Som v 5. mesiaci a som chorá

29. sep 2022

Ahojte kočky, som v 5tom mesiaci tehotenstva, od včera večera mi je akosi blbo. Včera ma prefuklo ale neviem či to môže byt z toho. Za cca hodinu a pol sa mi pustila choroba. Bolesť hrdla a slabosť. Od dnes rana ma zrazu hrdlo neboli ale teraz večer uplna katastrofa. Bolesti oci, bolesť hlavy. Viete mi poradiť, čo si môžem dať? Lieky tehotné by nemali brat, je tu niektorá baba, ktorá bola tehotna a chytilo ju to tak podobne? Môžem sa naparit nad vodou so soľou? Čo by ste mi odporučili? Dakujem

lucikim
29. sep 2022

Slanu vodu kloktat hrdlo, parelen klasicky kazdych 8 hodin. Jednu salku caju zazvoru mozes. Stavy, vitamin C,D. Do nosa len slanu vodu. Na kasel dr weiss kvapky. V lekarni vedia poradit ked povies ze si tehu tak ti daju setrne.

autor
29. sep 2022

@lucikim Dakujem za rýchlu odpoved, myslíš, že zajtra mám volať obvodnej lekárke? Alebo stačí vylezat? Bojím sa o dieťatko

pinkgirl
29. sep 2022

Ahoj, aj tehotné môžu brať lieky - samozrejme pod dohľadom lekára. Zajtra si urob covid test, zavolaj všeobecnej dr. a choď k nej na vyšetrenie. Zatiaľ na bolesť Panadol tbl, veľa vitamínu C, čaje harmancekovy, repikovy.

veronika3110
29. sep 2022

Dr. Weiss ma aj kvapky aj sirupy aj všetko na kašeľ a bolesť hrdla pre tehotné.. neboj sa, nič sa bábätku nestane.. horšie by bolo, ak by si sa trápila bez liekov.. takisto paralen mozes kľudne..
Sprej do nosa som si dávala normálny, lebo iný nezaberal..
A ja som v 3. mesiaci hrozne ochorela a musela som brat atb - mala už je na svete a nič jej nie je 🙂
Ak je to potrebné, lekár dá take lieky aké mozes

opi14
29. sep 2022

Ja to iste minuly týždeň. Taktiež v 5 mesiaci 🙂 bola som úplne chorá. Neviem kedy naposledy som bola tak strašne nachladnutá. Upchate celé dutiny, bolesť hlavy, nádcha, strašný kašeľ. Týždeň som ležala len v posteli. Pila som zázvorový a citrónový čaj. Veľa. Treba prijímať viac tekutín. A nejaký sirup proti kašlu mi manžel kúpil v lekárni. Naparovala som sa nad kamilkami, to mi vždy spustilo strašný sopel 😆 v noci ma šlo zadusiť. Chce to trpezlivosť, tekutiny a vylezat to. Teplotu som našťastie nemala. Takze žiadne tabletky som si nedávala. Hlavne odpocivaj. O babo som sa aj ja bala, najmä kvôli silnému kaslu. Ale veselo si kopkalo. Budúci týždeň mám poradňu, tak verim, že bude všetko Ok 🙏🏻

nevenka
29. sep 2022

Ja som mala covid presne pred otehotnenim a potom v 3.mesiaci, brala som normalne Paralen, Olynth do nosa, teraz som zase chora, od deti som chytila, mam aj Pamycon do nosa, od kasla lisajnikovy sirup, uz treti tyzden sa s tym trapim.
Ani u doktora som nebola, obvodneho, naco aj? Za nejake 3-4 dni sa to vyvrbi, ci je to virusove, ak sa to zhorsuje, treba aspon lokalne ATB, ak mas chytene dutiny, Pamycon sa moze. To uz ale treba ist k dr., ja som len volala a predpisala mi. Ona ma uz pozna, ze len tak to u mna neprejde.
Netreba z toho robit strasiaka az takeho.
U mna je najhorsie, ze mavam suchy kasel, ze neviem dychat, spat, nic. Mala som svalovicu na bruchu, dieta sa mi v brusku mece vtedy, ked ma dusi a jedine, co mi zaberalo, bol Stoptussin, ale ten sa nemoze. Bylinkove veci su vsetky vacsinou na vykasliavanie, a to je este horsie. Tak toto je moja jedina obava.
Drz sa, prejde to a babo bude ok...😉

autor
30. sep 2022

@pinkgirl
@veronika3110
@opi14
@nevenka
Dakujem vám za rady 🙏 cely víkend prelezim a dúfam, že bude dobre🙂

vierkaa0
30. sep 2022

verim, ze ti bude lepsie, niekedy pomoze aj to, ze si len v klude a poriadne si oddychnes. vsak baby poradili toho dost a keby to nezlepsilo, tak v pondelok k lekarke a nieco ti poradi, ako s tym bojovat dalej 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre