Ahojte maminky, som 4 týždni tehotenstva mala bola chora a teraz som to chytila aj ja, strašné bolesti v krku asi mam tak isto jak ona angínu. Poradte mi čo robit pastilky od bolesti nepomáhaju a ani neviem čo si dať aby som neubližili bábetku. Zajtra sa chystám k lekárovi asi to vyzera na antibiotika, myslíte že mi môže predpísať antibiotika ak som tehotná? lebo tie bolesti v krku su hrozne a ešte mam aj uzliny zdurene. dakujem za všetky odpovede
@denisse1311 ahoj možeš brat ATB a skus do zajtra kloktat slanu vodu, to mne pomohlo a neboj mala som aj ATB
@buco15 super takže možem brat aTB? tak som rada lebo mne ozaj vždy zaberaju len antibiotika a nechcela by som o bábetko príst, a tá bolest je už neznesitelna.
@betka011 dakujem zajtra spomeniem doktorovi že som tehotna a snad mi da lieky čo môžu aj tehotné, musia predsa take existovat.
@denisse1311
ja som bola pred tyzdnom chora, zacalo to ako nadcha a skoncilo ako zapal priedusiek s horuckami..., kedze som v 2. mesiaci, nechcela som si nic davat, ale bola som nutena ist na pohotovost, doktorka mi dala ATB Zinnat- to mozu aj tehotne, dovoleny je aj paralen, v lekarni mi povedali, ze nie paralen ale acylpyrin, bola som poctivo cely tyzden v posteli, pila som cajik s citronom, davala som si med a v pondelok som bola na kontrole a zatial je vsetko ok, babu bilo srdiecko..., takze neotalaj a chod, lebo radsej nech Ti da lieky akoby sa Ti to malo pohorsit a ublizis dietatku, drzim palce
@denisse1311 prídeš ak nebudeš brat lieky, neboj ja som mala toho dost aj rontgen a sme zatial v poriadku a skus do zajtra kloktat a proti bolesti mozes brat paralen a chod k Dr.
@denisse1311 urcite mozes penicilin a angina sa aj tak lieci penicilinom, takze v pohode. popritom kloktaj slanu vodu, davaj si nieco lokalne na cmulanie, od bolesti paralen, urcite nie acylpyrin.
no a najhorsie je, ze nikto nevie urcite ci mozes v tehotenstve to alebo hento, lekar povie jedno, lekarnik druhe, preto som to napisala s tym paralenom..., pri tom Zinnate som bola kludna, predtym ako som isla na pohotovost som v noci pozerala tu na fore, doktorka mi predpisala este jedny lieky, ale tie som si nedala, vyslovene tam bolo napisane, ze nevhodne pre tehotne...
ja som na vianoce dostala "trapnu" nadchu, kt.po 5-6dnoch presla do zapalu dutin, dostala som 10dnove atb... proste "parada"
@tatiana1985 takže si dostala antbiotika ? super dufam že aj mne da a prejde mi to hlavne nech sa z toho dostanem a neubližim malemu
@denisse1311 ano dostala..boleli ma dutiny, to preslo do zubov...skrabala som vnoci steny pre tu bolest 😒 😒
baby dufam, ze viete, ze ked mate teploty v tehotenstve, mate sa chladit, nie ako v beznom stave potit a zakryte byt, naopak chladit telo, prievzdusnu prikryvku len, lahko odete a aj vlazna sprcha....nespravat sa ako v beznej horucke
ak vas boli krk, urcite na noc bavlnenu satku vzdy zaviazat, velmi to pomoze
a na noc na linku do skleneho zavaraninoveho pohara nakrajat nahrubo dve cibule a zaliat nie uplne povrch medom a co pusti do rana v teple izbovej ten sirup, tak nalacno spustat pomaly krkom dolu, velmi to pomaha...lyzica velka rano a ak je zle aj na obed aj na vecer
a o liekoch sa rozpravat nielen s beznym lekarom, ale zakazdym volat a konzultovat to aj s vasim gynekologom, ci porodnikom
ja som tiez musela brat ATB v tehotenstve, vsetko som mala prekonzultovane s lekarkou aj s gynekologom a aj s farmaceutom. Narodil sa mi zdravy, velky chlapec. Zial, niekedy sa to neda riesit inak, pretoze neliecenim zapalu by si o dieta prisla.
Radšej liečená choroba ako prechodená bez liečby. Ja som v 6 tt mala herpes a v polke tehotenstva som mala atb. Takže báť sa nemusíš.
mne dala doktorka nejake ine lieky, nie ATB, ze ak by to nebolo bakterialneho povodu a urobila vyter, podla ktoreho bude vidiet presne. Nakoniec ani ATB nebolo treba. Ale to uz musi lekar vediet, ked ta prezrie.
@denisse1311
ahoj,aj ja som bola chora.Dr mi poradila Bioparox,je to lokalne antibiotikum.Da sa dat do krku na hrdlo a aj do nosa,na sople.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
moze ja som mala v 5 mesiaci boreliozu a ATB som brala mesiac, ale na penicilinovom zaklade, takze urcite nie vsetky lieky mozes ale isto su aj vynimky pre tehotne mamicky