jún 2024

@sisa_s presne ako píšeš, 3.6. som mala kontrolu u gyn kvôli prsníku ale 27.5. mi vyšiel pozitívny test tak toho 3.6. som gyn povedala že mi vyšiel pozit test tak ma pozrel , poslednú MS som mala 19.4. jeho odpoveď bola že som medzi 3-4 tt a už vtedy videl vacok a kontrolu mi dal o ďalšie dva tyzdne teda dnes a dnes znova nič no vak 18mm

zana1007
autor
17. jún 2024

@sweetdreams1 ďakujem 😊 snáď bude všetko v poriadku

sisa_s
17. jún 2024

@zana1007 tak podla kalkulacky mi to vychadza az na 9tt, preto som z toho zmatena...ale uvidis podla hcg, aka bude hodnota, vacok aspon narastol, drzim prsty😊🙏

anjelicek26
17. jún 2024

Ak 3.6. videl vacok a dva tyzdne po je tam stale len vacok a nie bijuce srdiecko, tak neviem neviem :( Co ti lekar na to povedal? 27.5. pozitivny test je tri tyzdne dozadu... uz by musel vidiet...

lisymbia
17. jún 2024

Mala som v 7tt prázdny vak 25 mm, o 2 týždne už bolo vidieť všetko pekne ako má byť 😊 držím palce nech to dobre dopadne 🙏😍

mariska1989
17. jún 2024

Joooj ešte máš skoro moja . Ešte kľud za dva týždne to tam na 100% bude

domka222
18. jún 2024

19.4 posledná ms? To je už dva mesiace. A vak viditeľný už 3.6 a stále bez zmeny,tak asi niečo nie je ok

marcela199
18. jún 2024

Nenapisala si kedy bola posledna MS, ale ja som to mala podobne prišla som k DR keď som mala byt 6tt a doktorka videla len prazdny gestačny vak bola som 3-4tt. No mňa sledovala podla hcg, každy druhy deň som chodila na odber a pekne rastlo, a kontrolu som mala 1x za tyždeň. Ale v 5tt som už mala aj žltkovy vak a potom o tyždeň už aj srdiečko tak verim že si mala len posunutu ovulku a bude všetko ok. Len ani mne to nevychadza nejak keď si mala pozitivny test už cca pred 3 tyždňami a keď k tomu pripočitame ešte cca 2 tyždne pred tym bola ovulacia a 2 tyždne pred tym ms (ak maš pravidelne) tak už by si mala byt cca 7tt čo už by malo byť vidieť aspoň plodik (vela robi aj kvalitny ultrazvuk), no v každom pripade prajem ti veľa šťastia🍀

domka222
18. jún 2024

@marcela199 však píše, že posledná ms 19.4

marcela199
18. jún 2024

@domka222 aha pardon to som si nevšimla, tak potom už by malo byť niečo vidno 🙂 alebo podla krvi či stupa tak ako ma hcg

domka222
18. jún 2024

@marcela199 ja si tiež myslím, že keď jej rastie len prázdny gestačný vak,tak to nebude ok

zana1007
autor
18. jún 2024

@domka222 práve som volala na výsledky a hcg mám 10.000 , sestrička mi povedala, že je to je dobrý výsledok,lekár v ambulancií bude až zajtra takze múdrejšia o postupe budem keď mi zajtra povie dr čo ďalej či znova prísť na krv ... Tak neviem vôbec čo si mám myslieť 😏

marcela199
18. jún 2024

@zana1007 uvidite čo vam povie, hcg 10 tisic moze byt 6/7tt podla tabuliek takže uvidite, ak vas neobjedna na krv zniva tak by som skusila ist na odber ako samoplatca či to stupa o 3 dni napriklad.
A aj ten gestačny vak zodpoveda velkosti v 9 tyždni (podla tabuliek) čo samozrejme nemusi uplne sediet kedze kazde telo je ine.

andrea2323
18. jún 2024

Každé telo je iné, neostáva nič len počkať.. sú tu vždy 50/50 príbehy, ako ostal len vak alebo sa v ňom aj vytvorilo bábo neskôr, budeme držať palce ☘️🙏🏼 preto sa zbytočne nestresuj ale ani nechcem to tak škaredo povedať zbytočne nedúfaj.. tie začiatky sú ťažké a vtedy treba naozaj najviac trpezlivosti 🙏🏼❤️

zana1007
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kikina1102
6. dec 2024

@zana1007
Dobry vecer, citala som vas pribeh a chcem sa spytat ako sa to vyvinulo. Nachadzam sa v obdobnej situacii kde by som mala byt v 7.tt a mam prazdny gestacny vak o velkosti 24 mm. Poslednu ms som mala 14.10, cyklus 30 dnovy. Doktor ma vcera vysetril a ze nic nevidi a v pondelok rano mam prist do nemocnice kde spravi vysetrenie este raz a ked nic tak kyret.
Myslite ze mam este dufat ale uz nie je sanca?
Nazory tu boli rozne a 50:50… dakujem vam🙏🏽

mariska1989
7. dec 2024

@kikina1102 pokiaľ bol gestačny vak úplne prázdny a nebol tam ani len zltkovy vak tak to je také asi skôr že nič z toho nebude. Ak samozrejme zodpovedá gestačny vak na týždne ak nie tak možno je šanca ak si mala posunutú ovulácia . Bolesti nemáš?

zana1007
autor
7. dec 2024

@kikina1102 u mňa to dopadlo zle , vak ostal prázdny , tiež ma chceli poslať na kyret no rozhodla som sa pre spontánny potrat a tak sa aj stalo 10.07., prajem vám veľa síl ♥️

kikina1102
8. dec 2024

@mariska1989 bolesti nemam ziadne, mam vsetky priznaky, nechutenstvo, nevolnosti, citlive prsia.. vela oddychujem a spim. Nespinim ani nekrvacam, nic…robila som si test ci nebude negativny a test ukazal hned jasne dve ciarky… no velmi verim ze sa stane zazrak a zajtra nieco uvidim.
Pocitala som si podla ovulacie a od ovulacie to je 5 tt. Mozno bola posunuta.. no neviem…

kikina1102
8. dec 2024

@zana1007 tiez sa mi to nepozdava, ale zasa sa bojim ze by som sa nevycistila dostatocne, som zmatena…🫣

mariska1989
8. dec 2024

@kikina1102 tak snáď už niečo bude vidieť . Už len čakať nič iné . Držím ti palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre